کد خبر: ۳۶۵۸۰۲
۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۲
0
مسعود میرزاباقری- کارشناس بازار سرمایه
دو سیگنالی که بورس آن را رد کرد
معاملات بازار سهام در هفته گذشته با عقب نشینی ۹ /۳ درصدی شاخص کل به پایان رسید. ارزش معاملات سهام افت محسوسی را تجربه کرد و سرعت خروج سهامداران حقیقی نیز از بورس شدت یافت. روند متغیر‌های اصلی بورس تهران در هفته‌های اخیر سهامداران را در وضعیت پیچیده‌ای قرار داده است. اصلاح قیمت‌ها در اغلب سهام قابل توجه بوده است. از طرفی نرخ دلار نسبت به سال گذشته حدودا دو برابر شده است؛ اما همچنان بازار سهام مسیر نزولی را تجربه می‌کند. از نگاه تحلیلگران روند کنونی بازار نه با میزان اصلاح سهام و نه با وضعیت بنیادی آن توجیه پذیر نیست و همین عامل موجب سردرگمی سهامداران و حتی تحلیلگران شده است.

در هفته گذشته همچنان شاهد بازاری کم حجم و کم عمق بودیم، در حدی که اگر کسی قصد فروش سهام داشت. باید با قیمت پایین اینکار را انجام می‌داد. در تمام روز‌های هفته گذشته شاهد روند منفی بازار بوده ایم.

از دلایل بارز این سقوط می‌توان تاثیر سویه جدید بیماری کرونا (امیکرون) بر قمیت نفت اشاره کرد که سبب شد نفت از ۸۰ دلار به زیر ۷۰ دلار برسد. در سایر کامودیتی‌ها نیز شاهد این نزول قیمت بودیم، اما با شیب کمتر.

این امر سبب شد که در این صنایع بهانه‌ای برای کم رونقی بازار اضافه شود. در سهام ریالی و کوچک بازار، همچنان قیمت گذاری دستوری ادامه دارد. افزایش قیمت خودرو نشان می‌دهد که موضوع گیری دولت در قبال قیمت‌ها چیست. بنظر می‌رسد که قیمت دهی کالا‌ها را سبب افزایش تورم می‌دانند و هنوز به این نتیجه نرسیدند که افزایش نقدینگی کشور است که سبب افزایش تورم می‌شود.

اگر جلوی افزایش قیمت در برخی از کالا‌ها گرفته شود، چیزی جز ضرر و زیان برای صاحبان آن صنایع در پی نخواهد داشت. از سوی دیگر ما ۸ آذر، مذاکرات هسته‌ای را داشتیم که تاثیری هم در بازار سهام داشت. ابتدا بازار در نرخ‌های غیر رسمی دلار پایین‌تر آمد و بعد از مذاکرات به کانال جدیدتر برگشت. اما همچنان این ابهمات وجود دارد که مذاکرات به کجا خواهد رسید. امید است که در هفته جاری، بازار به نسبت روز‌ها و هفته‌ها گذشته بهتر باشد و کمی به بازار رونق برگردد. بنظر می‌رسد که بازار سهام در هفته جاری می‌تواند متفاوت از هفته‌های گذشته دنبال شود.
برچسب ها: سهام ، شاخص ، بازار ، قیمت ، کرونا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: