April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۶۷۱۳۴
۳۰ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۰
0
بروز سویه جدید کرونا که از آفریقای جنوبی شروع شده باعث شده که عده‌ای در مورد تاثیرگذاری واکسن‌ها دچار شک و شبهه شوند، بعضی از گزارش‌ها این شبهه‌ها را تقویت می‌کنند، اما تاکید سازمان بهداشت جهانی آب پاکی را روی دست همه می‌ریزد.
واکسن‌ها ما را از اومیکرون محافظت می‌کنند؟
آخرین رزو‌های آذر ماه هم رسید، ولی هنوز پزشکان با همدیگر درباره اینکه سویه جدید کرونا دقیقا با چه علائم مشترکی در افراد ظاهر خواهد شد به توافق نرسیدند. همه محققان در دنیا فقط روی یک اصل مهم توافق دارند: آن هم اینکه سرایت این سویه از سویه قبل به اسم دلتا، سه برابر بیشتر از است.

مهم‌ترین ابهام درباره سویه جدید که نیاز به جوابی قطعی دارد این است که بالاخره واکسن‌هایی که امروز تزریق شده روی این ویروس موثر هستند یا نه؟ بدبینی‌ها در این مورد از آنجا شروع شد که آفریقای جنوبی اعلام کرد بر اساس تحقیقات انجام شده ایجاد مصونیت فایزر در برابر اومیکرون ۴۰ بار کمتر از سویه‌های قبلی است. اگرچه در این گزارش به این نکته هم اشاره شده بود که بخش عمده بستری شدگان با ویروس اومیکرون، واکسینه نشده بودند کمی بعد از آمریکا خبر رسید که از ۴۳ مورد مبتلایان به این سویه، ۳۴ نفر دو دوز و تعداد کمتری هم سه دوز واکسن خود را تزریق کرده بودند. با این حال می‌توانیم خوشبین باشیم که این تفاوت بین آمریکا و آفریقا می‌تواند ناشی از میزان بالاتر واکسیناسیون در آمریکا باشد یعنی از آنجا که تعداد واکسن زده‌ها بسیار بیشتر از تعداد واکسن نزده‌ها است طبیعی است که سهم آن‌ها از مبتلا‌ها هم بیشتر باشد. دست آخر بعد از گمانه‌زنی‌های زیاد سازمان جهانی بهداشت تایید کرد که ممکن است واکسن‌ها روی اومیکرون اثربخشی کمتری داشته باشند، ولی با این حال در اطلاعیه آن‌ها چیزی درباره اینکه واکسن روی اومیکرون کاملا بی‌اثر است گفته نشد. چند روز پیش اولین مورد مرگ بر اثر سویه جدید کرونا در بریتانیا ثبت شد. به خاطر همین هم نخست وزیر بریتانیا تاکید کرد که همه واکسن دوز سوم خود را سریع‌تر تزریق کنند. تقریبا حرف مشترک همه مقام‌های بهداشتی کشور‌ها این است که تنها با واکسن می‌شود نگرانی در مورد ابتلا به سویه اومیکرون و گسترش موج بعدی بیماری را به حداقل رساند و اینطور که وزارت بهداشت ایران هم تاکید کرده نوبت سوم واکسیناسیون به همان اندازه نوبت‌های اول و دوم اهمیت دارد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: