کد خبر: ۳۶۹۰۵۳
۲۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۱
0
مطالعات نشان می‌دهد بسیاری از افراد پس از بهبودی از کووید ۱۹ اختلالی در توانایی خود در درک مزه‌های اصلی شیرین، ترش، تلخ و شور گزارش می‌دهند.
از دست دادن حس چشایی پس از کرونا شایع تر از حد تصور است
فرضیه محققان این است که اکثر این افراد در واقع فقط حس بویایی خود را از دست داده اند که نقش عمده‌ای در تجربه کلی چشایی دارد.

اما نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که حداقل یک سوم از این افراد واقعاً بخشی از توانایی خود را برای تشخیص این ذائقه‌های اساسی از دست داده اند.

علت از دست دادن حس چشایی پس از کووید ۱۹ همچنان یک راز باقی مانده است، اگرچه دانشمندان چندین مکانیسم ممکن را در این زمینه پیشنهاد کرده اند.

از دست دادن حس چشایی و بویایی یکی از علائم شایع کووید ۱۹ است. تحقیقات نشان می‌دهد که ممکن است این علامت، پیش‌بینی‌کننده بهتری برای ابتلاء به عفونت کروناویروس در مقایسه با سایر علائم رایج مانند سرفه، تب و خستگی باشد.

افرادی که علائم آن‌ها حداقل ۴ هفته پس از کووید ۱۹، که عموماً به عنوان سندرم کووید طولانی مدت شناخته می‌شود، باقی می‌ماند، اغلب گزارش می‌دهند که حس چشایی خود را از دست داده اند.

اندام و بافت‌های حسی در زبان، سقف دهان، گلو و بینی همگی به درک چشایی کمک می‌کنند.

اما یک مطالعه جدید نشان داده است که حدود یک سوم افرادی که پس از کووید ۱۹ از دست دادن چشایی را گزارش می‌کنند، ممکن است واقعاً بخشی از حس اولیه چشایی خود را از دست داده باشند.

«کلر هاپکینز»، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان گای لندن، در این باره می‌گوید: «این مطالعه نشان می‌دهد که اختلال در حس چشایی از آنچه که ما فکر کرده ایم، شایع‌تر است.»

نتایچ یک نظرسنجی از بیش از ۸۰۰ نفر مبتلا به سندرم کووید طولانی مدت نشان داد که بیش از ۶۵٪ مشکلات بویایی و چشایی گزارش کرده اند.

منبع: مهر
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: