April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۷۱۶۴۰
۰۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۴:۱۹
0
نتایج یک مطالعه آزمایشگاهی در ژاپن نشان می دهد که سویه فرعی اومیکرون موسوم به BA.۲، نه تنها از سویه اصلی اومیکرون، BA.۱، مسری تر است، بلکه ممکن است باعث بیماری شدیدتر شود.

سویه فرعی امیکرون خطرناک‌تر از اصلی استمحققان می‌گویند: «تحقیقات چند مقیاسی ما نشان می‌دهد که خطر BA.۲ برای سلامت جهانی به طور بالقوه بالاتر از BA.۱ است.»

محققان در این مطالعه، همسترها را با BA.۱ و BA.۲ آلوده کردند. همسترهای آلوده به BA.۲ بیماری شأن با آسیب بیشتر به ریه و کاهش وزن بیشتر همراه بود. درحالیکه در آزمایش بر روی موش‌ها، که با هر دو سویه BA.۱ و BA.۲ آلوده شدند، نتایج مشابه بود.

در این مطالعه آمده است: «آزمایش‌های عفونت با استفاده از همستر نشان می‌دهد که BA.۲ بیماری‌زاتر از BA.۱ است.»

بر اساس این مطالعه، به نظر می‌رسد BA.۱ و BA.۲ هر دو از مصونیت ایجاد شده توسط واکسن‌های کووید ۱۹ دوری می‌کنند. اما تزریق دوز سوم واکسن (تقویت کننده)، احتمال بیماری را ۷۴ درصد کمتر می‌کند.

علاوه بر این، آنتی‌بادی‌های مونوکلونال درمانی که برای درمان افراد آلوده به کووید استفاده می‌شوند، تأثیر زیادی بر BA.۲ نداشتند.

محققان دریافتند که BA.۲ در برابر داروهای casirivimab و imdevimab تقریباً به طور کامل مقاوم بود و در مقایسه با ویروس اصلی B.۱.۱ ، در برابر داروی sotrovimab ۳۵ بار مقاوم‌تر بود.

به گفته محققان: «به طور خلاصه، داده‌های ما این احتمال را نشان می‌دهد که BA.۲ نگران‌کننده‌ترین سویه کروناویروس برای سلامت جهانی باشد».

در حال حاضر، هر دو سویه BA.۲ و BA.۱ با هم به عنوان Omicron شناخته می‌شوند و تقریباً غیرقابل تشخیص هستند. محققان معتقدند که BA.۲ باید به‌عنوان یک نوع نگران‌کننده منحصربه‌فرد شناخته شود و باید به شدت تحت کنترل درآید.

اگر سازمان بهداشت جهانی BA.۲ را به عنوان «سویه منحصر به فرد نگران کننده» به رسمیت بشناسد، از حروف یونانی برای نامگذاری آن استفاده می‌کند (مانند آلفا، بتا، دلتا و اومیکرون که برای نامگذاری سویه های قبلی استفاده کرد.)

 
منبع: مهر
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: