کد خبر: ۳۷۲۷۶۱
۱۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۰
0
احد آزادی خواه ضمن تشریح مهم‌ترین برنامه‌های مجلس و دولت برای تنظیم بازار شب عید، قیمت سیب و پرتقال عیدانه را پایین‌تر از قیمت کف بازار ارزیابی کرد.
مافیای میوه به دنبال اخلال در بازار شب عید است!
سخنگوی کمیسیون کشاورز پیرامون خرید و توزیع میوه شب عید گفت: طی هفته گذشته و همزمان با بررسی بودجه، ۴جلسه ویژه با موضوع تنظیم بازار شب عید با حضور وزیر جهاد کشاورزی، مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام، مدیرعامل سازمان تعاون روستایی و سایر نهاد‌های مسئول برگزار شد. بر خلاف برخی حاشیه سازی ها، تلاش شده تا اقلام مورد نیاز مردم با کیفیت مطلوب و قیمت مناسب عرضه شود.

آزادی خواه ادامه داد: سازمان تعاون روستایی به نمایندگی از وزارت جهاد کشاورزی تا به امروز بیش از ۵۰هزار تن پرتقال و سیب را خریداری کرده و در سردخانه‌ها با برش استانی تقسیم و توزیع کرده است تا در روز‌های آینده در اختیار مردم قرار گیرد.

نماینده مردم ملایر در مجلس گفت: با توجه به ضرورت استفاده از تشکل‌های مردمی و تعاونی ها، تلاش شد تا مشاوره و مباشرت این خرید‌ها توسط اتحادیه‌های تعاونی روستایی انجام شود. با توجه به مشکلات ریشه دار ناشی از حضور دلالان در بازار شب عید، وزارت جهاد کشاورزی از ظرفیت تعاونی‌های کشور برای خرید و توزیع میوه بهره برد تا مشکلاتی مانند، احتکار، گران فروشی، کم فروشی و ... بروز پیدا نکند.

او افزود:، اما باید توجه داشت، حذف دلالان در جریان خرید ۵۰هزار تن میوه، آن‌ها را به تکاپو وا داشته تا از طریق فضاسازی‌های تخریبی، روند کلی خرید و توزیع میوه شب عید را همراه با مشکل جلوه دهند. وقتی این سوداگران که منتظر سود‌های هنگفت از درگاه‌های بازار میوه شب عید بودند، متوجه تدابیر مجلس و وزارت جهاد کشاورزی شدند، دست به حاشیه سازی زدند تا برنامه‌ها را مشکل ساز جلوه دهند.

آزادی خواه در پاسخ به این پرسش خبرنگار اقتصادآنلاین که در سال‌های گذشته، خانواده‌ها نسبت به کیفیت نازل میوه‌های شب عید گلایه داشتند، آیا تدبیری برای ارتقای سطح نظارتی کیفیت میوه‌ها اندیشیده شده؟ گفت: امسال راهبرد‌های موثری اندیشیده شده تا عملیات خرید و توزیع میوه شب عید، ذیل دقیق‌ترین نظارت‌ها انجام شود. نمایندگان، نظارت‌ها را همچنان ادامه خواهند داد تا میوه‌های فاسد و گندیده تحویل مردم نشود.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی یادآور شد: در کنار بحث کیفیت، موضوع قیمت نیز یکی از دغدغه‌های اصلی مردم است. نظر رییس سازمان بازرسی کل کشور، این بود که میوه ها، قدری گران خریداری شده است، اما باید توجه داشت، فعلا نباید قیمت میوه را ملاک گرانی یا ارزانی در نظر بگیریم، بلکه باید دید این ۵۰هزار تن میوه، هنگام عرضه با چه قیمتی به دست مردم می‌رسد. در واقع باید معدل خرید و عرضه محاسبه شود، سپس در خصوص قیمت قضاوت صورت گیرد.

او گفت: باید توجه داشت، سازمان تعاون روستایی به طور عمده خرید کرده و قرار است از ۲۵اسفندماه تا ۵فروردین بازار میوه را تنظیم کند. مساله اصلی قیمت و کیفیتی است که میوه به نسبت وضعیت کف بازار از آن برخوردار است. در سال‌های قبل، میوه‌های شب عید با کیفیت‌هایی بسیار نازلی به دست مردم می‌رسید، بنابراین کیفیت در کنار قیمت میوه دارای اهمیت است.

آیا کیفیت میوه فدای قیمت می‌شود؟
آزادی خواه با اشاره به اینکه بسیاری از انتقاد‌ها به این دلیل است که چرا سازمان تعاون روستایی از کشاورز خرید نکرده است به اقتصادآنلاین گفت: هرچند سازمان تعاون روستایی تلاش کرده تا حد امکان از کشاورز خرید کند، اما باید توجه داشت موعد خرید میوه عیدانه، اواخر دی و اوایل بهمن است که میوه‌های کمتری روی درخت است. اگر هم خریدی از کارخانه دار و سورتینگ دار انجام شده به این دلیل است که باغداران قبلا میوه‌های خود را به فروش رسانده اند.

این نماینده افزود: بنابراین در جریان تامین میوه شب عید از یک طرف تلاش شده میوه با قیمت و کیفیت مناسب خریداری شود و از سوی دیگر تا حد امکان این خرید‌ها از ظرفیت‌های موجود در بخش کشاورزی و باغداری انجام گیرد.

آزادی خواه در خصوص تدابیر نظارتی مجلس گفت: من شخصا، همراه با رییس ستاد تنظیم بازار جهاد کشاورزی، معاونین وزارت جهاد کشاورزی و تعاون روستایی، برای بررسی کیفیت میوه‌های شب عید، بازدید‌های میدانی از شهرک صنعتی شمس آباد تهران داشتم. به صورت رندوم بررسی صورت گرفت تا کیفیت میوه‌ها مشخص شود. علی رغم اینکه میوه فسادپذیری بالایی دارد، اما خوشبختانه کیفیت مطلوب بود.

او افزود: البته برخی همکاران که برای نظارت به استان هایی، چون خوزستان سفر کرده بودند با مواردی از کیفیت پایین میوه‌ها مواجه شدند. موضوع از طریق وزیر جهاد کشاورزی پیگیری شد که پاسخ دادند که فعلا تسویه کامل با فروشنده صورت نگرفته و قرار است طی روز‌های آینده ارزیابی‌های دقیقی از کیفیت میوه‌ها انجام شود. اگر میوه‌ای فاسد شده باشد، سایز مناسبی نداشته باشند یا بنا به هر دلیلی از کیفیت مطلوب برخوردار نباشند، عودت داده می‌شود.

آزادی خواه گفت: سردار کاظمینی نیز که وظیفه تنظیم گری میوه شب عید را به عهده دارد، در خصوص قیمت عرضه نیز اشاره کردند که قیمت محصولاتی، چون سب و پرتقال را برابر با شرایط استان‌های مختلف از ستاد‌های تنظیم بازار دریافت می‌کنیم و نهایتا بر اساس پیشنهادات استان ها، قیمت میوه شب عید تعیین می‌شود.

این نماینده یادآور شد: البته این قول داده شده که قیمت سیب و پرتقال به نسبت قیمت میوه‌های فعلی بازار، پایین‌تر باشد، چرا که هدف نهایی مساعدت و کمک به خانواده‌ها است. در کمیسیون کشاورزی نیز گروه بندی‌هایی شده تا نمایندگان نظارت دقیقی بر سردخانه ها، میادین میوه و تره بار و مراکز عرضه میوه داشته باشند.

آزادی خواه خاطرنشان کرد: خوشبختانه سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی با دقت و موشکافانه مسائل مرتبط با تامین نیاز‌های مردم در شب عید را بررسی کرده و تدابیر لازم را اتخاذ می‌کنند. البته قطع کردن منافع هنگفت مافیای میوه و سایر اقلام اساسی، دشواری‌هایی دارد که با همراهی مردم مرتفع خواهد شد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: