کد خبر: ۳۷۴۵۱۹
۲۳ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۰
0
ایران با صادرات هر بسته ماکارونی ضرر زیادی میکند، به طوری که دولت گندم را به مقدار بسیار بالایی می‌خرد و با قیمت بسیار پایین‌تر در اختیار نانوایی‌ها و صنایع قرار می‌دهد، از طرفی، کارخانه‌های ماکارونی که گندم و آرد را یارانه‌ای گرفتند سالانه ۱۰۰‌ها تن از این محصول را صادر می‌کنند.
صادرات چه محصولاتی به خارجی‌ها یارانه می‌دهد؟
دولت گندم را به سه نرخ مختلف به نانوایان و صنایع غذایی می‌دهد، هر کیلو گندم وارداتی برای کشور حدود ۱۳ هزار تومان تمام می‌شود، اما کیلویی ۶۵۰ تومان به نانوا‌های دولتی، کیلویی ۹۰۰ تومان به نانوا‌های آزادپز و هر کیلو ۲۵۰۰ تومان به صنایع غذایی تحویل می‌دهد.

قرار شده است امسال دولت گندم را کیلویی ۱۱۵۰۰ تومان از کشاورزان خریداری کند و حدود یک بیستم این قیمت به نانوا‌ها و یک پنجم قیمت به صنایع دهد.

رئیس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران در این خصوص گفت: دولت آرد یارانه‌ای را به صنایع میدهد و آن‌ها با صادرات ماکارونی به کشور‌های دیگر، یارانه به جیب خارجی‌ها می‌ریزند.

گندم سه نرخی زیان اقتصاد زیادی برای دولت ایجاد کرده و باید هر چه زودتر گندم یارانه‌ای چه برای نانوایان و یا صنایع برداشته شود، زیرا تنها عده‌ای خاص سود می‌برند و دود آن به چشم ملت می‌رود.

رئیس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران با اشاره به بخشی از این مشکلات گندم یارانه‌ای افزود: دولت هر تن گندم را ۵۵۰ دلار می‌خرد آرد را ۱۰۰ دلار در اختیار صنف و صنعت قرار می‌دهد و کارخانجات هر تن ماکارونی را ۴۰۰ دلار صادر می‌کنند یعنی کشور ما بابت صادرات هر تن ماکارونی ۳۰۰ دلار ضرر می‌دهد، اما کارخانه‌داران ماکارونی سود می‌برند.

وی با بیان اینکه ماکارونی سالانه بیش از ۳۰۰ هزار تن و تقریبا به همه کشور‌ها صادر می‌شود، افزود: ماکارونی ایران به کشور‌های عراق، افغانستان، آذربایجان و کشور‌های اروپایی از جمله آمریکا و کانادا صادر می‌شود.

مرتضوی افزود: معلوم است که کارخانه داران زمانی که گندم ۱۰۰ دلار را می‌گیرند و ماکارونی را ۴۰۰ دلار می‌فروشند برایشان خیلی به صرفه است و سود می‌کنند و قیمت ماکارونی هم برای سایر کشور‌ها اقتصادی و به صرفه است، اما یادمان باشد که این ماکارونی از گندم یارانه دار به عمل آمده است و حق نداریم آن‌ها را صادر کنیم.

به گفته این مسئول سایر صنوف مانند کارخانه‌های تولید نشاسته و گلوکز هم گندم یارانه‌ای می‌گیرند، آن‌ها هر کیلو گندم را ۲۵۰۰ تومان از دولت می‌گیرند، اما شیرینی الان در بازار کیلویی کمتر از ۷۰ هزار تومان نیست و یا بیسکویت کیلویی ۴۰ هزار تومان است.

وی افزود: دولت سالانه ۲،۵ میلیون تن گندم یارانه‌ای به بخش صنعت می‌دهد که تقریبا یک دهم قیمتی است که از بازار‌های جهانی خریداری می‌کند، اما بخش صنعت محصولات خود را صادر می‌کنند یعنی یارانه به جیب مردم کشور‌های دیگر واریز می‌شود.

مرتضوی با اشاره به اینکه گندم در کشور ما سه نرخی است، گفت: گندم ۶۵۰ تومانی برای نانوایان به اصطلاح دولتی، ۹۰۰ تومان برای آزاد پز‌ها و کیلویی ۲۵۰۰ تومان برای بخش صنعت می‌دهد این در حالی است که هر کیلو گندم وارداتی ۱۴۵۷۰ تومان تمام می‌شود.

وی اضافه کرد: دولت گندم داخلی را هم کیلویی ۱۱۵۰۰ تومان از کشاورزان خریداری می‌کند و این اصلا درست نیست که یارانه به بخش صنعت بپردازد که محصول آن به کشور‌های دیگر صادر می‌شود.

این فعال صنعت غذایی معتقد است که در حوزه نان هم مشکلات زیادی وجود دارد، اصلا مشخص نیست که کدام نانوا آزادپز و یا دولتی پز است، اما دولت آرد یارانه‌ای به یک دهم قیمت در اختیار آن‌ها می‌گذارد.

وی در پایان تاکید کرد که دهه‌ها است که دولت یارانه به برخی کالا‌ها می‌پردازد و خودشان هم به این نتیجه رسیده اند که این یارانه به سر سفره مردم نمی‌آید بنابراین وقت آن رسیده که این یارانه‌ها قطع شود.

در همین حال، یک فعال صنعت غذا که اتفاقا خودش صادر‌کننده اقلام غذایی از جمله ماکارونی است، در این‌باره می‌گوید: صادرات محصولی که کشور به پای آن یارانه ریخته برای صادر کننده بسیار سودآور است و من خودم هم از این منظر سود می‌برم، اما باید اعتراف کنم که به ضرر اقتصاد کشور است و پیش وجدان خودم راضی نیستم و از دولت می‌خواهم که هر چه زودتر این یارانه دولتی را حذف کند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: