April 2024 28 / يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۷۶۷۹۴
۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۰
0
هفته گذشته وزیر اقتصاد در گفتگویی اعلام کرد که هر نوع سیاست چند نرخی در سیستم اقتصاد کشور می‌تواند موجب تبعات سنگین برای اقتصاد کشور شود و به مراتب فساد و نیز ناکارآمدی را به همراه خواهد داشت.
فساد و نیز ناکارآمدی دولت‌ها با ارز ۴۲۰۰ تومانی
«نوید خاندوزی» (روز پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت) در خصوص حذف ارز ترجیحی و نیز اثر مثبت آن بر اقتصاد کشور اشاره کرد و به ایرنا گفت: قبل از هر اتفاقی باید این موضوع مورد بررسی قرار بگیرد که استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی در چه فضایی ایجاد شد. مسوولان دولت قبل به دنبال این بودند تا نشان دهند که اثر تحریم‌ها کم است و نمیتواند چندان بر اقتصاد ایران اثرگذار باشد که این امر باعث شد تا دولت وقت در آن برهه چنین تصمیم غیرمنطقی اتخاذ کند.

خاندوزی تاکید کرد: به طور کلی هر نوع سیاست چند نرخی در سیستم اقتصاد کشور میتواند موجب تبعات سنگین برای اقتصاد کشور شود و به مراتب فساد و نیز ناکارآمدی را به همراه خواهد داشت. به نظر میرسد یکی از مزیت‌های حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، کوتاهی دست دلالان از کالا‌هایی است که این ارز به آن‌ها اختصاص داده میشد.

وی بیان داشت: ارز ۴۲۰۰ تومانی به انواع کالا‌های وارداتی که به نوعی کالا‌های مورد نیاز مردم است و به امنیت غذایی و دارویی کشور مربوط میشود تخصیص داده شد، اما در عمل هیچ اتفاق مثبتی رخ نداد و کنترلی در تورم کشور شاهد نبودیم.

خاندوزی به تبعات استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی اشاره کرد و گفت: مهمترین تبعات این اتفاق، پایین نگه داشتن و مصنوعی بودن قیمت محصولات بود که منجر به افزایش قاچاق در برخی از اقلام، افزایش مصرف و کاهش عرضه در بازار این کالا‌ها شد. هدفی که دولت قبل به دنبال آن بود تا به نفع اقشار آسیب پذیر کشور باشد محقق نشد.
 

وی افزود: از مدت‌ها قبل اقدامات لازم در زمینه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اتخاذ شد، اما هیچگاه مسوولان جرأت اجرایی کردن آن را نداشتند؛ این در حالی است که اکنون این تصمیم توسط مسوولان حاضر در دولت فعلی به مرحله اجرا رسیده است.

خاندوزی به تاثیر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بر روند معاملات بازار سرمایه اشاره کرد و اظهار داشت: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بهطور حتم منجر به شفاف شدن، تک نرخی شدن، حرکت دولت به سمت اقتصاد آزاد و دوری از اقتصاد دستوری خواهد شد که این امر کمک زیادی را به روند معاملات بازار سرمایه دارد و نخستین گام مثبت در مسیر این بازار خواهد بود. این اقدام مثبت دولت سیزدهم در صنایعی مانند صنعت غذایی و دارویی با تاثیر مستقیم و مثبتی همراه میشود.

وی اظهار داشت: طبق تجربیات به دست آمده، بازار همیشه ابتدا نسبت به آزادسازی‌ها شوکی را متحمل میشود، اما بعد از مدتی استقبال خوبی از این نوع اقدامات داشته و حرکت خوبی در معاملات سهام شرکت‌ها به وجود آمده است.

در همین رابطه وحید شقاقی شهری کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار پول نیوز اظهار کرد: دولت سیزدهم باید برای ساماندهی اقتصاد کشور ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف می‌کرد، که همین موضوع منتقدان بسیاری را به دنبال داشت.

وی افزود: اگر دولت ابراهیم رئیسی این ارز را از چرخه اقتصاد حذف نمی‌کرد امکان تامین ارز برای دولت در آینده نه چندان دور مقدور نبود و وضعیت اقتصادی دولت آشفته‌تر از امروز می‌شد.

این کارشناس اقتصادی در ادامه به خبرنگار پول نیوز گفت: دولت باید در کنار حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، نرخ تورم را هم کنترل کند تا شرایط اقتصادی کمی بهبود یابد که این امر موجب کنترل ناترازی بانک‌ها شود.

شقاقی شهری بیان کرد: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در کشور موجب می‌شود که رانت و فساد کاهش یابد و هدف دولت از اجرای این طرح این است که به جای آنکه همانند گذشته، ابتدای زنجیره یارانه را پرداخت کند، آن را به انتهای این زنجیره یعنی خود مصرف کننده متصل می‌کند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: