April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۷۸۸۹۹
۲۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۵:۰۰
0
پرورش شتر مرغ علاوه بر این که جایگاه یکی از منابع پروتئین محسوب می‌شود، جایگاه مناسبی هم در اقتصاد مقاومتی دارد.
جایگاه مناسب شترمرغ در اقتصاد مقاومتی
یکی از منابع جدید پروتئین که طی سال‌های اخیر در جهان به آن توجه شده است، تولید گوشت از طریق پرورش سایر حیوانات غیر مرسوم مانند شتر مرغ می‌باشد. پرورش شتر مرغ در کشور از یک دهه گذشته توسط بخش خصوصی آغاز شده و در اکثر استان‌های کشور باتنوع آب و هوائی مختلف گسترش یافته است. با توجه به تمایل زیاد بخش خصوصی جهت سرمایه گذاری، تقاضا به منظور توسعه این بخش افزایش یافته و موجب اقتصادی شدن تولید و پرورش جوجه یک روزه شتر مرغ در کشور شده است.

یکی از پرورش دهندگان طیور در شهربابک گفت: بنده ۱۰ سال است که در زمینه پرورش شتر مرغ فعالیت میکنم و در کنار آن پرورش طاووس، قرقاول آمریکایی گوشتی، مرغ شاخ دار، بلدرچین، مرغ و خروس و بوقلمون محلی نیز پرورش می‌دهم.

محمدصادق شیرپور افزود: علاوه بر گوشت شترمرغ محصولات دیگری از جمله سوسیس و کالباس، روغن خوراکی، درمانی، انواع صابون و کرم شتر مرغ تولید می‌شود و چرم آن نیز خارج از شهرستان فرآوری شده و محصولات چرمی مثل کیف، کفش و ... ساخته می‌شود.

وی با بیان اینکه اکنون برای دو نفر به طور مستقیم و پنج نفر به طور غیرمستقیم شغل ایجاد شده است، اظهار داشت: علی رغم اینکه هنوز کارم آنطور که باید توسعه پیدا نکرده، اما اگه مسئولان حمایت کنند و مکانی با امتیازات آب و برق در اختیار من بگذارند می‌توانم سالیانه هزار و ۲۰۰ قطعه شترمرغ را پروار کنم که در کنار آن زمینه اشتغالزایی بیشتر هم می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهربابک در گفتگو با خبرنگار تحریریه گفت: شترمرغ پرنده‌ای بسیار مقاوم با قابلیت سازگاری بالا در شرایط محیطی با دمای ۱۵- تا ۵۰ درجه سانتی گراد می‌باشد، اما بهترین منطقه برای پرورش آن در اقلیم خشک و حوالی کویر است.

سید علی وزیری با بیان اینکه شهرستان شهربابک از نظر پرورش شترمرغ رتبه سوم استان کرمان را به خود اختصاص داده است، افزود: این شهرستان دارای ۲۰ واحد فعال پرورش شترمرغ با تعداد هزار قطعه است.

وی تصریح کرد: در واحد‌های پرواربندی از هر شتر مرغ با وزن ۹۰ کیلوگرم بعد از طی دوره رشد ۷ ماهه، به طور متوسط ۳۰ تا ۳۵ کیلو گرم گوشت خالص بدست می‌آید.

وزیری بیان داشت: در هر واحد توام شتر مرغ مولد سالانه با تولید ۸۰-۱۰۰ عدد تخم با قابلیت ۶۰ درصدی تولید جوجه باعث افزایش راندمان تولید و بهره وری اقتصادی آن واحد تولیدی می‌باشد.

وی با اشاره به اینکه پرورش شترمرغ جایگاه مناسبی در اقتصاد مقاومتی، افزایش تولیدات داخلی و ایجاد اشتغال دارد، ادامه داد: هر قطعه علاوه بر تولید جوجه و گوشت پتانسیل‌های بالایی برای تولید محصولاتی از قبیل روغن، سفیدآب، صابون، انواع محصولات چرمی، پر، تامین گوشت کارخانجات تولید سوسیس، کالباس، برگر، کوکتل، ژامبون را دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهربابک افزود: علاوه بر مزایای یاد شده، عدم نیاز به تاسیسات خاص در جایگاه نگهداری، مقاومت به بیماری‌ها و شرایط محیطی، کمک به حفظ مراتع، ضریب تبدیل مناسب نسبت به دام سنگین، سبب توجه جوانان وکارآفرینان به این صنعت پر رونق گردیده است.

وی خاطرنشان کرد: ازمهمترین دغدغه‌های فعالان در این زمینه مشکل بودن صدور مجوز بهره برداری برای واحد‌های فعال و متعاقب آن عدم دریافت نهاده‌های دولتی و اعطای تسهیلات با سود پایین میباشد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: