May 2024 15 / چهارشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
بسیاری از دانش آموختگان دانشگاهها بیکار هستند
کد خبر: ۳۸۰۳۴۷
۲۰ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۷
0
ضرورت حذف رشته‌های منسوخ از دفترچه دانشگاه!
یک کارشناس بازار کار حذف و بازنگری رشته‌های منسوخ شده و فاقد بازار کار از دفترچه‌های دانشگاه را خواستار شد و گفت: چرا باید رشته‌هایی که جامعه نیازی به آن‌ها ندارد هر سال در دفترچه‌ها بگنجانیم؟ ما باید از حالا چشم انداز ۱۰ سال آینده بازار کار را ترسیم کنیم و وزارت علوم با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای رشته‌هایی که نیاز روز جامعه است را تعریف کنند.

حمید نجف در گفتگو با ایسنا با اشاره به ضرورت تعریف رشته‌های دانشگاهی متناسب با نیاز بازار کار اظهار کرد: در حال حاضر بسیاری از دانش‌آموختگان در رشته‌هایی فارغ التحصیل شده اند که هیچ بازار کاری برای آن‌ها وجود ندارد و برای آنکه بتوانند متناسب با رشته خود جذب بازار شوند لازم است آموزش‌های مهارتی در راستای آن رشته بگذرانند.

وی افزود: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای می‌تواند مهارت‌های روز و مورد نیاز جامعه را متناسب با رشته‌های تحصیلی آن‌ها ارائه کند؛ به این نحو که فارغ التحصیلانی که از دانشگاه بیرون می‌آیند زمینه اشتغال ۱۰ سال آینده را شناسایی کند و به اطلاع آموزش عالی یا وزارت علوم برساند و از حالا چشم انداز ۱۰ سال آینده بازار کار را ترسیم کند.

نجف متذکر شد: یکی از اقداماتی که سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در دستور کار دارد، بحث ارائه آموزش‌های مهارتی آی تی و مبتنی بر فناوری اطلاعات و رشته‌های جدید است و از این طریق فارغ التحصیلانی که بازارکار متناسب با رشته خود نمی‌بینند به سرعت جذب بازار کار می‌شوند.

این کارشناس بازار کار بر لزوم بازنگری رشته‌های دانشگاهی تاکید کرد و گفت: ما باید به سمت آمایش سرزمینی رشته‌های دانشگاهی برویم. در برخی استان‌ها رشته‌هایی تعریف شده که با موقعیت آن استان همخوانی ندارد در حالی که این مساله باعث ایجاد مهاجرت می‌شود، چون فردی که در یک شهرستان زمینه رشته تحصیلی خود را فراهم نمی‌بیند ناچار می‌شود رشته‌ای را بخواند که در استان خودش کاربرد ندارد و این موضوع قدم اول مهاجرت است و با سیاست‌های کلان نظام که بر استقرار افراد در شهر‌ها و روستا‌ها تاکید می‌کند، منافات دارد.

وی حذف و بازنگری رشته‌های منسوخ شده و فاقد بازار کار از دفترچه‌های دانشگاه را خواستار شد و گفت: چرا باید رشته‌هایی که جامعه نیازی به آن‌ها ندارد هر سال در دفترچه‌ها بگنجانیم؟ وزارت علوم با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای باید در مورد رشته‌ها تحقیق و دفترچه‌ها را هر سال به روز کند تا رشته‌هایی که پیش نیاز جامعه است ارائه شود. درکنار آن سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای برای رشته‌هایی که بازار کار آن‌ها زیاد است با هزینه‌های پایین دوره‌های آموزش مهارتی ارائه دهد تا جوانان دچار سرخوردگی نشوند و با گذراندن دوره‌های مهارتی سریع‌تر وارد بازار کار شوند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: