کد خبر: ۳۸۱۷۲۸
۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۰
0
ایران می تواند گاز روسیه را در قالب قرارداد‌های خرید و فروش به بازار‌های همسایه صادر کنیم و به سمت تبدیل شدن به هاب گازی منطقه حرکت کنیم.
به گزارش پول نیوز، روسیه یکی از قدرت‌های مهم نظام بین الملل و شریک استراتژیک ایران است که دو کشور اهداف و مواضع مشترکی را در سطح سیاست خارجی دنبال می‌کنند و ارتقا همکاری اقتصادی دو کشور باید به صورت مطلوب ارتقا یابد.

ایران و روسیه از نظر ذخایر گازی در جهان پیشتاز هستند. ۳۰ درصد ذخایر گازی جهان در اختیار این دو کشور است و امضای تفاهم‌نامه در حوزه انرژی، موجب افزایش قدرت و جایگاه دو کشور در عرصه بین‌المللی می‌شود.

تهران و مسکو در مواضع سیاسی و امنیتی در مجامع بین المللی همراهی بسیار خوبی با هم دارد در مبارزه با داعش و دفاع از خط جبهه مقاومت همکاری‌های مشترکی بین دو کشور وجود دارد و باید این تعامل در حوزه همکاری‌های اقتصادی هم تقویت شود.

امضای قرار داد در حوزه انرژی بین ایران و روسیه می‌تواند منافع خوبی برای طرفین داشته باشد و در شرایطی که دو کشور از طرف غرب تحریم شدند در بی اثر کردن تحریم‌ها اثر گذار است.

وی با ابراز امیدواری از عملیاتی شدن تفاهم نامه حوزه انرژی بین ایران و روسیه بیان داشت: کشور‌های اروپایی در تصمیمات خود استقلال ندارند و تابع نظام استکباری هستند، اما روسیه به صورت مستقل تصمیم‌گیری می‌کند که تصمیم این کشور برای همکاری‌های اقتصادی در حوزه انرژی می‌تواند برای ایران مهم باشد.

روسیه به عنوان یکی از بزرگترین کشور‌های تولیدکننده نفت خام تکنولوژی پیشرفته‌ای برای استخراج نفت در اقلیم‌های سخت و دشوا دارد و متخصصین کشورمان هم تجربیات خوبی در این زمینه دارند مسلما همکاری در این حوزه برای تبادل تکنولوژی میان شرکت‌های روسی و ایرانی می‌تواند در توسعه میادین نفتی و گازی ایران تاثیرات مثبتی داشته باشد و دستاورد‌های مثبتی برای کشور به همراه داشته باشد.
 
محمدرضا اکبری مدیر گروه نفت اندیشگاه تحلیلگران انرژی، با اشاره به امضای تفاهم‌نامه بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت گازپروم روسیه درباره ظرفیت‌های همکاری دو کشور در حوزه گاز گفت: یکی از اشتباهاتی که همواره در رویکرد دیپلماسی انرژی ایران وجود داشت، این بود که خودمان را رقیب روس‌ها تعریف می‌کردیم، هر چند که ایران در حوزه صادرات گاز قدرت مانور خاصی هم نداشت.

وی گفت: منطقی‌تر این بود که مبتنی بر منطق تقسیم بازار‌ها با روس‌ها وارد تعاملات استراتژیک می‌شدیم و در بازار‌هایی که ایران دسترسی داشت، ولی روس‌ها مسیری نداشتند، از ظرفیت گاز روسیه برای تجارت گاز و تبدیل به هاب گازی منطقه استفاده می‌کردیم.

فرصت احیای جایگاه ایران در بازار گاز منطقه با کمک روس‌ها

اکبری اظهار داشت: با وقوع جنگ اوکراین و تحریم‌های غرب، روس‌ها جریان صادرات گاز به اروپا را محدود کردند و الان مازاد گاز دارند، ما باید هر چقدر می‌توانیم گاز روسیه را در قالب قرارداد‌های خرید و فروش به بازار‌های همسایه صادر کنیم. یعنی گاز را به قیمت پایین از روسیه بخریم و با قیمت بالاتر این گاز را خودمان به کشور‌های منطقه صادر کنیم.

مدیر گروه نفت اندیشگاه تحلیلگران انرژی گفت: کسری گاز در ایران در حال حاضر، موجب شده است که جایگاه کشور در بازار گاز تضعیف شود و سهم ما از تجارت گاز اندک باشد که می‌توان این خلا را با استفاده از گاز روسیه جبران کرد.

وی تاکید کرد: آمریکا قصد دارد با اعمال تحریم‌ها، مانع از امضای قرارداد گازی ایران با سایر کشور‌ها شود و اکنون این فرصت فراهم است که با سپر روس‌ها، محدودیت‌های تحریمی را از بین ببریم و فضا را برای امضای قرارداد‌های آتی با کشور‌های همسایه باز کنیم.

مزیت اقتصادی و محیط‌زیستی واردات گاز از همسایگان شمالی

اکبری گفت: حدود ۹۰ درصد از گاز ایران در جنوب کشور تولید می‌شود و انتقال گاز به شمال و فلات مرکزی هزینه‌بر بوده و بهتر است ایران از طریق خطوط شمالی ترکمنستان و ارمنستان گاز مورد نیاز را وارد کند و در عوض گاز تولید شده در جنوب کشور را با قیمت بالاتر به کشور‌های حاشیه خلیج فارس صادر کند.

مدیر گروه نفت اندیشگاه تحلیلگران انرژی گفت: می‌توان با واردات گاز از کشور‌های شمالی، تامین سوخت گاز نیروگاه‌های شمال کشور را تضمین کرد. مثلا الان نیروگاه نکاء در ۱۰ ماه از سال از سوخت مایع استفاده می‌کند که قیمت آن بسیار بالاتر از گاز است. با واردات گاز می‌توان در مصرف سوخت مایع صرفه‌جویی کرد و آن را با قیمت بالاتری صادر کرد. همچنین از منظر زیست‌محیطی هم برای کشور بهتر است.

تجارت گاز با روسیه، ترکمنستان را نیز به افزایش تعامل گازی با ایران ترغیب می‌کند

وی اظهار داشت: علاوه بر مسیر ارمنستان، این امکان وجود دارد که به صورت برگشت‌پذیر گاز از خط لوله صادرات ترکمنستان به روسیه، وارد این کشور شده و سپس به ایران منتقل شود.

اکبری در پایان گفت: واردات گاز روس‌ها از مسیر ترکمنستان، این کشور را نیز ترغیب می‌کند که با صادرات یا سوآپ گاز با ایران بتواند به بازار‌های حاشیه خلیج فارس یا پاکستان دسترسی پیدا کند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: