کد خبر: ۳۸۲۰۶۴
۱۶ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۵:۰۰
0
کاوشگر استقامت ناسا برای دوازدهمین بار از خاک و سنگ مریخ نمونه برداری کرد.
دوازدهمین نمونه برداری از مریخ انجام شد
تیم پروژه استقامت در توئیتر اعلام کردند: این کاوشگر که به اندازه یک خودرو است سطح سیاره سرخ را سوراخ و دوازدهمین نمونه را روز چهارشنبه هفته گذشته مهر و موم کرد. این چهارمین عملیات نمونه برداری کاوشگر در کمتر از یک ماه است.

کاوشگر استقامت در فوریه ۲۰۲۱ میلادی همراه بالگرد کوچک نبوغ در ۴۵ کیلومتری منطقه Jezero Crater روی سیاره سرخ فرود آمدند. میلیارد‌ها سال قبل در این منطقه یک دریاچه و رودخانه وجود داشته است.

هدف استقامت یافتن نشانه‌هایی از حیات در مریخ و جمع آوری ده‌ها نمونه از سنگ و خاک سیاره و ارسال آن‌ها به زمین است.

از سپتامبر ۲۰۲۱ تا مارس ۲۰۲۲ میلادی ۸ نمونه از سنگ و خاک ماه توسط استقامت جمع آوری شدند. این نمونه‌ها منشا آتشفشانی داشتند. اما ۴ ماموریت نمونه برداری بعدی که بین ۷ جولای تا چهارشنبه هفته گذشته (۳ آگوست) انجام شدند همه از سنگ‌های رسوبی بوده اند.

تغییر در نمونه برداری نشان می‌دهد، استقامت اکنون مشغول بررسی بقایای یک دشت و ساختار‌های سنگی چند لایه‌ای است که طی گذر زمان با ریزش لجن از رودخانه باستانی Jezero به وجود آمده اند. احتمالاً چنین بقایایی در مقایسه با نمونه‌های آتشفشانی، ترکیبات ارگانیک بیشتر و نشانه‌های دیگری از حیات در مریخ را در خود دارند.

کاوشگر استقامت ۴۳ محفظه نمونه برداری دارد که ۳۸ مورد آن‌ها را می‌توان با سنگ و خاک مریخ پر کرد. در حال حاضر استقامت ۱۵ محفظه نمونه برداری پر و مهر وموم کرده است. ۱۲ محفظه حاوی صخره‌هایی ازمرکز مریخ هستند، یک محفظه حاوی هوای سیاره است و دو محفظه دیگر نیز «نمونه‌های شاهد» (witness tubes) هستند. محفظه‌های شاهد شبیه محفظه‌های جمع آوری نمونه‌ای هستند که سنگ و رسوب مریخ را در خود نگه می‌دارند، با این تفاوت که مواد مختلفی از قبل در آن‌ها پر شده که می‌توانند آلاینده‌های مولکولی و ذرات را جذب کنند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: