کد خبر: ۳۸۳۳۳۴
۰۶ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۰
0
اهمال کاری مدیران تاپیکو موجب بلاتکلیفی در این پتروشیمی و بروز مشکلات بسیاری شده است.
حواشی پتروشیمی فن‌آوران
عدم انتصاب مدیرعامل پتروشیمی «فن‌آوران» و برگزار نکردن مجمع سالانه پتروشیمی «جم» نمونه از این سوءمدیریت‌ها است. شرکت پتروشیمی «فن‌آوران» اخیرا دچار حاشیه‌هایی شده است که بر سهام این شرکت و نحوه مدیریت آن تاثیر گذاشته است و اخباری همانند پرداخت حقوق‌های نجومی به اعضای هیات مدیره و مدیران و یا پرداخت دستمزد ۲میلیون یورویی ویلموتس سرمربی بلژیکی تیم ملی، این روز‌ها نقل رسانه‌های کشور شده است.

پتروشیمی بدون مدیر عامل

سهام اصلی پتروشیمی فن آوران متعلق به «شرکت سرمایه گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین» (تاپیکو) است که زیر مجموعه سازمان تامین اجتماعی (شستا) و در مرحله‌ای تحت نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. مدیرعامل فن آوران محمدجواد بدری بود که از ابتدای راه اندازی این پتروشیمی در این مجموعه مشغول به کار بود و در سال ۱۳۹۷ به مدیرعاملی رسید. اما با تغییر دولت و تغییر کلی مدیران شستا، معلوم بود که نه تنها بدری هم از فن آوران خواهد رفت، بلکه هیات مدیره این پتروشیمی هم تغییر خواهد کرد! این تغییرات متاسفانه ثبات مدیریتی در این مجموعه را برهم زد و بیش از ۲ ماه این پتروشیمی بزرگ بدون مدیرعامل و سرپرست ماند! یکشنبه پنجم تیرماه بالاخره «رضا چراغی» به عنوان سرپرست این پتروشیمی منصوب شد که همین انتصاب هم بر دغدغه‌های سهامداران افزود.

این روز‌ها نام شرکت پتروشیمی «فن‌آوران» به‌عنوان یکی از موانع برگزاری مجمع سالانه شرکت پتروشیمی «جم» مطرح شده است. چند ماهی از رفتن مدیرعامل شرکت پتروشیمی «فن‌آوران» گذشته است و این شرکت همچنان بدون مدیرعامل به فعالیت خود ادامه می‌دهد. مسئله‌ای که بر روی دیگر شرکت‌های وابسته نیز تاثیرگذار بوده است.

ماجرا از آنجا آغاز می‌شود که قنبریان سرپرست فعلی پتروشیمی جم، پیش از انتصاب در این شرکت، مدیرعامل شرکت کیمیای خاورمیانه بوده است. پس از انتصاب قنبریان به‌عنوان سرپرست پتروشیمی جم، بدری مدیرعامل پیشین شرکت پتروشیمی فناوران، جایگزین او در شرکت پتروشیمی کیمیای خاورمیانه می‌شود.

باوجود گذشت یک ماه از جابجایی مدیران این شرکت‌های پتروشیمی، تاپیکو به عنوان بزرگترین هلدینگ نفت و انرژی سازمان تامین اجتماعی و یکی از مالکان اصلی این شرکتها، تاکنون اقدام به معرفی مدیرعاملی برای شرکت پتروشیمی فناوران نکرده است.

این اهمال کاری مدیران تاپیکو موجب بلاتکلیفی در این پتروشیمی و بروز مشکلات بسیاری شده است. یکی از این مشکلات عدم درج نام مدیرعامل شرکت پتروشیمی فناوران در روزنامه رسمی و ثبت شرکت هاست.

به همین دلیل تمامی صورت جلسات شرکت جم و دیگر شرکت‌ها به دلیل ثبت نشدن مدیر عامل فاقد اعتبار قانونی و بی ارزش تلقی میشود. مشکلات عدم برگزاری مجمع و پرداخت نشدن سود سهام پتروشیمی جم به صندوق بازنشستگی کشوری به عنوان یکی از مالکان شرکت، ناشی از همین مسئله است.

انتظار انتصاب مدیرعاملی متناسب با اهمیت و ارزش فن آوران چیزی است که سهامداران از دولت توقع دارند؛ اما در روز‌هایی که وزیر رفاه استعفا داده شده! و حتی وزارت رفاه هم با سرپرست اداره می‌شود، آیا این توقع کمی زیاد نیست؟! مجموعه این خبر‌ها پیرامون مدیریت پتروشیمی فن آوران باعث شده که از سهام این پتروشیمی از اقبال سابق برخوردار نباشد.
 
نگرانی سهامداران پتروشیمی فن‌آوران
 
پتروشیمی فن‌آوران با نماد «شفن» یکی از مهمترین و پرطرفدارترین سهام پتروشیمی در بازار سرمایه ایران است، اما این سهم پرطرفدار اخیرا گرفتار داستان‌هایی شده که موجب شده سهامداران دیرینه این سهم با نگرانی این سهم را دنبال کنند. این روز‌ها در حالی که به زمان تشکیل مجمع عمومی سالیانه این پتروشیمی نزدیک می‌شویم و علی القاعده باید قیمت این سهم افزایش پیدا کند، متاسفانه اوضاع برعکس شده و مدتهاست که این سهم کاهش قیمت پیدا می‌کند.
 
باتوجه به اینکه شرکت پتروشیمی «فن‌آوران» درحال حاضر مدیرعامل ندارد، امکان رسمی‌شدن فعالیت قنبریان مدیرعامل قبلی این شرکت در پتروشیمی «جم» نیز وجود ندارد و روال اداری و قانونی برگزاری مجمع سالانه در شرکت پتروشیمی «جم» با مشکل مواجه شده است. به همین دلیل شرکت پتروشیمی «جم» تاکنون موفق به برگزاری مجمع سالانه خود نشده است، مسئله‌ای که موجب اعتراض سهام‌داران آن شده است.

صندوق بازنشستگی کشوری سهامدار پتروشیمی جم است
 
در واقع باید گفت صندوق بازنشستگی کشوری مالک ۲میلیارد سهم از پتروشیمی جم است. سود سالانه سهام آن بیش از ۲۱هزار میلیارد تومان است. سودی که به‌دلیل سوءمدیریت در این مجموعه تاکنون به حساب صندوق بازنشستگی واریز نشده است.
 
هلدینگ «تاپیکو» و شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری به‌عنوان سهام‌دار اصلی پتروشیمی «فن‌آوران» از زیرمجموعه‌های وزارت کار و رفاه و تعاون به شمار می‌روند. سوءمدیریت سرپرست فعلی این وزارت‌خانه آسیب‌های بسیاری را به این مجموعه وارد کرده است. عدم انتصاب مدیرعامل پتروشیمی «فن‌آوران» و برگزار نکردن مجمع سالانه پتروشیمی «جم» نمونه بارز این سوءمدیریت و آسیب است.
 
هم‌اکنون چشم بازنشستگان برای احقاق حقوق‌شان به رییس دولت است که به این پرونده ورود کرده و دستور برگزاری مجمع سالانه پتروشیمی «جم» و پرداخت سود سالانه سهام آن را به صندوق بازنشستگی کشور را صادر کند.
 
این شرکت از لحاظ حجم تولید نیز در سال گذشته، رتبه هفتم و به لحاظ حجم یا میزان فروش رتبه پنجم را در بین پتروشیمی‌های کشور به خود اختصاص داده است. پتروشیمی جم در ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۰ به لحاظ مبلغ حاصل از صادرات نیز رتبه پنجم در بین پتروشیمی‌های کشور را داشته است.

تاثیر تحریم‌ها اندک است
 
محصولات فن آوران هم در بازار‌های داخلی به فروش می‌رسد و همچنین صادرات قابل توجهی دارد. ۲۶ خرداد ماه وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد که شرکت پتروشیمی فن آوران به همراه دو پتروشیمی دیگر در لیست تحریم‌های آمریکا قرار گرفته است. اگرچه نمی‌توان ادعا کرد که تحریم‌های آمریکا روی صادرات محصولات فن آوران بی تاثیر است؛ اما کارشناسان عقیده دارند که این تاثیر آن قدر زیاد نیست که روی تولید و درآمد‌های این پتروشیمی تاثیر بسیار داشته باشد. با این حال معلوم است که اعلام قرار گرفتن در لیست تحریم ها، تاثیر روانی خود را روی سهامداران خواهد گذاشت.

صورت‌های مالی چه می‌گوید؟
 
با همه این احوال آنچه برای بازیگران حرفه‌ای بازار سرمایه اهمیت بیشتری دارد صورت‌های مالی این شرکت است. سود ۶ ماهه اعلامی از سوی این شرکت نشان می‌دهد که امسال هم مثل سال گذشته این شرکت سود بسیار قابل توجهی داشته و سود نقدی تقسیمی خوبی خواهد داشت.
 
با این حال آیا حاشیه‌ها خواهد گذاشت که شفن همچنان سهام ارزشمند و پرطرفدار بورس بماند؟ نحوه مدیریت دولت در آینده مهمترین نقش را در پاسخ به این سوال خواهد داشت.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: