April 2024 28 / يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۸۷۳۵۲
۱۷ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۰
0
ایران گاز روسیه را وارد می‌کند در حالی که ۱۸ درصد از کل ذخایر گاز جهان را در اختیار دارد.

چرا ایران قصد واردات گاز از روسیه را دارد؟

در خبری که در محافل ایرانی سروصدا به پا کرد، تهران از قصد خود برای واردات گاز از روسیه خبر داد، هرچند - بر اساس آخرین آمار منتشر شده در سال ۲۰۲۱ - پس از آمریکا و روسیه سومین تولیدکننده گاز در جهان است.

روسیه رقیب اصلی ایران در حوزه نفت و گاز است و گزارش شده است که تهران پس از روی آوردن پکن به خرید نفت روسیه پس از تحریم‌های غرب علیه روسیه، چین را که در سال‌های تحریم غرب مقصد نفت ایران بود، از دست داد. اما در این مرحله، به نظر می‌رسد مسکو دوستی را بر رقابت انرژی ترجیح داده است.

بر اساس گزارش وزارت نفت ایران، حجم گاز تولیدی روسیه بدون تعیین مقصد صادراتی بین ۷۵ تا ۹۵ میلیارد مترمکعب برآورد شده است.

وزارت نفت ایران در گزارش خود این را فرصتی طلایی برای ایران برای واردات گاز روسیه از طریق ترکمنستان می‌داند.

این بیانیه تصریح می‌کند که گاز از روسیه به ترکمنستان از طریق یک خط انتقال گاز و سپس با استفاده از دو خط انتقال ۲۰ میلیارد مترمکعبی به ایران منتقل می‌شود.

احمد اسدزاده، معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت ایران گفت: مذاکراتی برای همکاری سه جانبه ایران و روسیه با عمان یا پاکستان در جریان است.

با وجود اینکه ایران ۱۸ درصد از کل ذخایر گاز جهان را در اختیار دارد و ۲۲ پالایشگاه برای این انرژی در اختیار دارد و روزانه یک میلیارد متر مکعب گاز تولید می‌کند، اما اعلام کرد که مصرف گاز کشور در زمستان آینده بیشتر از تولید آن خواهد بود.

در همین راستا، بهمن آرمان، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی به الجزیره نت می‌گوید که ایران در فصل زمستان با حجم ۲۰۰ میلیون متر مکعب کمبود گاز دارد و برای جبران این کمبود از ترکمنستان وارد می‌کند. تهران برای رساندن گاز روسیه از شمال روسیه به مرز ایران، هزاران کیلومتر دورتر، به سرمایه گذاری بزرگی نیاز دارد.

از سوی دیگر، نهاد‌های ایرانی نزدیک به نهاد‌های دولتی و امنیتی می‌گویند که تهران می‌تواند گاز روسیه را با «قیمت مناسب» بخرد و در مناطق شمالی استفاده کند و بنابراین مجبور نیست گاز خود را از جنوب منتقل کند. سپس می‌تواند گاز خود را در جنوب با قیمت بالاتر به همسایگان خود مانند پاکستان و عمان صادر کند یا صادرات گاز خود را به عراق و ترکیه افزایش دهد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: