April 2024 28 / يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۹۰۳۴۶
۱۱ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۰
0
۱۰ مقصد عمده صادراتی ایران در ۹ ماه منتهی به آذر معرفی شدند. براساس ارزیابی صورت گرفته ارزش صادرات غیر نفتی ایران در مدت زمان مورد بررسی ۳۶ میلیارد و ۲۴۰ میلیون دلار رسید و بیشترین ارزش صادراتی در این مدت به «چین» اختصاص داشته است.

۱۰ مقصد عمده صادراتی کشور

داده‌های اعلام شده از سوی گمرک در آخرین ماه پاییز حجم تجارت کشور رشدی ۱۳.۵ درصدی داشته که کف سرعت افزایش از ابتدای سال جاری محسوب می‌شود، به لحاظ وزنی هم صادرات در این مدت افتی ۱۳.۲ درصدی داشته است. نکته جالب توجه در روند صادراتی نه ماهه ایران حذف تایلند از جمع باشگاه صادرکنندگان ایران و اضافه شدن روسیه به این جمع است.

عمده مقاصد صادراتی
براساس داده‌های اعلام شده از سوی گمرک این سوال مطرح می‌شود که در مدت زمان مورد بررسی کالا‌های صادراتی ایران به چه کشور‌های صادر شده است؟ ارزیابی‌های صورت گرفته نشان می‌دهد در مدت زمان مورد بررسی «چین»، «عراق»، «امارات متحده عربی»، «ترکیه»، «هند»، «افغانستان»، «پاکستان»، «عمان»، «اندونزی» و «فدراسیون روسیه» بالاترین مشارکت در رشد صادرات کشور را داشته اند.

در مدت زمان مورد بررسی بیشترین میزان صادرات کشور، به مقصد کشور‌های «چین» با رقمی بالغ برر ۱۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بوده و سهم ۳۱.۷۶ درصد از کل ارزش صادرات داشته است. سهم صادرات به «عراق» هم در این مدت ۱۴.۴۶ درصد بوده است؛ مجموع صادرات به این کشور ۵ میلیارد و ۲۴۲ میلیون دلار بوده است.

سومین مقصد صادراتی در نیمه نخست سال جاری «امارات متحد عربی» است که سهمی ۱۲.۳۶ درصد از صادرات را به خود اختصاص داد. صادرات ایران به امارات متحد عربی در این مدت به ۴ میلیارد و ۴۸۱ میلیون دلار رسید. اما سهم «ترکیه» به عنوان چهارمین مقصد صادراتی کشور چند درصد بوده است؟ ارزیابی‌های صورت گرفته نشان دهنده آن است که ۱۰.۵ درصدی از ارزش صادرات در نیمه نخست به ترکیه اختصاص داشت، مجموع صادرات به این کشور ۳ میلیارد و ۸۲۱ میلیون دلار بوده است.

براساس داده‌های اعلام شده پنجمین مقصد صادراتی «هند» بوده و این کشور با سهم صادراتی ۳.۹ درصدی داشت و رقم صادرات ایران به هند به یک میلیارد و ۴۱۱ میلیون دلار رسید.

باتوجه به داده‌های اعلام شده حجم صادرات «افغانستان» هم در این مدت به یک میلیارد و ۲۱۰ دلار رسید و صادرات «پاکستان» هم در این مدت کمی بیش از یک میلیارد بود. صادرات به «عمان» هم ۸۵۰ میلیون دلار بوده و «اندونزی» هم وارداتی ۶۴۰ میلیون دلاری از ایران در مدت زمان مورد بررسی داشته است، اما صادرات به «فدارسیون روسیه» هم به ۵۵۰ میلیون دلار رسید.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: