April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۹۲۴۷۶
۲۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۰
0
بر اساس آخرین ارقام اداره آمار مرکزی مجارستان (KSH)، نرخ تورم در این کشور در ماه ژانویه به ۲۵.۷ درصد رسید که در مقایسه با رقم ثبت شده در ماه قبل یعنی ۲۴.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

نرخ تورم در مجارستان به رکورد ۲۵ درصد رسید

بر اساس آخرین ارقام اداره آمار مرکزی مجارستان (KSH) که روز جمعه منتشر شد، نرخ تورم در این کشور در ماه ژانویه به ۲۵.۷ درصد رسید که در مقایسه با رقم ثبت شده در ماه قبل یعنی ۲۴.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

این افزایش به فشار‌های شدید ناشی از قیمت‌ها در کشوری نسبت داده می‌شود که بازار کار آن با مشکل مواجه است.

اداره آمار مرکزی مجارستان تصریح کرد که قیمت حامل‌های انرژی و مواد غذایی بیشترین رشد را در سال گذشته داشته و قیمت‌ها در ژانویه ۲.۳ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافته است.

تورم مجارستان در حال حاضر بالاترین رتبه را در میان کشور‌های اروپای مرکزی دارد. بانک مرکزی مجارستان برای حمایت از پول ملی، نرخ بهره را در بالاترین سطح اتحادیه اروپا نگه داشته است.

فورینت، ارز رایج مجارستان، به طور قابل توجهی تقویت شده است که تا حدی به دلیل کاهش ارزش دلار و سیاست‌های پولی سفت و سخت است.

در سال ۲۰۲۲، متوسط تورم در مجارستان افزایش یافت و به ۱۴.۵ درصد رسید که بالاترین رقم در ۲۵ سال گذشته محسوب می‌شود.

چشم انداز بانک ملی مجارستان در دسامبر نشان می‌دهد که میانگین تورم در این کشور می‌تواند در سال ۲۰۲۳ حتی بیشتر هم بشود و تنها از اواسط این سال کاهش یابد.

داده‌های خرده‌فروشی منتشر شده در اوایل ماه جاری میلادی نشان داد که تورم به شدت به قدرت خرید مجارستانی‌ها ضربه زده است و مردم این کشور هزینه‌های خود را در دسامبر کاهش دادند.

قیمت مواد غذایی در ژانویه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۴ درصد افزایش یافت، در حالی که هزینه قبوض انرژی خانوار‌ها پس از کاهش یارانه‌های قبض آب و برق توسط دولت در سال ۲۰۲۲، ۵۲.۴ درصد شاهد افزایش بود.

این گزارش حاکی است که قیمت سوخت پس از آنکه کمبود عرضه بوداپست را مجبور به برداشتن سقف قیمت سالانه کرد، شاهد افزایش ۳۵.۹ درصدی بود.

قیمت کالا‌های بادوام مصرفی نیز در این کشور ۱۳.۵ درصد و هزینه خدمات ۱۱.۳ درصد افزایش یافت.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: