کد خبر: ۳۹۴۷۸۵
۱۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۰
0
به گفته مسئولان حوزه مسکن، افزایش ساخت و سازها و رشد تولید مسکن از جمله برنامه‌هایی است که می‌تواند زمینه‌ساز کاهش نرخ تورم در بخش‌های مختلف تولید شود.

افزایش تولید و عرضه مسکن با ورود بخش خصوصی به این صنعت

بخش مسکن در بیش از ۴٠ سال پس از انقلاب فراز و نشیب بسیاری داشته است، اما مهمترین مشکلی که همواره وجود داشته عدم توازن عرضه و تقاضا بوده است. باتوجه به این که مشاغل بسیاری وابسته به بخش مسکن است اگر رکود و تورم در این بخش حاکم باشد قسمت اعظم اقتصاد دچار رکود و تورم میشود.

 

با تولید مسکن، تورم را در این بخش از بین می‌رود و همچنین کار پایه پولی اصلاح می‌شود و و تورم کاهش می‌یابد. تولید وابسته به مشاغل است و هرزمان مشاغل وابسته به مسکن رونق بگیرد تولید افزایش می‌یابد.

 

فعالیت در این مسیر مشکلات عدید ه دارد، چون کشور دچار تحریم‌های حداکثری غرب است و متاسفانه سیستم داخلی کشور هم در بخش مسکن دچار خود تحریمی و مشکلات دیگر بوده و برنامه ریزی‌های غلط برخی مسئولین به تحریم‌های حداکثری کمک کرده است.

 

با رفع مشکلات تولید سیمان، میلگرد و از طرفی دستمزد و بیمه کارگران ساختمانی مشکل تا حدودی قابل حل است. مهم‌ترین مشکل مسکن تورم است و متاسفانه مردم به علت آموزش غلط تصور می‌کنند که با افزایش قیمت مسکن، سرمایه شان بیشتر میشود در حالی که به عکس است و درواقع ارزش دارایی و املاک آن‌ها کاهش می‌یابد و زیان تورم فقط دامنگیر مردم می‌شود. این فرهنگ باید اصلاح شود و دولت و رسانه‌ها باید به مردم آموزش بدهند که اقتصاد گله‌ای و هجوم مقطعی سرمایه به بازار مسکن، سکه، خودرو و... باعث ایجاد تورم می‌شود و به همین علت قیمت قطعی و زمان اتمام پروژه‌های مسکونی قابل پیش بینی نیست و سرمایه گذاران را با مشکل روبرو می‌کند. مگر اینکه سرمایه خیلی زیاد باشد لذا سرمایه داران بزرگ ماندگار می‌شوند و تولید کنندگان خرد از بازار حذف میشوند.


با ورود مستقیم دولت به بحث ساخت مسکن، دو مشکل بوجود می‌آید اول اینکه بخش خصوصی منابع نقدینگی و متقاضی را از دست می‌دهد و دوم مصرف و قیمت مصالح بالا می‌رود پس باید کار به بخش خصوصی سپرده شود و از میزان صادرات مصالح نیز کاسته شود.

 

بازار مسکن سال گذشته رونق چندانی نداشت و به گفته کارشناسان با رکود تورمی همراه بود، اما اکنون مشاهدات میدانی از افزایش تقاضای خرید در همین روز‌های ابتدایی سال حکایت دارد؛ بازاری که رونق گرفتن آن نوید به حرکت درآمدن چرخ تولید در صنایع وابسته به آن است و زمینه ساز رشد تولید و کنترل تورم خواهد شد.

به گفته بسیاری از مشاوران املاک همزمان با آغاز شروع فعالیت بنگاه‌ها در سال جدید، میزان مراجعات برای جابجایی‌ها افزایش یافته است و این امر باعث شده که بازار مسکن به ویژه در حوزه خرید و فروش پر رونق شود.


بازار مسکن پر رونق شده است

در همین رابطه قربانی یکی از مشاوران املاک گفت: بسیاری از خریداران مسکن امسال برخلاف سال‌های گذشته بسیار زودتر برای جابجایی و یا ارتقای واحد مسکونی خود به ما مراجعه کرده اند و این نشان دهنده آن است که بازار مسکن امسال پر رونق‌تر می‌شود.

او ادامه داد: بسیاری از خریداران هم نگران آن هستند که امسال هم قیمت‌ها افزایش پیدا کند و نتوانند واحد مورد نظر خود را خریداری کنند بنابراین زودتر به ما مراجعه کرده اند.

همچنین حسنی یکی دیگر از مشاوران املاک در محله ولیعصر تهران به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بازار ا جاره هم امسال با وجود آنکه در ماه رمضان قرار داریم پر رونق شده و بسیاری از مستاجران تصمیم گرفته اند زودتر از شروع فصل جابجایی به سراغ تغییر واحد مسکونی خود بروند.

با وجود آنکه برخی افراد معتقدند بعد از اتمام ماه رمضان و رونق گرفتن بازار، قیمت‌ها افزایشی می‌شود، اما مسئولان حوزه مسکن اعلام کرده اند که امسال تورم بخش مسکن کنترل خواهد شد و شاهد رونق این بازار خواهیم بود.

با توجه به آنکه امسال سال مهار تورم و رشد تولید نام گذاری شده است بنابراین دولت باید برای کنترل نرخ تورم در بازار مسکن به سراغ افزایش میزان تولید و عرضه برود.


ساخت مسکن پیشران تولید است

در همین رابطه هادی عباسی معاون مسکن و ساختمان وزیر راه وشهرسازی گفت: مسکن بیشترین سهم را در تورم کشور دارد و در شرایطی که با عرضه متناسب با نیاز و جلوگیری از ورود تقاضای سوداگرانه، زمینه کنترل بازار این کالای اساسی فراهم شود، یعنی بالاترین عامل رشد تورم را از کار انداخته‌ایم.

عباسی گفت: در صورتی که اقدامات لازم برای کنترل بازار مسکن در فضای اقتصاد کلان کشور مهیا شود و هم زمان تولید مسکن با عرضه زمین با هزینه صفر در شهر‌ها و روستا‌ها انجام پذیرد، رسیدن به تورم تک رقمی به امری ممکن تبدیل می‌شود.

او با تاکید بر اهمیت هدایت منابع بانکی به سمت حوزه تولید گفت: ساخت مسکن پیشران تولید است و در صورتی که نقدینگی از جمله منابع نظام بانکی به این حوزه هدایت شود و بانک‌ها به وظیفه قانونی خود عمل کنند، یک پیشران تولید کشور فعال خواهد شد.

وی ادامه داد: مسکن با بیش از ۱۴۰ صنعت پسینی و پیشینی ارتباط مستقیم دارد و زمانی که یک واحد مسکونی ساخته می‌شود، از کارخانه فولاد و سیمان گرفته تا یک کارگاه کوچک نجاری و جامعه مهندسی کشور مشغول به فعالیت خواهند شد.

با توجه به آنکه مسکن بیشترین سهم را در تورم دارد بنابراین دولت باید در حوزه تولید اقدامات لازم را انجام دهد که البته یکی از مهم‌ترین برنامه‌های دولت ساخت مسکن در قالب طرح جهش تولید و نهضت ملی مسکن بوده که در این بخش تاکنون توانسته اقدامات موثری را انجام دهد.


رشد تولید مسکن، تورم را کنترل می‌کند

در همین رابطه خلیل محبت خواه مدیرکل راه وشهرسازی استان تهران گفت: رشد تولید مسکن به ویژه در استان تهران یکی از مهم‌ترین برنامه‌هایی است که زمینه ساز کاهش نرخ تورم می‌شود.

او ادامه داد: سرعت اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن را در تهران از سال گذشته افزایش داده ایم و امسال هم با انجام پروژه‌های دیگر از جمله طرح نوسازی بافت‌های فرسوده و همچنین تکمیل واحد‌های مسکن مهر، میزان ساخت و ساز‌ها را چند برابر خواهیم کرد و با بسته شدن پرونده مسکن مهر شاهد کنترل بخشی از تورم در کشور خواهیم بود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: