May 2024 12 / يکشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۹۵۷۲۰
۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۰
0
اعتماد مردم و مشتریان بانک صادرات ایران به «چکنو» این بانک به عنوان نخستین چک دیجیتال نظام بانکی، تعداد چک‌های صادر شده دیجیتال را به مرز ۱۳۰ هزار فقره رساند.

پیشتازی «چکنو» با اعتماد مشتریان

٢١ آبان ماه ١۴٠١، طی مراسمی با حضور احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی؛ سیدرضا فاطمی‌امین، وزیر صمت؛ علی صالح‌آبادی، رئیس کل بانک مرکزی؛ نصرالله پژمان‌فر، رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی و مجتبی توانگر، رئیس کارگروه اقتصاد دیجیتال مجلس شورای اسلامی، نخستین چک دیجیتال کشور در «همراه بانکِ» بانک صادرات ایران صادر شد. ابزاری نوین با رویکرد ارتقای ظرفیت نظام بانکی که از طریق افزایش اطمینان به ابزار‌های پولی الکترونیک و بالا بردن سرعت گردش کالا و خدمات، نقش حایز اهمیتی را در بهبود تجربه مشتری و حمایت از بخش‌های مختلف اقتصادی کشور بر عهده خواهد داشت.


نظام بانکی کشور و نقش سامانه «چکاد»

سامانه «چکاد» که مخفف عبارت «چک امن دیجیتال» است، بر اساس الزامات مقرر در تبصره ذیل ماده ١ قانون «اصلاح قانون صدور چک» و با رویکرد کمینه‌سازی مخاطرات و نقاط ضعف موجود در فرآیند چک‌های کاغذی و ارایه روشی امن و آسان برای بهبود تجربه مشتریان بانک‌ها طراحی و عملیاتی شده است.

چک امن دیجیتال یا به اصطلاح چک الکترونیک دقیقاً دارای کارکرد‌هایی مشابه چک کاغذی است، با این تفاوت که کارکرد‌های مذکور را با سرعت، دقت و امنیت بیشتر و وضعیت نقدشوندگی مناسب‌تری در اختیار مشتریان قرار می‌دهد. به عبارتی فنی‌تر، چک الکترونیک، نسخه دیجیتال چک کاغذی است که در آن داده‌های مرتبط با اطلاعات مورد نیاز چک با امضای الکترونیکی صادر کننده آن اعتبار می‌یابد و مبلغ مورد نظر به صورت الکترونیکی از حساب صادرکننده برداشت و به حساب دریافت کننده واریز خواهد شد. تحت این شرایط تمامی اطلاعاتی که بر اساس قانون جدید چک لازم است روی چک‌های کاغذی درج شود، در داخل سامانه چکاد وارد شده و به صورت خودکار روی چک ثبت می‌شود.


مزایایی چک الکترونیکی بانک صادرات ایران

طراحی و عملیاتی‌سازی چک الکترونیکی در چارچوب رویکرد‌های متحولانه و زیرساخت‌های فناوری اطلاعات سبب ایجاد مزایای نسبی فراوانی برای آن نسبت به چک کاغذی شده که ارزش افزوده حایز اهمیتی را برای مشتریان، نظام بانکی و جامعه به همراه دارد. برخی از اصلی‌ترین این مزایا عبارتند از سرعت بالای صدور و پرداخت، بالا بودن میزان امنیت و به تبع آن کاهش جرایمی نظیر جعل یا سرقت، کارمزد کمتر نسبت به چک کاغذی، صرفه‌جویی در مصرف کاغذ و به تبع آن حفظ منابع طبیعی، امکان مشاهده و پیگیری روند نقل و انتقال چک و بسیاری از منافع اقتصادی و اجتماعی دیگر که نقش حایز اهمیتی را در بهبود تجربه مشتری و تسهیل تعاملات تجاری بر عهده دارد.

 

تعداد چکنو‌های صادرشده بانک صادرات ایران تا دوم اردیبهشت ماه سال جاری به ۱۲۹ هزار و ۵۶۰ رسید که تعداد ۲۸ هزار و ۲۳۲ برگ از آن کارسازی شده و بیش از ۶۶۷ میلیارد و ۷۵۳ میلیون ریال از نقل و انتقال‌های خرد مردمی به واسط اعتماد به نخستین چک دیجیتال بانک صادرات ایران بدون نیاز به چک کاغذی با موفقیت انجام شده است.

دارندگان حساب جاری با دسته‌چک در بانک صادرات ایران می‌توانند بدون مراجعه به شعبه، با نصب نرم‌افزار همراه‌بانک این بانک از طریق سایت رسمی به نشانی: www.bsi.ir و نصب نرم‌افزار هامون نسبت به فعال‌سازی و صدور «چکنو» اقدام کنند.

همچنین می‌توان به طور همزمان از دسته‌چک‌های کاغذی و چک امن دیجیتال بانک صادرات ایران «چکنو» با رعایت مقررات و مجوز‌های بانک مرکزی برای تسهیل در امور بانکی و پولی خود استفاده کرده و علاوه بر به‌کارگیری روش سنتی چک‌های کاغذی، از قابلیت‌های نخستین چک امن دیجیتال نظام بانکی کشور در بانک صادرات ایران بهره‌مند شد.

بر اساس دستورالعمل‌های بانک مرکزی در خصوص توسعه چک دیجیتال، تمامی بانک‌های کشور ملزم به ایجاد زیرساخت‌های مناسب استفاده از چک دیجیتال هستند و بانک صادرات ایران به عنوان نخستین بانک کشور، از دی‌ماه سال ۱۴۰۱ تاکنون با بهره‌برداری از چکنو نزدیک به ۱۳۰ هزار فقره چک دیجیتال صادر و ۲۸ هزار و ۲۳۲ برگ آن کارسازی شده که نشان از اعتماد مشتریان این بانک به این محصول راهبردی بانک صادرات ایران است.

تسهیل خدمات غیرحضوری چک (تقاضای دسته‌چک، صدور، انتقال به غیر، نقد کردن و...)، افزایش امنیت و کاهش ریسک در پرداخت، داشتن الزامات قانونی چک کاغذی، امکان صدور و وصول چک در هر ساعت از شبانه‌روز، سرعت و دقت بیشتر در نقدشوندگی نسبت به چک کاغذی، جلوگیری از تحریف، مخدوش شدن و مغایرت عدد و حروف نسبت به چک کاغذی برخی از مزایای «چکنو» برای مشتریان و استفاده‌کنندگان از این محصول بانکی نوین به شمار می‌رود. ​

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: