April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۹۵۸۷۶
۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۰
0
در بخش قطعات کنسانتره و گندله موردنیاز گهرزمین، از این قطعات بومی‌سازی شده استفاده می شود و نیاز به خارج کشور برای تامین این قطعات قطع شده است.

نقش بومی‌سازی گهرزمین در کاهش تحریم‌های صنعت

بومی سازی قطعات صنعتی از سال ۱۳۹۵ و برای نخستین‌بار در کشور، در شرکت گهرزمین انجام شد و عملکرد این شرکت تاکنون دارای نتایج بسیار موفقیت آمیزی بوده است. از سال ۹۵ تا به امروز به بحث بومی سازی در کشور توجه ویژه‌ای شده است. شرکت‌های معدنی با عنایت به ساخت داخل و همچنین با ریسک پذیری در این زمینه و همت جهادی با پشتیبانی از شرکت‌های بومی سازی در جهت ارتقا صنعت و تکنولوژی در کشور تلاش می‌کنند.


اقدامات مفید و در خور توجهی که در شرکت گهرزمین در راستای بومی سازی قطعات انجام شده است، این شرکت توانسته در ساخت قطعات کارخانه کنسانتره و گندله به خودکفایی ۹۰ درصد برسد.

 

بومی‌سازی و تکیه بر دانش فنی و توان جوانان کشور، عامل تضعیف تحریم‌هاست. بومی‌سازی قطعات و تجهیزات علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، سبب ایجاد اشتغال، انگیزه برای شرکت‌های دانش‌بنیان و در نهایت حرکت و پویایی چرخ صنعت کشور می‌شود. نگاه بنیادی گهرزمین به بومی‌سازی باعث شد، مدیریت ساخت و بروزرسانی و تقویت دانش بنیان ها با هدف بومی‌سازی قطعات فعالیت خود را در این شرکت شروع کرده و مانع خروج ارز و سرمایه از کشور شده است.

 

راه‌اندازی و طراحی قطعات کلیدی به روش مهندسی معکوس، استعلام ساخت و کنترل کیفیت را افزایش داده است. به همین منظور شرکت بخشی از تجهیزاتی که امکان ساخت آن در داخل کشور امکان‌پذیر نیست با تلاش متخصصین داخلی و حمایت همه جانبه  و با استفاده از روش‌‎های مهندسی معکوس و با اتکا بر دانش و توانایی‌های داخلی بومی‌سازی کند.

 

قطعاتی که در داخل کشور بومی‌سازی می‌شوند صرفه اقتصادی بسیاری را با خود در بردارند. باید دانست هزینه‌هایی که برای ساخت این قطعات و تجهیزات تخصیص داده می‌شود حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد از ارزش تامین آن نسبت به خارج کشور کمتر است.

 

در بخش قطعات کنسانتره و گندله  موردنیاز گهرزمین، از این قطعات بومی‌سازی شده استفاده می شود و نیاز به خارج کشور برای تامین این قطعات قطع شده است.

 

شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور نقش مهمی می‌توانند در تامین نیاز‌های فناورانه صنایع داشته باشند،نکته مهم این است که بتوان به ارتباط صنایع و دانش‌بنیان‌ها ساز و کار داد. در این صورت سرعت ایفای نقش شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در تامین نیاز‌های فناورانه صنایع کشور می‌تواند بسیار افزایش یابد.

 

شرکت‌های دانش‌بنیان عمدتا فعالیت و تولیداتی بر پایه دانش فنی دارند. این محصولات علاوه بر دانش‌محور بودن باید قابلیت تجاری‌سازی نیز داشته و از سویی دارای مزیت‌های اقتصادی لازم جهت عرضه در بازار باشند.


برای درک بهتر چرخش اقتصاد به سمت دانش بنیان‌ها می‌توانیم به شرکت‌هایی مانند سنگ آهن گهرزمین، به عنوان یکی از شرکت‌های معتبر در این زمینه اشاره کرد. این شرکت در راستای تحقق سازی بومی سازی قطعات و ایجاد زمینه توسعه زیر ساختی دانش بنیان‌ها اقدامات شایانی را پیش برده است. فعالیت‌های دانش‌بنیان در این شرکت، به‌صورت بنیادی و با راه‌کار‌های بدیع، مبتنی بر همکاری و همیاری فنی بخش‌های مهندسی کارفرما، پژوهشگر و پیمانکار با پذیرش ریسک‌ها، توانسته، منتج به رفع نیاز‌های اساسی این شرکت مانند: ساخت قطعات و تجهیزات اساسی مورد نیاز با سطح کیفی قابل مقایسه و در مواردی، برتر از نمونه‌های غربی، در سطح شرکت‌های معدنی گردد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: