کد خبر: ۳۹۶۳۷۵
۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۰
0
با نزدیک شدن به فصل جابجایی‌ها، تقاضا در بازار اجاره مسکن افزایش می‌یابد که دولت قصد دارد با راه اندازی گشت‌های شناسایی خانه‌های خالی، سمت عرضه را تقویت کند تا قیمت‌ها دچار نوسان نشود.

شناسایی خانه‌های خالی به کمک بازار اجاره می‌آید

این روز‌ها آمار‌های مختلفی از بازار خرید و فروش و اجاره مسکن به گوش می‌رسد و به گفته برخی مشاوران املاک، قیمت‌هایی که در سایت‌ها و اپلیکیشن‌های مختلف گذاشته می‌شود، خود یکی از عوامل اصلی در تغییر نرخ مسکن است.

کارشناسان حوزه مسکن در خصوص خانه های خالی معتقدند: قانون مالیات بر خانه‌های خالی نیازمند اصلاح است تا به نوعی بازدارندگی ایجاد شود، حدود ۲.۵ تا ۳ میلیون خانه خالی در کشور وجود دارد که با ورود این خانه‌ها به بازار، شاهد کاهش سوداگری در بخش مسکن خواهیم بود.


خانه‌های خالی نسبتی مستقیم با سوداگری در بازار مسکن دارد و می‌توان گفت که این خانه‌ها دماسنج وضعیت داغ بازار هستند؛ چرا که با توجه به اینکه مستاجری در آن‌ها ساکن نبوده، خرید و فروش آن‌ها راحت‌تر می‌شود؛ از سوی دیگر هر چقدر نرخ بالاتر برود، شاهد افزایش سوداگری در این بخش خواهیم بود.


خانه‌های خالی محرک اصلی معاملات کوتاه‌مدت هستند که به جهش تورمی مسکن و سوداگری در این بخش دامن می‌زنند. با فرض صحت این آمار حدود ۱۳ درصد از املاک کشور خالی از سکنه هستند. همچنین باید املاک اداری، تجاری و زمین‌های خالی نیز مشمول این مالیات شوند، چرا که زمین خالی مثل این می‌ماند که چند واحد مسکونی بالقوه خالی نگه داشته شده است.

با بیان اینکه وضعیت بازار مسکن با قیمت‌هایی که در بازار اعلام می‌شود متفاوت است، بسیاری از دلالان و سوداگران در این ایام به فکر سوء استفاده هستند و قصد دارند با بالا بردن قیمت‌های مسکن، مالکان را به احتکار خانه‌ها و عدم فروش آن‌ها با قیمت‌های کف بازار تحریک کنند.

در حال حاضر مشتری در بازار مسکن وجود دارد، اما شاهد آن هستیم برخی مالکان به دلیل احتمال افزایش مجدد قیمت، اقدام به عرضه واحد‌های خود چه برای اجاره و چه برای فروش نمی‌کنند. این در حالی است که وزارت راه وشهرسازی اخیرا از راه اندازی گشت شناسایی خانه‌های خالی خبر داده است که این اقدام می‌تواند بازار مسکن را به سمت عرضه واحد‌های خالی و در نهایت رونق هدایت کند.


شناسایی خانه‌های خالی راهکار جدی برای کنترل بازار اجاره

سید جواد سادات، مشاور وزیر راه و شهرسازی در خصوص اقدامات وزارت راه وشهرسازی برای بهبود و ساماندهی بازار مسکن گفت: محور نخست این بسته، سرعت بخشی به کشف خانه‌های خالی بر پایه قانون مالیات بر خانه‌های خالی است که در این باره به زودی گشت‌های مشترک شهرداری و سازمان امور مالیاتی برای شناسایی میدانی خانه‌های خالی در مناطق مختلف شهری برقرار می‌شود که این امر از امروز در تهران و شهر‌های اقماری از جمله پردیس شروع خواهد شد.

مشاور مسکن وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: بر اساس داده‌های دستگاه‌های مختلف تعداد فراوانی از خانه‌های خالی شناسایی شده اند که پیشنهاد می‌دهیم تا ۱۵ روز آتی مالکان در کلانشهر‌ها به ویژه شهر تهران نسبت به عرضه این واحد‌ها به بازار مسکن اقدام نمایند.

سادات توضیح داد: از طریق شناسایی به کمک سامانه‌ها و با مراجعه به خانه‌های خالی برگه تشخیص مالیاتی برای مالکان این واحد‌ها صادر می‌شود.

مشاور مسکن وزیر راه و شهرسازی در خصوص اطلاعات خانه‌های خالی اعلام کرد: وزارت راه و شهرسازی در گام نخست از سامانه‌هایی که در اختیار داشته و همچنین اطلاعاتی که از سامانه‌های سایر دستگاه‌ها اخذ کرده، بزرگ مالکانی که دارای خانه‌های خالی هستند از جمله بانک‌ها و سایر نهاد‌های دولتی را شناسایی کرده و سازمان امورمالیاتی برای تعدادی از آن‌ها برگه تشخیص ارائه داده که تعدادی از آن‌ها نیز تعیین تکلیف شده است.


بازار اجازه نیازمند ورود جدی دولت برای کنترل قیمت‌ها است

در همین رابطه اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: بازار مسکن به ویژه بازار اجاره نیازمند ورود جدی دولت برای کنترل قیمت‌ها است و باید دولت هم با شناسایی خانه‌های خالی و همچنین تکمیل اطلاعات سامانه املاک و اسکان اقدام به این امر کند. جریمه مالکان خانه‌های خالی بازار را به سمت تثبیت و بهبود بازار هدایت خواهد کرد.

او ادامه داد: با توجه به ورود به فصل نقل و انتقالات بازار مسکن و همچنین جابجایی در بازار اجاره باید دولت هرچه سریعتر اقدامات و برنامه ریزی‌های لازم را انجام هد.

فرشید ایلاتی کارشناس مسکن می‌گوید: در واقع عامل اصلی افزایش قیمت مسکن، زمین است که اثرات آن ممکن است در بازار خرید و فروش و رهن و اجاره مسکن ایجاد شود.

او ادامه داد: اخیرا معاونت شهرسازی شهرداری تهران بحث تراکم فروشی را اعلام کرده که اقدامات شهرداری از یک سو سبب از بین رفتن اصول شهرسازی و معماری شده و از سوی دیگر عامل افزایش قیمت زمین می‌شود.

این کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه شهرداری‌ها عملاً با فروش تراکم ممکن است زمینه ساز افزایش قیمت زمین شوند، گفت: بالا رفتن قیمت زمین سبب افزایش نرخ مسکن برای خرید و فروش و به دنبال آن قیمت رهن و اجاره می‌شود، در حالی که شهرداری هیچ مسئولیتی را در خصوص افزایش قیمت مسکن، زمین و افزایش اجاره‌بها نمی‌پذیرد.

او تاکید کرد: دولت باید هرچه سریعتر پیش از شروع فصل نقل و انتقالات اقدامات را برای بهبود وضعیت بازار مسکن و بازار اجاره انجام دهد.

براساس این گزارش با توجه به آنکه از ماه‌های گذشته مرکز آمار و همچنین بانک مرکزی اقدام به انتشار میانگین قیمت مسکن نکرده اند و باعث شده که آمار‌های غیر واقعی از قیمت مسکن منتشر شود که می‌تواند بازار را به سمت بی ثباتی هدایت کند، بنابراین باید دولت به ویژه وزارت راه وشهرسازی و معاونت مسکن و ساختمان در این شرایط هرچه سریعتر اقدام به انتشار آمار میانگین قیمت مسکن در تمامی شهر‌های کشور کند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: