April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۹۹۱۹۲
۲۵ تير ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۰
0
کارشناس بازار سرمایه گفت: قرار داد های آتی از جمله ابزار های پریسک محسوب می شوند.

استفاده از قرار داد های آتی برای کدام گروه از سهامداران مناسب است؟

رباب وفایی گفت: امروزه قرارداد‌های آتی به یک پایه مهم از بازار‌های معاملاتی تبدیل شده است. این بازار که با نام فیوچر در دنیا شناخته می‌شود، سودآوری بسیار بالایی دارد و به افراد اجازه می‌دهد با سرمایه‌های پایین، صاحب سود‌های زیادی گردند. با راه‌اندازی قرارداد‌های آتی در واقع انجام معاملات دو طرفه روی نماد‌ها تقویت می‌شود. همچنین با ارائه این قرارداد‌ها در کنار ابزار اختیار معامله که تاکنون استقبال خوبی هم از آن صورت گرفته و حجم و ارزش قابل توجهی هم داشته مطالبه فعالان بازار سرمایه مبنی بر تکمیل بازار مشتقات محقق خواهد شد.

او افزود: در چنین شرایطی انتفاع فعالان در گرو بازار صعودی نیست و حرفه‌ای‌هایی که با تحلیل و با اتخاذ استراتژی‌های ترکیبی نقد، آتی و اختیار از این ابزار استفاده می‌کنند در روند‌های نزولی هم می‌توانند بازدهی کسب کنند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: افراد می‌توانند بنابر استراتژی‌های معاملاتی از افزایش یا کاهش قیمت کالا سود ببرند. آن‌ها با پیش بینی تغییرات قیمتی، با عقد قرارداد و فروش آن قرارداد در زمان مناسب می‌توانند شانس خود را در بازار‌های آتی امتحان نمایند. این مورد باعث افزایش طمع معامله‌گران می‌شود. افراد بدون تخصص و پر هیجان اغلب متحمل زیان‌های گسترده‌ای می‌گردند پس قرارداد آتی ابزار پر ریسک محسوب می‌شود و توصیه می‌شود پیش از کسب دانش کافی از فرآیند‌ها و ریسک‌های موجود، از این ابزار‌ها استفاده نشود.

او افزود: برای این که سرمایه گذار و معامله گر بتواند قرارداد آتی را به فروش رساند، به مالکیت آن دارایی معین نیاز ندارد و با انجام معامله پیش فروش می‌تواند یک قرارداد آتی را در بازار بفروشد.

پوشش ریسک مهم‌ترین مزیت قرار داد‌های آتی

به گفته وفایی، در صورت نیاز به تحویل کالا، می‌تواند آن را از بازار فیزیکی تهیه کند که این امر میزان نقد شوندگی معاملات را تا حد بسیار زیادی افزایش می‌دهد. از مهم‌ترین مزیت‌های قرارداد‌های آتی، خاصیت پوشش ریسک آن‌ها است. این خاصیت، به معنای اتخاذ موقعیتی در بازار می‌باشد که هدف آن کاهش یا از حذف ریسک ناشی از نوسانات و تغییرات قیمت است. از سویی کمک به افزایش جریان اطلاعات مالی در بازار سرمایه و ایجاد امکان تحلیل بر رویکرد سرمایه‌گذاران نسبت به شاخص‌های کلان بازار سرمایه فراهم می‌شود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: