April 2024 30 / سه‌شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۴۰۰۷۶۲
۲۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۵
0
محرابیان گفت: رشد مصرف برق خانگی در دهه ۹۰ سالانه ۷ درصد بوده که با اجرای طرح پاداش صرفه‌جویی از سال ۱۴۰۰ رشد مصرف این بخش طی ۲ سال تنها یک درصد شده است.

توقف رشد مصرف برق خانگی با اجرای طرح پاداش صرفه‌جویی

محرابیان وزیر نیرو در برنامه گفت وگوی ویژه خبری در خصوص میزان تولید برق کشور گفت: ظرفیت منصوبه تولید نیروگاه‌های برق کشور ۹۱ هزار و ۲۹۲ مگاوات است. ۷ هزار و ۷۴۵ مگاوات در دولت سیزدهم به بهره برداری رسید که از این میزان حدود ۵ هزار مگاوات مربوط به احداث نیروگاه جدید، ۱۴۰۰ مگاوات افزایش ظرفیت نیروگاه‌های قبلی، ۲۰۳ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و ۳۵۸ مگاوات مربوط به نیروگاه‌های پراکنده بوده است.

محرابیان گفت: ۷۳ هزار و ۶۰۰ مگاوات بالاترین مصرف برقی بوده که امسال به ثبت رسیده است. یک سوم برق تولیدی کشور سهم بخش خانگی و یک سوم سهم صنعت است و یک سوم مربوط به مصرف سایر بخش‌ها از جمله کشاورزی، اداری و تجاری می‌شود.

وزیر نیرو ادامه داد: در فصل گرما ۳۱ هزار مگاوات مصرف برق مربوط به کولر‌ها می‌شود که معادل مصرف کشور مصر با ۱۰۶ میلیون جمعیت است. بهینه سازی در این موضوع به صنعت برق کشور کمک می‌کند. هر یک درجه افزایش دما ۱۸۰۰ مگاوات مصرف برق را به همراه دارد.

او با بیان اینکه ۳ مدل کولر آبی، گازی و تبدیل متمرکز در کشور داریم گفت: در کولر‌های آبی طرحی کار شده که موتور‌های جدید BLDC که مصرف را بیش از ۵۰ درصد کاهش می‌دهند استفاده شود. تولید این موتور‌ها در کشور شروع شده که تا پایان سال، استاندارد کولر با این نوع موتور‌ها اجباری می‌شود و تمام کولر‌ها باید با موتور‌های جدید تولید شوند که باعث ۵۰ درصد صرفه جویی در برق و ۳۰ درصد صرفه جویی در آب خواهد شد.

وزیر نیرو افزود: در کولر‌های گازی هم با ارتقای استانداردها، امکان ارتقای بهره وری وجود دارد که این موضوع با همکاری سازمان استاندارد در حال اجرا است.

محرابین در خصوص میزان ناترازی برق کشور گفت: در سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۱۵ هزار مگاوات ناترازی داشتیم و خاموشی‌های جدی در تابستان ایجاد شد.

او افزود: در دولت سیزدهم مدیریت ناترازی برق بر ۳ پایه توسعه نیروگاه ها، مدیریت مصرف و بهینه سازی انجام گرفت. در این مدت ۷ هزار مگاوات نیروگاه جدید ایجاد شد و با وجود اینکه ۲ میلیون مشترک جدید وارد شده، ناترازی برق را مدیریت کرده و اثرات منفی آن را کاهش دادیم. در کنار آن با توسعه نیروگاه‌ها ناترازی برق را مدیریت کردیم.

محرابیان تصریح کرد: مصرف برق در تابستان اگر بدون برنامه باشد در اوج قرار می‌گیرد. امسال با مدیریت مصرف حداکثر انرژی را تامین کردیم. تغییر ساعات ادارات، طرح پاداش صرفه جویی از جمله موارد مدیریت مصرف است.

او در خصوص نتایج طرح پاداش صرفه جویی توضیح داد: بین سال‌های ۹۰ تا ۱۴۰۰ رشد مصرف خانگی سالانه ۷ درصد و رشد مصرف بخش صنعتی ۴ درصد بود با اجرای طرح پاداش صرفه جویی در ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ نه تنهای رشد مصرف در بخش خانگی نداشتیم، علی رغم اضافه شدن یک میلیون مشترک جدید، ۲.۳ درصد کاهش مصرف برق هم داشتیم.

وزیر نیرو گفت: تابستان امسال گرمای زیادی در سراسر کشور حاکم بود و رکورد‌های جدیدی ثبت شد. اما نسبت به سال ۱۴۰۰ فقط یک درصد رشد مصرف برق خانگی داشتیم. طی ۲ سال اگر شرایط عادی بود ۱۴ درصد رشد مصرف برق صورت می‌گرفت حال اینکه این میزان ۱ درصد شده است.

او ادامه داد: در مقابل در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۰ در مجموع ۳۰ درصد به مصرف بخش صنعتی اضافه شده است. تابستان ۱۴۰۰ علی رغم کرونا و رکود پروژه‌های عمرانی، تولید سیمان به دلیل کمبود برق به مشکل برخورد و قیمت آن ۴۳۳ درصد رشد داشت، اما سیمان تابستان امسال ۵ درصد کاهش قیمت داشته و ذخیره کلینکر سیمان تقریبا ۲ برابر شده است.

محرابیان گفت: البته برخی صنایع با محدودیت مواجه شدند، اما تلاش می‌کنیم با تغییر ساعت مصرف صنایع آن را مدیریت کنیم. معمولا جمعه‌ها کمترین مصرف برق را داریم که صنایع در جمعه‌ها بیشترین بار را می‌گیرند و این به معنای مدیریت مصرف است.

وزیر نیرو ادامه داد: نتیجه این دو سال اجرای طرح پاداش صرفه جویی نشان داد با همکاری مردم و برنامه منسجم می‌توانیم مصرف انرژی کشور را مدیریت کنیم. برای سال آینده طرح را گسترش می‌دهیم و شامل بخش‌های دیگر از جمله اداری، تجاری و کشاورزی هم می‌شود تا مردم خودشان تصمیم بگیرند و مدیریت مردمی باشد.

وزیر نیرو در ادامه در خصوص برنامه‌های وزارت نیرو برای رفع تنش آبی ۲۰ هزار روستا گفت: جهاد آبرسانی از ابتدای ۱۴۰۱ شروع شده و ۴۲ درصد پیشرفت دارد. در ۳ هزار و ۵۰۰ روستا آبرسانی تمام شده است. برنامه ریزی شده تا پایان دولت ۱۰ هزار روستا آبرسانی شود.

او افزود: استان سیستان و بلوچستان بیشترین سهم در جهاد آبرسانی دارد و ۲۳ درصد از کل این طرح در این استان متمرکز است. به‌زودی یک نیروگاه بادی در منطقۀ سیستان به بهره‌برداری می‌رسد.

وزیر نیرو گفت: طبق گزارش بانک جهانی ۹۹.۸ درصد جمعیت شهری کشور ما به آب شرب دسترسی دارند و در آب روستایی ۸۲ درصد روستا‌ها به آب شرب پایدار دسترسی دارند.

محرابیان درباره حقابه هیرمند گفت: در بازدیدی که اخیرا از ایستگاه دهراود صورت گرفته مشخص است که خشکسالی در افغانستان هم وجود دارد، اما به نسبت بارشی که در هیرمند شده ما هم سهم داریم و حق قانونی ما است. در این خصوص مذاکره می‌کنیم و وزارت خارجه به جد پیگیر این موضوع است. در تامین آب شرب منطقه زاهدان و سیستان طرح‌های متعددی اجرا می‌کنیم.

او در خصوص طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور توضیح داد: انتقال آب به فلات مرکزی و شرق کشور طبق برنامه پیش می‌رود پروژه شرق کشور ۱۲ درصد پیشرفت دارد که شامل سیستان و بلوچستان و بعد از آن خراسان جنوبی و رضوی می‌شود. خط دوم مربوط به استان‌های یزد و کرمان و اصفهان است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: