April 2024 28 / يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۴۰۳۹۳۴
۰۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۰
0
طبق اعلام کارشناسان آمار‌های بازار مسکن حاکی از آن است که قیمت‌ها در بازار روند کاهشی داشته و اقدامات موثر زمینه ساز کنترل افزایش قیمت شده است.

آرامش قیمتی چه زمانی به بازار مسکن می‌رسد؟

این روز‌ها اخباری از بازار مسکن شنیده می‌شود که این اخبار و آمار‌ها خود بیانگر بهبود وضعیت بازار مسکن است به گفته بسیاری از کارشناسان بعد از گذشت ۸ ماه با انتشار آمار‌های قیمت مسکن در تهران به نظر می‌رسد که روند افزایش قیمت‌ها در این بازار کند شده و همین روند کند خود اثرات بسیاری خوبی بر بهبود بازار دارد همچنین کنترل نرخ تورم در این بخش می‌تواند آینده پر رونقی را در بازار مسکن ایجاد کند.

تحلیل آمار منتشر شده در حوزه تورم مسکن حاکی از این است که از ابتدای امسال تورم در بازار مسکن کاهنده بوده است. البته این موضوع به معنای کاهش قیمت‌ها نیست بلکه شتاب افزایش قیمت در حوزه مسکن کاهش یافته است. این روند کاهنده در سایر بازار دارایی‌ها هم شکل گرفته و وضعیت امیدبخشی را حکایت می‌کند.

میانگین قیمت مسکن در شهر تهران در شهریورماه نسبت به ابتدای تیرماه ۵ درصد کاهش را نشان می‌دهد و تورم ماهانه در تیرماه ۲.۸ درصد، در مرداد ۰.۷ درصد و در شهریورماه ۱.۷ درصد بوده است.

مقایسه امسال با سال گذشته در حوزه تورم مسکن نشان می‌دهد که تورم نقطه به نقطه در شهریورماه امسال به ۷۵.۲ درصد رسید که نسبت به شاخص نقطه به نقطه مردادماه، حدود ۹ واحد درصد کاهش را به ثبت رسانده است تورم نقطه به نقطه شهریورماه نسبت به قله قیمتی که در اردیبهشت ماه امسال داشتیم (تورم نقطه به نقطه اردیبهشت امسال به سال قبل ۱۲۱ درصد رشد داشته)، کاهش ۴۶ واحد درصدی داشته است.

در همین رابطه سید احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت اعلام کرده است که همواره بخشی از پیشران‌های افزایش قیمت در بخش دارایی‌ها به ویژه در حوزه مسکن، سوداگری‌های این بازار بوده است و با توجه به تدابیر ماه‌های اخیر مبنی بر اینکه از ابزار‌های تنظیمی برای تنظیم سوداگری‌ها و کاهش و تعدیل سفته بازی در بازار مسکن استفاده کنیم، وضعیت بهتر شده است.

وی بیان کرد: برخی بنگاه‌های معاملات که در افزایش قیمت نقش داشتند، تعطیل شدند و در عین حال همراهی دولت و مجلس برای تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه منجر به کم رونق شدن سفته بازی‌ها در بازار مسکن شده است.

او یادآور شد: دولت به این جهت بسیار مایل است که مجلس شورای اسلامی بلافاصله بعد از تعیین تکلیف لایحه برنامه هفتم، مصوبات مالیات بر سوداگری و دلالی را بررسی و تصویب کند تا بتوانیم به این بیماری طولانی و مزمن غلبه کنیم.

خاندوزی با تاکید بر اینکه که فراهم آوری زیرساخت اجرای قانون مالیات بر سوداگری باید در اولویت قرار گیرد افزود: به نظر می‌رسد مهم‌ترین علت شکل‌گیری سوداگری در بازار دارایی‌ها از جمله مسکن، فقدان نقش تنظیم‌گری دولت از طریق مالیات‌های تنظیمی است.

در همین رابطه هم محمد رضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در حال حاضر شاهد بهبود وضعیت بازار مسکن هستیم، اما به شرط آن که دولت زمینه را برای جلوگیری از سوداگری در بخش مسکن فراهم کند.

همچنین در این رابطه فرشید ایلاتی کارشناس مسکن با بیان اینکه دولت تا به امروز برنامه ریزی برای کنترل بازار مسکن را در دستور کار خود قرار داده است، اما انتشار این آمار‌ها خود می‌تواند اثرات معکوسی بر بازار مسکن بر جای بگذارد افزود: طبق آمار‌ها و بررسی‌های صورت گرفته قیمت مسکن تهران در برخی از مناطق حتی روند کاهشی بوده است، اما متاسفانه این آمار‌ها خود بیانگر آن است که قیمت افزایش داشته است.

او افزود: دولت در حال حاضر باید برنامه ریزی جدی‌تر برای ارائه آمار‌های دقیق‌تر در حوزه مسکن صورت دهد و آمار‌هایی که ارائه می‌شود به صورت کشوری باشد تا وضعیت این بازار به صورت دقیق‌تر مشخص شود.

براساس این گزارش با وجود آنکه آمار‌های ضد ونقیضی از قیمت مسکن اعلام می‌شود، اما طبق اعلام رسمی دستگاه‌ها ترمز قیمت مسکن در کشور کشیده است و همین امر خود زمینه ساز رشد و تقویت معاملات در بازار مسکن شده است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: