April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
قائم مقام دبیرکل خانه کارگر از بی ثباتی بشدت انتقاد کرد
کد خبر: ۴۰۴۲۷۳
۱۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۰
0
عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران با انتقاد از بحران‌های اقتصادی گسترده گفت: ریشه تمام مشکلات، سومدیریت دولت است و برای حل این مشکل، دولت باید از حرکت‌های ذوقی، سلیقه‌ای و پوپولیستی فاصله بگیرد و اقتصاد را به عنوان یک علم که بتواند راهبرد اقتصادی ایران را مدیریت کند، در دستور کار قرار دهد.

سایه سنگین سیاست بر اقتصاد

حسن صادقی با تاکید بر اینکه دولت باید اقتصاد را به عنوان ابزاری کارآمد برای حل مشکلات بکار گیرد گفت: دولت باید به دنبال این باشد که افراد جناحی را بدون دانش و علم مرتبط به کار نگیرد، از بازی‌های سیاسی فاصله گرفته و به سوی تصمیمات و اقدامات صرف علمی حرکت کند.

وی با انتقاد شدید از خلق پول که با هدف تامین کسری بودجه دولت صورت می‌گیرد گفت: خلق پول پرقدرت بدون پشتوانه، عامل تورم است و باعث برهم خوردن تعادل اقتصادی می‌شود.

قائم مقام دبیرکل خانه کارگر افزود: خلق پول پرقدرت بدون پشتوانه باعث تضعیف هرچه بیشتر محرومان و دهک‌های پایین جامعه می‌شود و خلق پول افزایش شکاف طبقاتی را به همراه دارد.

وی از دولت خواست به اقتصاد به عنوان یک علم نگاه کند نه ابزار پیشبرد اهداف پوپولیستی سیاسی و جناحی گفت: هنگامی که دولت از اقتصاد به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف پوپولیستی خود در هر موضوعی سواستفاده می‌کند، بحران‌های عجیبی را رقم می‌زند.

صادقی با اشاره به حذف یکباره ارز۴۲۰۰ تومانی گفت: دولت با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، تصمیمی عجولانه و غیر منطقی گرفت که در نتیجه آن اقتصاد کشور را زمین‌گیر کرد.

وی با اعلام اینکه از وقتی ارز یارانه‌ای حذف شد، یک لحظه آرامش نداشتیم گفت: دولت ارز۴۲۰۰ تومان را با هدف مدیریت اقتصاد حذف کرد، اما آن را به عنوان یک کالا در بازار به فروش رساند و قرار شد تفاوت آن را بین دهک‌های جامعه بازتوزیع کند، اما ملاحظه می‌کنیم که این تصمیم اشتباه به بزرگترین شوک تورمی افسارگسیخته در سراسر کشور منجر شد.

 

بیشتر بخوانید:

سایه خط فقر مطلق بر سر ۴۰ درصد جامعه



عضو هیئت مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران تاکید کرد: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی سفره‌های مردم را خالی کرد، نارضایتی گسترده و دامنه داری به وجود آورد که هنجار شکنی را به همراه داشت و در یک کلام بحران ساز شد.

وی با ابراز تاسف از اینکه هنگام سیاست‌گذاری‌ها، افراط و تفریط می‌کنیم گفت: یک روز ارز دولتی برای خرید کالا‌های اساسی و مدیریت بازار توزیع می‌کنیم و روز دیگر همان ارز را در بازار به فروش می‌رسانیم و تفاوت این دلالی ارزی را به صورت پول نقد بین مردم توزیع می‌کنیم و این رویکرد‌های متضاد نشان می‌دهد که اقتصاد و مدیریت کشور هیچ برنامه و رویکرد سالم و ثابتی ندارد، زیرا هر دو مورد به فساد و بحران منجر شده است.

صادقی با هشدار نسبت به اینکه گرانی، تورم، بی ثباتی در قیمت ها، ناتوانی در کنترل بازار، تصمیمات خلق الساعه و بسیاری رویکرد‌های پوپولیستی دیگر نشان می‌دهد که در دولت عقل بر تصمیمات حاکم نیست گفت: اگر در تمامی سال‌های گذشته تصمیمات عقلانی گرفته می‌شد، می‌بایست به عنوان تصمیم به عنوان سیاست کلان نظام، در تمامی دولت‌ها به کار گرفته و یک جور اجرایی شود، اما امروزه مشاهده می‌کنیم که با رفتن یک دولت و آمدن دولت دیگر، اقتصاد زیر و رو می‌شود و تاوان این همه سومدیریت و رفتار‌های سلیقه‌ای را مردم به ویژه دهک‌های پایین جامعه می‌دهند.

وی با اشاره به بحران افزایش حقوق کارگران و بازنشستگان گفت: افزایش حقوق کارگران و بازنشستگان یک روال است که همیشه در ابتدای سال تصمیم افزایش گرفته می‌شود و باید به سرعت اجرا شود، اما دیدیم که در دولت سیزدهم، تصمیم افزایش حقوق در ابتدای سال گرفته شد، اما تبعات آن ۶ ماه ادامه داشت.

عضو هیئت مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران از نبود یک هماهنگی در ساختار دولت خبر داد و گفت: متاسفانه ریتم متوازنی در سیاست‌های اقتصادی، اجتماعی، بین المللی، فرهنگی و... دولت وجود ندارد و به جرأت می‌توان ابراز نگر انی کرد که تاوان این همه آشفتگی در مدیریت را مردم می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه نگاهی به تصمیمات دولت و تاثیرات آن بر شرایط زندگی مردم نشان می‌دهد که دولت هزینه هایش را از جیب مردم بیرون می‌آورد گفت: کافیست نگاهی به بودجه بیندازیم تا متوجه شویم دولت از زمین، آب، خاک، حقوق کارگران و کارمندان و بسیاری موارد دیگر مالیات می‌گیرد، اما هیچ نقشی در مدیریت اقتصاد به نفع محرومان و دهک‌های پایین جامعه ندارد.

صادقی با ابراز تاسف از اینکه همواره تصمیمات دولت به نفع سرمایه داران بوده گفت: هرچقدر سفره فقرا، کارگران، بازنشستگان و دهک‌های پایین جامعه خالی‌تر و کمرنگ‌تر می‌شود، سفره دلالان، واسطه‌ها و سرمایه داران پررنگتر و جیب هایشان پرتر می‌شود.

وی با اعلام اینکه فقر مطلق از ۲۵ به ۳۰ درصد رسیده است گفت: واقعیت تاسف بار این است که سیاست‌های اقتصادی دولت موفق نبوده، زیرا اقتصاددان بالای سر کار و مدیریت کشور نیست، بلکه سیاستمداران با بازی‌های سیاسی سعی می‌کنند به نوعی عمل کنند که به زیان مردم و دهک‌های پایین جامعه تمام می‌شود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: