April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۴۰۶۰۶۸
۲۱ آذر ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۰
0
به گفته مسئولان، برنامه تعمیرات نیروگاهی که نقش مهمی در تامین پایدار برق در تابستان امسال داشت، از مهر آغاز شده و اکنون ۵۰ درصد پیشروی داشته است.

تعمیرات نیروگاهی برای اوج بار سال ۱۴۰۳ به نیمه راه رسید

تابستان امسال نیروگاه‌های حرارتی برق با تامین ۹۴ درصد برق مورد نیاز کشور توانسته‌اند نقش پررنگی در تامین انرژی پایدار برای مشترکان و گذر موفق از روز‌های گرم تابستان امسال داشته باشند.

انجام به موقع ۹۷ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی و آماده‌سازی نیروگاه‌های حرارتی موجب شد تا در اوج مصرف تابستان امسال ضریب آمادگی تولید برق در نیروگاه‌های حرارتی به ۹۹ درصد برسد. این شاخص درحالی به ثبت رسید که متوسط آمادگی تولید نیروگاه‌های حرارتی در برهه‌های اوج در جهان و در برهه‌های اوج مصرف، حدود ۹۵ درصد است.

همه ساله پس از یک دوره تولید حداکثری برق توسط واحد‌های نیروگاهی در اوج بار تابستان و عبور از فصل گرم سال فصل تعمیراتی نیروگاه‌های حرارتی آغاز می‌شود و تا پایان اردیبهشت سال آینده ادامه خواهد داشت. چرا که از خرداد با افزایش مصرف برق کشور باید نیروگاه‌ها آمادگی کاملی برای پاسخگویی به تقاضای مصرف برق مشترکان داشته باشند. در این دوره عملیات تعمیرات اساسی، بازدید‌ها و تعمیرات دوره‌ای واحد‌های نیروگاهی بر اساس ساعت کارکرد معادل هر واحد برنامه‌ریزی و انجام می‌شود. البته امسال به دلیل تداوم گرما و همینطور مصرف برق تا اواخر شهریور، برنامه تعمیراتی نیروگاه‌ها که برای این ماه برنامه ریزی شده بود از مهر ماه آغاز شد.

افزایش متوسط راندمان نیروگاه‌های شبکه در فصل زمستان

در ادامه ساناز جعفرزاده مدیرکل برنامه‌ریزی و بهره‌برداری تولید برق حرارتی با اشاره به تعمیرات نیروگاهی به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: کل برنامه تعمیراتی نیروگاه‌های برق حرارتی حدود ۱۰۹ هزار مگاوات بوده و بیش از ۵۰ هزار مگاوات آن در حال اجراست. در حال حاضر از این برنامه تعمیراتی هم ۴۹ هزار مگاوات آن تکمیل شده و به عبارتی حدود ۵۰ درصد تعمیرات نیروگاهی تاکنون انجام شده است.

این مقام مسئول افزود: نیاز مصرف ما در زمستان نصف ظرفیت منصوبه ما است که این امکان را فراهم می‌کند واحد‌هایی که راندمان کمتری دارند و یا ملاحظات زیست محیطی در مورد آن‌ها وجود دارد، در این فصل برنامه تعمیرات داشته باشند و برای پیک مصرف سال آینده آماده شوند تا کمترین تبعات زیست محیطی را داشته باشیم.

برنامه‌های تعمیراتی برای ۳۲۱ واحد نیروگاهی

همچنین عبدالرسول مدیرعامل شرکت برق حرارتی در خصوص تعمیرات نیروگاه‌ها اعلام کرده که این اقدامات تعمیراتی برای ۳۲۱ واحد نیروگاهی کشور برنامه‌ریزی شده که تاکنون سه هزار و ۱۳۷ مگاوات از تعمیرات اساسی نیروگاه‌های بخاری، سه هزار و ۱۵۸ مگاوات تعمیرات اساسی واحد‌های گازی، ۱۵ هزار و ۷۵۰ مگاوات تعمیرات دوره‌ای واحد‌های بخاری، ۲۴ هزار مگاوات بازدید اتاق احتراق و بیش از یک هزار و ۷۰۰ مگاوات بازدید مسیر داغ این نیروگاه‌ها آغاز شده است.

پیشاهنگ با تاکید بر اینکه انجام برنامه تعمیرات نیروگاه‌ها موجب آماده‌سازی واحد‌های موجود برای تولید انرژی حداکثری در دوره اوج بار می‌شود، اضافه کرد: با توجه به ضرورت آمادگی کامل نیروگاه‌های حرارتی جهت پایداری شبکه سراسری در روز‌های زمستان و برنامه گذر از پیک مصرف برق سال آینده، لازم است کاهش زمان فعالیت‌ها، استفاده از مواد اولیه ایرانی در ساخت تجهیزات نیروگاهی، تمرکز بر فعالیت شبانه‌روزی و جدیت در کیفیت ارتقای آمادگی مولد‌های برق کشور در دستور کار قرار بگیرد.

گفتنی است متناسب با نوع و عملکرد، قدمت و تکنولوژی و ساعاتی که نیروگاه در مدار بوده است برای این واحد‌ها برنامه تعمیراتی پیش‌بینی می‌شود که این اقدامات در قالب پنج سرفصل اصلی تعمیرات اساسی واحد‌های بخار، تعمیرات اساسی واحد‌های گازی، بازدید مسیر داغ، بازدید اتاق احتراق و تعمیرات دوره‌ای واحد‌های بخار در دستور کار قرار می‌گیرد و طبق وعده‌های مسئولان صنعت برق واحد‌های تولید برق حرارتی کشور از ابتدای خرداد با آمادگی حداکثری مهیای تولید برق پایدار در پیک تابستان امسال خواهند بود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: