کد خبر: ۴۱۱۲۶۷
۱۶ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۰
0
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو از برنامه‌ریزی برای افزایش تعداد کارخانه‌های نوآوری و فناوری از ۲۵ به ۴۰ عدد در سال ۱۴۰۳ خبر داد.

افزایش تعداد کارخانه‌های نوآوری و فناوری خلاق به ۴۰ عدد در سال جدید

عماد احمدوند دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو در گفت‌وگوی ویژه خبری با اشاره به نقش شرکت‌های دانش بنیان در تحقق شعار سال گفت: در سال گذشته ما یک روند صعودی را در حرکت کلی کشور در حوزه دانش و فناوری و اقتصاد مبتنی بر فناوری داشته‌ایم. این تجربه نشان می‌دهد که ایران ظرفیت این را دارد که از یک سطح مبتنی بر منبع و یا منابع مالی به سمت نوآوری پیش رود.

او افزود: کشور فاصله زیادی تا نوآوری شدن و نوآوری مبتنی بر اقتصاد دارد، اما ظرفیت و رشد آن در کشور وجود دارد. حوزه‌های فناوری الکترونیک، مخابرات، پزشکی و فناوری‌های مبتنی بر علوم پایه رشد خوبی در کشور داشته‌است بنابراین دانش بنیان‌ها ظرفیت خوبی برای تحقق شعار سال دارند.

در ادامه امیر سرکندی دبیر شورای راهبردی کارخانه‌های نوآوری بیان کرد: کارخانه‌های نوآوری سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در زیست بوم نوآوری کشور بوده و یک الگو و مدل بسیار درست و نتیجه گرفته شده که با حمایت‌های معاونت علمی صورت گرفته است. کارخانه‌های نوآوری تمام اجزای زیست بوم فناوری و نوآوری را در خود دارند.

او افزود: افراد آزادکار، شتاب دهنده‌ها و کسانی که فضا‌های کار اشتراکی دارند، شرکت‌های دانش بنیان و خلاق در زیست بوم‌های فعالی که در سطح کشور است حضور دارند. در حال حاضر ۲۵ کارخانه نوآوری در کشور وجود دارد و باتوجه به برنامه‌های معاونت علمی این کارخانه‌ها امسال به ۴۰ عدد می‌رسد. تمام کارخانه‌های نوآوری مولد هستند در منطقه خود مردم را جذب کنند تا به شرکت‌های دانش بنیان و خلاق تبدیل شوند.

سرکندی گفت: بخش خصوصی دارای ویژگی خلق ثروت است بخصوص نخبگانی که می‌توانند در این بخش و شرکت‌های دانش بنیان از علم خود استفاده کنند. اگر بستری برای نخبگان داخل کشور فراهم شود تا بتوانند شرکت‌های دانش بنیان کوچک و خلاق را راه اندازی کنند این باعث می‌شود تا تحقق شعار سال به راحتی صورت گیرد. افراد زیادی در حوزه الکترونیک و نوآوری هستند که ظرفیت بسیار خوبی در این مسیر دارند.

او ادامه داد: این نوع حمایت‌ها اگر بیشتر شود بخش بیشتری از مردم وارد زیست بوم فناوری و نوآوری می‌شوند که با فعال شدن آن برای افراد زیادی شغل ایجاد می‌شود و در امتداد آن قانون جهش دانش بنیان‌ها صورت می‌گیرد.

در ادامه احمدوند اظهار کرد: قانون جهش تولید دانش بنیان‌ها یکی از زیرساخت‌های موثر در کشور بوده که با گذشت زمان اثرات بیشتری از آن خواهیم دید. موضوع اعتبار مالیاتی برای تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری در حوزه پژوهش از امسال آغاز شده است و شرکت‌های خصوصی می‌توانند برای مثال در تحقیق و توسعه سرمایه گذاری کرده و هزینه کنند تا در سال‌های آینده از اعتبار مالیاتی آن‌ها کسر شود. این زیر ساخت می‌تواند در سال‌های آینده ورود منبع مالی برای کار تحقیقاتی شرکت‌ها و اضافه کردن محصولات جدید را با رشد جدی مواجه کند.

در ادامه برنامه جواد مشایخ معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: ظرفیت بسیار خوبی در شرکت‌های دانش بنیان طی بیش از ۱۰ سال از اجرای قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان در کشور ایجاد شده است. بیش از ۹ هزار و ۶۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد که بر اساس آمار، فروش سال ۱۴۰۱ این شرکت‌ها بیش از ۵۱۷ هزار میلیارد تومان بوده که توانسته اند برای حدود ۳۳۰ نفر اشتغال ایجاد کنند که عمده این اشتغال هم اشتغال تخصصی و فارغ التحصیلی دانشگاه‌ها بوده است.

او گفت: میزان پیشرفتی که ما داشتیم به نسبت ظرفیت و توانمندی که در بخش دانش بنیانی کشور وجود دارد فضایی برای توسعه دادن آن‌ها نیز است. شرکت‌های دانش بنیان مردم پایه هستند و ظرفیت رشد آن‌ها بسیار وجود دارد چراکه از ظرفیت آن‌ها می‌توان در دیگر بخش‌ها نیز استفاده کرد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: