افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک به موضوع وضعیت تولید گوشت قرمز و راهکارهای افزایش جمعیت دامی و کنترل قیمت گوشت در بازار پرداخت.
آخرین وضعیت بازار دام زنده و عرضه گوشت قرمز چگونه است؟
صدردادرس: قیمت کنونی هرکیلو دام زنده سبک در میادین ۲۶۰ هزارتومان است که براین اساس نرخ منطقی هرکیلو گوشت درب کشتارگاه ۵۷۰ هزارتومان است.
علی رغم بارشهای مناسب هفتههای اخیر، اما میزان بارش نسبت به مدت مشابه سال قبل کمبود داریم که بنابر اعلام سازمان هواشناسی نسبت به مدت مشابه سال قبل کمبود داریم که انتظار میرود تا پایان اردیبهشت، کمبود بارشها جبران شود.
راهکار دستیابی به تولید پایدار گوشت قرمز چیست؟
صدردادرس: با استمرار شرایط مساعد بارش، وضعیت مراتع مطلوب خواهد بود. حال لازمه دستیابی به تولید پایدار، بازار مناسب گوشت است.
با توجه به کاهش قدرت خانوار، دولت باید از محل یارانهای که به مردم میدهد، کمک کند.
آخرین آمار جمعیت دام سبک با احتساب زایشهای زمستان چگونه است؟
صدردادرس: هنوز مرکز آمار در خصوص تعداد زایشها گزارشی اعلام نکرده است و در این خصوص نمیتوان برآوردی داشت.
سال گذشته در فصل بهار تولید دام مناسب بود، اما در پایان فصل تابستان جمعیت دامی بدلیل عرضه زودتر از موقع به بازار کاهش یافت که امیدواریم مسئولان و سیاست گذاران متوجه خطاهای سال گذشته باشند.
توزیع گوشت داخل از طریق کالابرگ چه اثری در سرانه مصرف دارد؟
صدردادرس: اگر گوشت داخل جزء سبدکالابرگ قرار بگیرد، این موضوع به ۹ دهک یارانه بگیر کمک میکند.
مرکز آمار سال گذشته در اسفند متوسط قیمت گوشت را ۵۵۰ هزارتومان اعلام کرد که حداقل یارانه ۳۰۰ هزارتومان است که براین اساس افراد ۲۵۰ هزارتومان برای خرید هرکیلو گوشت داخل باید پرداخت کنند، درحالیکه قیمت هرکیلو گوشت گرم گوسفندی وارداتی ۳۷۰ هزارتومان است.
با توزیع گوشت داخل در سبدکالابرگ، تقاضا برای خرید افزایش مییابد که براین اساس بازار داخل رونق میگیرد.
با افزایش سرانه مصرف ناشی از توزیع گوشت داخل در کالابرگ، بازار داخل رونق میگیرد که این امر تولید داخل را افزایش میدهد. رونق تولید داخل منجر به افزایش جمعیت دامی میشود که بی تردید بازار گوشت متعادل میشود.
آیا نیازی به واردات گوشت قرمز برای تنظیم بازار وجود دارد؟
صدردادرس: براساس آمارهای شاخص اقتصادی کشتارگاهها و گمرک در ۱۰ ماهه سال گذشته، واردات گوشت بیش از ۲ برابر افزایش یافت که این موضوع تاثیری در کاهش قیمت گوشت داخل نداشت. افزایش تولید گوشت قرمز در صورت بازار مناسب تحقق مییابد.
بنابر اذعان قصابان سال گذشته ۶۰ درصد بازار را از دست دادیم، درحالیکه اگر تقاضای بازار به مقدار کافی باشد که تولیدکننده به تولید رغبت داشته باشد، جمعیت دامی افزایش مییابد که براین اساس نیازی به واردات گوشت نداریم.