کد خبر: ۳۴۲۵۴۸
۲۰ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۸
0
یک کارشناس سیستم بانکی بیان کرد: بانک مرکزی باید به جای تعیین نرخ سود بانکی، باید دست به اصلاحات اساسی و ساختاری در نظام بانکی بزند که اگر نحوه اداره بانک‌ها طبق قوانین بانک مرکزی باشد، قادر به پرداخت سود‌های کلان نخواهند بود.
تولیدی/// منتشر نشود//// بانک مرکزی به جای تعیین نرخ سود بانکی، باید دست به اصلاحات اساسی و ساختاری در نظام بانکی بزند
به گزارش پول نیوز، احمد حاتمی یزدی کارشناس سیستم بانکی با تاکید بر اینکه بالا و پایین کردن نرخ سود‌های بانکی با دستور بانک مرکزی تاکنون موفقیت آمیز نبوده است، افزود: نرخ سود بانکی به سیاست‌های بانک مرکزی برای کنترل میزان نقدینگی بستگی دارد و زمانی که نقدینگی متناسب با تولید نباشد، کنترل همه چیز از دست می‌رود.

وی افزود: حجم نقدینگی در دوره ریاست جمهوری احمدی‌نژاد ۱۰ برابر شد و این میزان در دوره ریاست جمهوری روحانی ۳ برابر شده است؛ بنابراین حجم نقدینگی کشور طی این سال‌ها ۳۰ برابر شده است. ضمن اینکه این وضعیت قابل دوام نیست و با وضعیت بحران اقتصادی در کشور و بانک‌ها، تورم به سرعت بالا می‌رود.

این کارشناس بانکی ادامه داد: بانک مرکزی باید به جای تعیین نرخ سود بانکی، باید دست به اصلاحات اساسی و ساختاری در نظام بانکی بزند که اگر نحوه اداره بانک‌ها طبق قوانین بانک مرکزی باشد، قادر به پرداخت سود‌های کلان نخواهند بود.

حاتمی یزدی با بیان اینکه حجم بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی بالاست، افزود: در حال حاضر بانک‌ها توان تامین سود‌های پرداختی خود را ندارند چرا که در صورت کمبود منابع، ناگزیر به قرض گرفتن از بانک مرکزی خواهند بود.

وی در پاسخ به این پرسش که بهترین کشور برای الگو گرفتن برای اعلام نرخ سود بانکی کدام است، اظهار کرد: با توجه به رشد نقدینگی، ایران قادر به الگو گرفتن از دیگر کشور‌ها در زمینه تعیین نرخ سود بانکی نیست. البته اگر نرخ نقدینگی و تورم کنترل شود، این امر میسر خواهد شد.

این کارشناس بانکی با بیان اینکه زمانی که نرخ تورم در کشور ۲۰ درصد باشد نمی‌توان نرخ سود بانکی پنج درصدی برای آن تعیین کرد، ادامه داد: در هر کشوری که نرخ تورم پایین باشد، نرخ سود بانکی کمتری هم پرداخت می‌کند. به طور مثال نرخ سود بانکی در اروپا کمتر از یک درصد است و این عدد در کشور ژاپن به صفر می‌رسد.

وی افزود: اگر سیاست‌های بانکی متناسب با تولید نباشد، کنترل از دست می‌رود و با توجه به بالا بودن حجم نقدینگی در ایران، نمی‌توانیم الگو گیرنده خوبی در این زمینه باشیم.
 
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: