کد خبر: ۳۶۴۲۶۶
۲۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۹
0
توئیت مدیر جدید روابط عمومی بانک مرکزی این احتمال را مطرح کرده که تبدیل یارانه دلاری به ریال کمرنگ شده است.
رئیسی بی‌خیال تبدیل یارانه دلاری شد؟
مدیر جدید روابط عمومی بانک مرکزی خبر داده در روز شنبه ۲۲ آبان یک میلیارد دلار برای واردات کالا‌های اساسی تخصیص داده شده است. به گفته مصطفی قمری وفا بخشی از این رقم از محل منابعی است که به تازگی در دسترس بانک مرکزی قرار گرفته است. اگر اولین توئیت قمری وفا در قامت مدیر روابط عمومی بانک مرکزی کاملا دقیق باشد دنباله آن قابل تامل است.

یک: بر اساس بودجه ۱۴۰۰ دولت سقف قانونی برای واردات کالا‌های اساسی و ضروری بر پایه دلار با قیمت ۴۲۰۰ را پر کرده است. سقف این مجوز ۸ میلیارد دلار بود که به این میزان کالا وارد کشور شده است. دولت ابراهیم رئیسی در ۵ آبان با قید دو فوریت لایحه تامین مطمئن کالا‌های اساسی، نهاده‌های دامی، دارو و تجهیزات پزشکی و سیاست‌های جبرانی برای معیشت اقشار آسیب‌پذیر را به تصویب رساند و در ۱۹ آبان برای تصویب و تایید نهایی به مجلس ارسال کرد.

لایحه دو ماده دارد:به‌منظور جبران آثار منفی ناشی از افزایش قیمت جهانی نهاده‌های دامی و کشاورزیِ وارداتی و بروز خشکسالی در سال جاری و جهت اطمینان از تامین کافی کالا‌های اساسی، نهاده‌های دائمی، دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی، سقف اعتبار موضوع جزء ۳ بند «ب» تبصره یک ماده واحده قانون بودجه ۱۴۰۰ کل کشور به ۱۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار افزایش می‌یابد.

بر اساس این جزء دولت در سال جاری حق دارد فقط ۸ میلیارد دلار کالا بر مبنای نرخ ارز ترجیحی یا همان دلار ۴۲۰۰ وارد کشور کند؛ بنابراین در این ماده دولت ابراهیم رئیسی مجوز گرفته ۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار به سقف ارزی ۴۲۰۰ اضافه کند. با این حساب دولت ابراهیم رئیسی در یک روز ۲۰ درصد مجوز را پیش خور کرده است. (صرف نظر از مباحث حقوقی)

دوم:در ماده دو درخواست شده به دولت اجازه داده شود در صورت تغییر نرخ ارز نهاده‌های دامی و کالا‌های اساسی از محل درآمد‌های حاصل از تغییر نرخ کالا‌هایی که با ارز ترجیحی تامین می‌شود، تا مبلغ ۲۷۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال (۲۷ هزار میلیارد تومان) به حساب خاص سازمان هدفمند‌سازی یارانه‌ها نزد خزانه‌داری کشور کشور واریز کند. این مبلغ تا پایان سال صرف پرداخت یارانه به افراد مشمول قانون «الزام دولت به پرداخت یارانه کالا‌های اساسی» مصوب ۱۳۹۹ خواهد شد.

به زبان ساده یعنی دولت با حذف یارانه دلاری ابتدای زنجیره مابه التفاوت رقم ۴۲۰۰ با نرخ سامانه معاملات الکترونیکی را که نزدیک به قیمت بازار است بین مردم توزیع کند.

دیروز مدیر روابط عمومی بانک مرکزی توئیت زده یک میلیارد دلار برای واردات کالا‌های اساسی در یک روز تخصیص داده شده است یعنی بیش از ۲۰ درصد از مجوز درخواستی برای اضافه سقف ۴۲۰۰. پرسش مهم این است که وقتی ۲۰ درصد ارز درخواستی دولت برای واردات کالا‌های اساسی بر پایه ۴۲۰۰ فقط در یک روز (اگر دقیق باشد) تخصیص داده می‌شود برای مابقی سال قرار است چه تصمیمی بگیرد؟ آیا دولت ابراهیم رئیسی بی خیال تبدیل یارانه ارزی به ریال شده شده است و قصد دارد کل مجوز را استفاده کند؟

اگر دولت به جمع بندی نرسیده و هنوز پرونده تبدیل یارانه دلار ۴۲۰۰ باز است پس چرا در یک روز یک میلیارد دلار برای واردات کالا‌های اساسی تخصیص داده است؟
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: