April 2024 30 / سه‌شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۶۸۵۶۳
۱۹ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۰
0
احداث مسکن جنبه‌های مثبتی در جامعه خواهد داشت و در تعاملات روزانه و ارتباطات مردم با یکدیگر تأثیرگذار خواهد بود چرا که دغدغه افراد برای تأمین مسکن کاهش پیدا می‌کند و آسایش و آرامش به مردم و خانواده‌های آنان تزریق خواهد شد.
تسهیلات مسکن برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان نقش مهمی ایفا می‌کند
فعال شدن بخش مسکن می‌تواند در افزایش درآمد مردم و فعال و پویا شدن بخش‌های مختلف تأثیرگذار باشد و قطعاً وعده دولت سیزدهم مبنی بر ساخت سالانه یک میلیون مسکن می‌تواند به کاهش بیکاری و اشتغال‌زایی کشور نیز کمک کند. احداث مسکن جنبه‌های مثبتی در جامعه خواهد داشت و در تعاملات روزانه و ارتباطات مردم با یکدیگر تأثیرگذار خواهد بود چرا که دغدغه افراد برای تأمین مسکن کاهش پیدا می‌کند و آسایش و آرامش به مردم و خانواده‌های آنان تزریق خواهد شد.

باید به صنایع مرتبط به حوزه مسکن نیز توجه ویژه‌ای شود تا صنعت مسکن نیز رونق و دانش فنی بخش مسکن نیز توسعه یابد و نباید تنها به ساخت مسکن بسنده کرد و باید مسکنی تحویل مردم داده شود که استاندارد و کیفیت لازم را نیز داشته باشد و دوباره برای مردم ایجاد مشکل نکند. تسهیلات مسکن برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان نقش مهمی ایفا می‌کند، اما تنها این مسئله پاسخگوی نیاز بازار نیست و عواملی نظیر تعیین تکلیف زمین‌های غیرمسکونی، کمک به زیرسازی فضا‌های قابل‌استفاده، فراهم کردن زیرساخت‌های همچون آب و برق و گاز و... کاهش هزینه‌های نقل‌وانتقال می‌تواند در تنظیم بازار مسکن نقش داشته باشد. البته نقش تسهیلات مسکن در رونق بازار بالا خواهد بود چرا که تسهیلات مسکن می‌تواند به ورود تکنولوژی و دانش فنی جدید جهت کاهش هزینه‌ها و افزایش سرعت ساخت‌وساز کمک کند.

کنترل کیفی اعتبارات یکی از راه‌های است که می‌تواند واسطه‌ها را حذف کند تا در شرایط کنونی که کشور درگیر رکود و تورم شدید اقتصادی است منابع مستقیم در اختیار صنایع و بخش‌های تولیدی مرتبط قرار گیرد.

تکالیف بانک‌ها برای تسهیلات ساخت مسکن
احسان ارکانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در قضیه افزایش میزان ساخت مسکن دو موضوع مهم مطرح است که باید این دو را هم‌زمان با یکدیگر پیش برد، اظهار کرد: یک مورد قانون جهش تولید مسکن است که اخیراً در مجلس به تصویب رسید. در این قانون تکالیفی برای دستگاه‌های مختلف از جمله بانک‌ها در بحث اعطای تسهیلات مشخص شده است.

وی بیان کرد: دومین برنامه هم مربوط به سیاست دولت مردمی آقای رئیسی است. از زمانی که دولت سیزدهم روی کار آمده، برای ساخت یک میلیون مسکن در سال برنامه‌ریزی صورت گرفته و این دولت بستر‌های تحقق آن را فراهم کرده و به زودی ثمرات آن را در بخش مسکن احساس خواهیم کرد.

بانک‌ها باید با اعطای تسهیلات مسکن پای کار بیایند
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: نکته اصلی در این دو برنامه این است که بانک‌ها نقش مهم و اثرگذاری در بهبود شرایط ساخت و ساز و رونق بازار مسکن بر عهده دارند. بانک‌ها موظف هستند با اعطای تسهیلات از پیش تعیین شده و هدایت اعتبارات بانکی به برای ساخت مسکن پای کار بیایند و کمک‌حال دولت و پشتیبان سازندگان مسکن باشند.

وظایف مجلس در حوزه رونق بازار مسکن
ارکانی با بیان اینکه مجلس و دولت باید بستر‌های لازم را برای بانک‌ها در راستای تحقق اهداف تعیین‌شده فراهم سازند، گفت: مجلس باید از بُعد نظارتی نظارت‌ها را افزایش دهد و با رصد فعالیت بانک‌ها، در انتهای دولت سیزدهم طبق برنامه زمان‌بندی‌شده، چهار میلیون واحد مسکونی ساخته و تحویل مردم شود. دولت نقش به مراتب مهم‌تر و اثرگذارتری دارد. بانک‌ها دستورات دولت را اجرا می‌کنند و دو بانک مسکن و بانک کشاورزی از تصمیمات وزیر اقتصاد و بانک مرکزی تأثیر می‌پذیرند؛ بنابراین بدون حضور این نهاد‌ها نمی‌توان حتی یک قدم هم در زمینه ساخت یک میلیون مسکن در سال برداشت.

نقش لایحه بودجه در رونق بازار مسکن
نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی به اهمیت لایحه بودجه در توسعه ساخت و ساز و رونق بازار مسکن اشاره کرد و گفت: دولت باید برای لایحه بودجه سال آینده، تلاش کند منابع درآمدی بودجه در حوزه ساخت و ساز به درستی، بدون نقص و کم و کاستی تأمین شود، دولت باید برای لایحه بودجه سال آینده منابع درآمدی جدیدی را شناسایی و این منابع درآمدی را فعال سازد، البته توصیه می‌شود منابع درآمدی جدید قابلیت اجرا و عملیاتی‌سازی داشته باشد و صرفاً این نباشد که معرفی شود، اما بدون استفاده باقی بماند.

ارکانی به دولت پیشنهاد کرد که برای تأمین اعتبار لازم در حوزه ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال می‌تواند فروش سهام شرکت‌های دولتی در بورس، دریافت مالیات از واحد‌های مسکونی خالی، دریافت مالیات از خودرو‌های لوکس، واگذاری املاک و اموال مازاد دولتی و سایر بخش‌های مالیاتی را مدنظر قرار دهد.

وی تصریح کرد: اگر نهاد‌های اجرایی و دولتی و دستگاه‌های مسئول مصوبات و قوانین مرتبط با بخش مسکن را به طور صحیح اجرا نکنند و برای حل مشکلات مسکن اقدام خاصی انجام ندهند، مجلس از ابزار‌های موجود در اختیار خود استفاده خواهد کرد و برخورد جدی از خود بروز می‌دهد. از تذکر و سؤال از وزیر اقتصاد گرفته تا بحث اعمال ماده ۲۳۴ آیین‌نامه و ارجاع پرونده به قوه قضائیه در زمره اقدامات بازدارنده مجلس تعریف می‌شود.

ضرورت ورود شرکت‌های خارجی به ساخت و ساز مسکن
نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی ورود شرکت‌های خارجی به بخش مسکن ایران را امری مهم و ضروی دانست و در این باره گفت: دولت می‌تواند با تهاتر نفت با کشور‌های موفق در حوزه ساخت مسکن، شعار ساخت یک میلیون مسکن در سال را عملیاتی سازد. به عبارت دیگر ما به کشور‌های خریدار نفت، نفتمان را به فروش می‌رسانیم و در ازای پول، آن‌ها در پروژه‌های مسکن‌سازی در ایران مشارکت فعالی خواهند داشت.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: