May 2024 14 / سه‌شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۲۸۱۳۲
۲۸ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۶
0
یک متخصص فارماکوگنوزی گفت: برگ بو اثر ضد میکروبی داشته و در گذشته از آن به عنوان ضد بو و ضد میکروب در کفش استفاده می کردند.
پول‌نیوز- یک متخصص فارماکوگنوزی گفت: برگ بو اثر ضد میکروبی داشته و در گذشته از آن به عنوان ضد بو و ضد میکروب در کفش استفاده می کردند.

دکتر یلدا شکوهی نیا در گفت و گو با ایسنا، منطقه کرمانشاه، با بیان اینکه برگ بو گیاهی از خانواده برگ بو است، مهمترین اثر درمانی آن را اثر ضد باکتری این گیاه عنوان کرد و افزود: ترکیبات موجود در اسانس برگ و میوه گیاه همچون سینئول ترکیبات ضد میکروب ‌هستند.

وی تصریح کرد: اثر ضد میکروبی گیاه بر روی پوست به منظور درمان عفونت‌های باکتریایی و قارچی و پوستی بوده و در بخورها نیز از این گیاه به منظور درمان عفونت‌های تنفسی و افزایش خروج ترشحات غلیظ دستگاه تنفسی فوقانی استفاده می‌شود.

شکوهی نیا با بیان اینکه عصاره و اسانس این گیاه روی پوست اثر ضد التهاب مفاصل دارد، اظهار کرد: استفاده از این گیاه در کوفتگی و خون مردگی می‌تواند درمانگر باشد و باعث کاهش درد و التهاب شود.

این متخصص فارماکوگنوزی اظهار کرد: همچنین مصرف موضعی این گیاه در بواسیر می‌تواند باعث کاهش درد و تورم شود.

وی با بیان اینکه برگ بو‌(مانند بسیاری از اسانس‌های گیاهی) در برخی افراد باعث التهاب پوستی می‌شود، توصیه کرد: افراد ابتدا این گیاه را در مقادیر کم تست کرده و سپس در مقادیر بیشتر استفاده کنند.

شکوهی نیا همچنین با توصیه کاشت درخت برگ بو در معابر و حیاط منازل، اظهار کرد: این گیاه علاوه بر اثرات ضد میکروبی خود در فضا می تواند حشرات و سوسک ها را نیز از محیط دور کرده و با عطر خوشایند خود محیط را دلپذیر کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطر نشان کرد: در قدیم از گیاه برگ بو به عنوان ضد بو و میکروب در کفش استفاده می‌کردند.

وی با بیان اینکه مصرف خوراکی گیاه برگ بو امروزه کمتر دیده می شود، اظهار کرد: در حال حاضر این گیاه صرفا به عنوان خوش طعم کننده و چاشنی کنسروها و گوشت به کار می‌رود و مصرف خوراکی آن باید تحت نظر پزشک و داروساز باشد.
برچسب ها: میکرووب ، بوگیر ، کفش ، گیاه
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: