کد خبر: ۱۲۹۴۱۴
۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۶
0
خسروتاج اضافه کرد: اما امروز و در شرایط فعلی دولت 11 هزار میلیارد تومان در سال فقط بابت هزینه هایی که از بابت خرید گندم، تبدیل کردن آن به آرد و نان و فروش به مردم صورت می گیرد پرداخت می کند.
پول‌نیوز- « مجتبی خسرو تاج » با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما در تشریح دلایل و چگونگی اصلاح قیمت نان، در پاسخ به این سئوال که اصلاح قیمت نان اختیاری بود یا اجتناب ناپذیر افزود: شرایط فعلی  حام بر ساختار تولید و بازار گندم و آرد و نان از شکل مطلوبی برخوردار نیست و آنچه که امروز در هیئت وزیران اتخاذ شده بیشتر یک تصمیم از روی ناچار و اجبار بوده چرا که همه بخش هایی که امروز دراین صنعت ذینفع هستند از کیفیت نان ناراضی هستند.

وی با اشاره به دلایل این اقدام افزود: طی 8 ماه گذشته بیش از 70 هزار واحد صنفی که  در کشور مشغول پخت نان هستند اظهار نارضایتی از قیمت نان به دلیل هزینه هایی که باید تحمل می کردند داشتند ضمن اینکه دولت نیز به دلیل مابه تفاوت قیمت خرید تضمینی گندم باید هزینه سنگینی را تقبل می کرد و عملاً  این شرایط بار مالی بسیاری  به همراه داشت که ادامه این روند مناسب نبود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: از این رو  دولت در قالب طرح جامع اصلاح مرحله ای یارانه گندم، آرد ونان مصوبه ای را صادر کرد  که امیدواریم با این مصوبه  در مدت زمان دو یاسه ساله به سمتی حرکت کنیم که به سمت یک بازار رقابتی در صنعت نان پیش رویم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 7هزار میلیارد تومان یارانه ای است که صرفا بابت مابه تفاوت خرید گندم از کشاورزان و فروش گندم به کارخانجات آرد دولت از جیب می پردازد تصریح کرد: در فاز اول هدفمندی یارانه ها مقرر شد در قالب سهمیه یارانه نقدی که امروز به مردم پرداخت می شود بیش از 4هزار میلیارد تومان به عنوان یارانه نان در نظر گرفته شد.

خسروتاج اضافه کرد: اما امروز و در شرایط فعلی دولت 11 هزار میلیارد تومان در سال فقط بابت هزینه هایی که از بابت خرید گندم، تبدیل کردن آن به آرد و نان و فروش به مردم صورت می گیرد پرداخت می کند.

وی افزود: البته آنچه که امروز دلیل اصلی ورود به بحث اصلاح قیمت نان بوده است نارضایتی نانوایان از شرایط حاکم از جمله بالا رفتن قیمت حاملهای انرژی و بالارفتن 25 درصدی دستمزدها طی دو مرحله در طول 30 ماهه گذشته و از طرفی نارضایتی مصرف کنندگان از کیفیت نان است و دولت کماکان به پرداخت یارانه به نان اقدام می کند.

معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن وتجارت در ادامه سخنان خود با اشاره به لزوم  اصلاح ساختاردر صنعت نان بر رفتن به سوی رشد نانهای صنعتی و حجیم تاکید کرد و گفت:  امروز در بازارهای جهانی که شرایط رقابتی بر بازار حاکم است تنوع نانها با کیفیتهای مختلف شرایطی را به وجود آورده است که در نهایت منجر به بهبود این صنعت شده است.

وی اظهارکرد: امروز ما در کشور نظام دولتی رسمی  را بر صنعت نان حاکم کردیم و انتظار داریم دراین شرایط  بتوانیم نان را کیفی کنیم این در حالیست که در شرایطی که نظارت دولت، کنترل و سهمیه بندی دولتی و یارانه ای اعمال شود انواع و اقسام فسادهارا شاهد خواهیم بود.

خسرو تاج در ادامه با بیان اینکه براساس مصوبه دولت این طرح در دو بخش به اجرا در خواهد آمد یادآور شد: در بخش اول این طرح، افزایش قیمت نان تا سقف 30 درصد براساس تشخیص کارگروه  استانداریها  مطرح شد که این افزایش قیمت در استانهای مختلف متفاوت خواهد بود.

وی افزود: با برگزاری جلساتی با تشکلهای صنعت آرد و نانوایی طی دو ماه گذشته نقطه نظرات آنان را در رابطه با کیفی سازی در صنعت نان و رقابتی کردن این صنعت جویا شویم .

خسرو تاج خاطرنشان کرد : در بخش دوم این طرح مقرر شد تا آزاد سازی 20 درصد از نانوایی های آزاد پز را در دستور کار خود قرار دهیم . براساس این طرح تا20 درصد نانوایی ها می توانند براساس قیمت تمام شده آرد را تحویل و گندم را خریداری کنند و  از آن سو قیمت نان آزاد را دریافت کنند. به گفته وی با حصول 20 درصد آزادسازی نانوایی ها می توان به کیفی سازی نان و ایجاد فضای رقابتی در این صنعت امیدوار بود و تلاش می شود با تبادل نظر و مشورت فکری تشکل ها بتوانیم آنچه مردم در بخش کیفیت نان انتظار دارند را برآورده کنیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین گفت: البته نحوه آزادسازی نانوایی ها باید به گونه ای باشد که ما در هر منطقه و محله ای اگر نانوایی آزادپز داریم حتما از نانوایی های یارانه ای در آن منطقه یا محله نیز برخوردار باشیم.

منبع: شاتا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: