May 2024 01 / چهارشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۳۱۱۴۳
۰۱ دی ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۹
0
یک پژوهشگر گفت: حضور در اتاق نمک و شبیه‎سازی فضای معدن نمک باعث بهبود روند بیماری آسم می‌شود.
پول‌نیوز- عاطفه احمدی در نشست تخصصی مطالعات میان‌رشته‎ای مردان نمکی، گفت: مطالعه‎ای با کمک اداره‌کل میراث‌فرهنگی بر روی کودکان دارای آسم خفیف یا متوسط انجام شد که بر اساس آن تنفس در هوای معدن نمک تا چه حد می‌تواند در بهبود وضعیت بیماران مؤثر باشد؛ چرا که آسم یک بیماری التهابی مزمن است و هم‎اکنون این بیماری در بین کودکان در حال افزایش است.

وی افزود: بیش از 300 میلیون نفر از بیماری آسم رنج می‌برند و این بیماری یکی از علل شایع غیبت از محیط کار و مدرسه است و در کنار روش‎های درمان حاضر برخی روش‎های قدیمی نیز توصیه شده است که نمونه آن درمان‎های چینی، طب سوزنی و درمان اتاق نمک است.

این پژوهشگر خاطرنشان کرد: بررسی‎های انجام گرفته در دنیا در این زمینه محدود است و معمولاً این مطالعات سیستماتیک نیست، البته در همه این مطالعات اتاق نمک توانسته است وضعیت بیماران را بهبود دهد و حتی به روند بهبود بیماری‎های التهابی نیز کمک کرده است. در واقع یک هفته حضور در اتاق نمک مانند حضور در کنار دریا است که علاوه بر ایجاد آرامش روانی در بهبود بیماری‎های گوارشی مزمن نیز موثر است.

وی اظهار کرد: روش این مطالعه تصادفی شده متقاطع بود که در آن 33 کودک، حاضر به همکاری شدند و در اتاقی با 16 متر طول، دو متر عرض و حدود دو متر ارتفاع که با کمک دستگاهی فضای معدنی با 8 تا 32 میلی‌گرم بر مترمکعب اشباع می‌شد، قرار گرفتند و پس از بررسی داده‎های به دست آمده، اتاق توانسته بود بر وضعیت پیک فلومتری تاثیر گذاشته و نوسانات را کاهش دهد. همچنین میزان سرفه افراد مبتلا کاهش یافته بود، ولی این کاهش معنادار نبود.

این پزشک تصریح کرد: علاوه بر بررسی‎های آماری مادران این کودکان از نتایج پژوهش راضی بودند و علاوه بر آن شاهد رضایت کودکانی که مشکل تنفسی داشتند نیز بودیم، لذا پیشنهاد می‌شود این مطالعات ادامه یافته و بزرگسالان نیز وارد مطالعه شوند.

یک متخصص انگل‎شناسی نیز در این نشست، یادآور شد: استان زنجان با وجود معدن نمک چهرآباد می‎تواند خاستگاه رشد و شکوفایی علوم پزشکی شود، چرا که زمینه‎های مختلفی برای مطالعه در آن وجود دارد.

غلامرضا مولوی عنوان کرد: مطالعات انگل‎شناسی کهن یکی از زمینه‏‌های مطالعاتی است که در این زمینه کمتر کار شده است و فقط در کشورهای فرانسه، برزیل و آرژانتین این مطالعات در حال انجام است، در ایران نیز قبل از کشف معدن چهرآباد این گونه مطالعات صفر بود.

وی تصریح کرد: مسلماً معدن نمک چهرآباد در دنیا تک است و مومیایی‎های آن استثنایی‎ترین وضعیت را در ایران به وجود آورده‎اند، چرا که علاوه بر مطالعات مومیایی، مطالعه خاک گور نیز در انگل‎شناسی کهن تاثیر دارد، ولی خاک گور با توجه به اقلیم ایران نمی‎تواند خوب بماند.

این مدرس دانشگاه تهران تاکید کرد: با توجه به خشک بودن آب و هوای ایران نمی‎توان انتظار استهلال مواد بیولوژیک را داشت، لذا موقعیت معدن نمک چهرآباد زنجان اختصاصی است.

معدن نمک چهرآباد در 70 کیلومتری شمال‌غرب شهر زنجان است. هر چند بر اساس شواهد باستان‌شناسی دره رودخانه‎های مهرآباد و چهرآباد از حدود عصر برنز تاکنون به تناوب مورد سکونت اقوام و گروه‎های انسانی قرار گرفته است، اما این منطقه به دلیل طبیعت نسبتاً خشن تا پیش از کشف بقایای مومیایی‎های معروف به انسان‎های نمکی برای ساکنان استان منطقه‎ای کمتر شناخته شده بود. شهرت امروزی چهرآباد به دلیل گنبد نمکی بزرگ معروف به دوزلاق است که قدیمی‏‌ترین معدن نمک شناخته شده در ایران محسوب می‌شود.
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: