وی با بیان اینکه نمک باعث ایجاد طعم و مزه مناسب غذا میشود، افزود: این ماده باعث طولانی شدن زمان نگهداری غذا میشود، زیرا از رشد میکروبهای نامطلوب جلوگیری کرده و از فساد مواد غذایی ممانعت به عمل میآورد.
پولنیوز- کارشناس مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت شهرستان ایلام گفت: نرسیدن ید کافی به بدن عوارض بیشماری شامل گواتر، ناهنجاریهای مادرزادی، افزایش موارد سقط و مردهزایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی، کرولالی مادرزادی، کاهش بهره هوشی و عقبافتادگی ذهنی خواهد داشت.
«عبدالرحمن نیکخلق» در گفت و گویی اظهار کرد: نمک در تمام سلولهای بدن انسان وجود دارد و مهمترین عامل انتقال پیامهای عصبی از مغز به اعضاء، انقباض قلب و ماهیچههای دیگر بدن است.
وی با بیان اینکه نمک باعث ایجاد طعم و مزه مناسب غذا میشود، افزود: این ماده باعث طولانی شدن زمان نگهداری غذا میشود، زیرا از رشد میکروبهای نامطلوب جلوگیری کرده و از فساد مواد غذایی ممانعت به عمل میآورد.
نیکخلق خاطر نشان کرد: ید یکی از ریزمغذیهای اساسی است که در تولید هورمون تیروئید شرکت دارد و این هورمون در سلامت و اعمال حیاتی انسان از دوران جنینی، کودکی و بلوغ نقش دارد، لذا نرسیدن یدکافی به بدن عوارض بیشماری شامل گواتر، ناهنجاریهای مادرزادی، افزایش موارد سقط و مردهزایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی، کرولالی مادرزادی، کاهش بهره هوشی و عقبافتادگی ذهنی خواهد داشت.
کارشناس مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت شهرستان ایلام یادآور شد: در صورت تولید و عرضه نمکهای ناسالم که متاسفانه اخیرا شایع شده مشکلات کمبود ید و سایر بیماریهای مرتبط مجددا بروز خواهد کرد و توصیه میشود که نمک به مقدار کم و آن هم از نوع نمکهای یددار تصفیه شدهای که دارای پروانه بهداشتی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده و تاریخ تولید و انقضاء آن نیز ثبت شده است، استفاده شود.
مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.