April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۴۲۱۸۱
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۷
0
يك اقتصاددان تاكيد كرد: نرخ سود بانكی بايد با رويكرد كاهش نرخ تورم تعديل شود تا در دوره مالی بعدی آينده، سطح عمومی قيمت‌ها نيز كمتر شود.
پول‌نیوز- محمد محمدپورعمران اظهار داشت: در اقتصادهاي پيشرفته نرخ سود معمولا كمتر است تا به رونق اقتصادي کمك كند و حتي نرخ صفر درصد هم تعيين مي شود.

وي افزود: هدف اصلي هر اقتصادي ايجاد رونق توليد است و نرخ سود بانكي هم بايد اين رويكرد تعيين شود اما در اقتصاد ايران اين روند ديده نمي شود و نرخ سود بالاتر از نرخ تورم نمي تواند به رونق ايجاد كند.

محمدپور عمران گفت: اين اصول علمي در اقتصاد ايران كمتر ديده مي شود و كاهش 2 درصدي اخير هم خيلي موثر نخواهد بود.

وي افزود: اينكه عده اي معتقدند اگر نرخ سود بيشتر كاهش يابد به توليد كمك نمي کند ، درست نيست براي اينكه اگر مردم خدمات پولي را با هزينه كمتري دريافت كنند توليد هم ازران تر مي شود و در كل به نفع اقتصاد و مردم خواهد بود.

جواد عشقي نژاد استاد اقتصاد هم گفت:‌ همواره اين پرسش مطرح است كه نرخ تورم بايد در تعيين نرخ سود بانكي هدف باشد يا برعكس ، نرخ سود تابع  نرخ تورم است.

وي افزود:‌ معمولا نرخ سود را طوري تعريف و تعيين مي کنند كه در اينده بتواند به كاهش و كنترل نرخ تورم نيز كمك كند اما ظاهرا در ايران بر عكس است.

عشقي نژاد گفت: بايد از منظر بازارهاي ارز، سکه و بورس و بانک ها و اقتصاد كلان به نرخ سود بانکي نگاه كنيم و البته اگر بازارهاي خراج از نظارت، جمع اوري  و تعيين تكليف نشود تاثير منفي خواهد داشت.

اين کارشناس اقتصادي اظهار داشت: وضع ايده آل اين است كه نرخ سود بانكي بر اساس عرضه و تقاضا تنظيم شود.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: