کد خبر: ۱۵۸۷۸۴
۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۹
0
سال آینده وضع بهتری خواهیم داشت؛ هم از این نظر که فروش نفت ما محدودیت ندارد و هم اینکه تحریم های بانکی و پولی کاملا برداشته می شود؛ ضمن آنکه با شروع هجوم دنیا به سمت ایران، هر روز 10 یا 20 شرکت به سمت ایران آمده اند. آینده بورس هم در آینده، آینده خوبی خواهد بود.
پول‌نیوز - رئیس جمهوری کشورمان شامگاه سه شنبه در گفت وگوی تلویزیونی، سخنان مهمی را درباره برجام، پسا تحریم، برنامه های اقتصادی کشور و وضعیت منطقه بیان کرد.

اما مهمترین محورهای اقتصادی سخنان رئیس جمهوری به شرح زیر است:

- درآمد ما در سال 90 از طریق فروش نفت حدود 119 میلیارد دلار بود و پس از اعمال تحریم در 91 این درآمد نزدیک 70 میلیارد دلار شد. توفیق دولت در سال های 92 و 93 این بود که در قدم اول تورم کاهش یافت و بیش از آنچه که دولت اعلام کرده بود، انجام گرفت. روند کاهش تورم ادامه خواهد یافت و این مسیر را علیرغم مشکلات دنبال می کنیم.

- سال 92 رشد اقتصادی ما منهای 1.9 درصد بود اما در 93 پیش بینی ها این بود که مسیر خروج از رکود است و آمارها هم این را نشان می داد و در سال 93 رشد 3 درصد را داشته ایم. این رویکرد دولت نشان داده کاهش تورم، رشد اقتصادی، ثبات بازار و تقریبا همه شاخص های اقتصاد کلان را کنترل کرده و جلو می رفتیم .

- هنگامی که طرف های مذاکره دیدند در شرایط تحریم، ما در حال ساماندهی اقتصاد هستیم و شرایط مساعدی را در زمینه اقتصاد در کشور ایجاد کرده ایم، بسیار به این موضوع کمک کرد که ما در مذاکرات به طرف های خود اعلام کنیم، تحریم آنها کارگر نیست و باید آن را کنار بگذارند.

- برای اینکه همیشه مساله تحریم را از کشور دور کنیم، باید همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند اقتصاد مقاومتی را به درستی اجرا و دشمن را مایوس کنیم؛ یعنی کار ما در اقتصاد باید آنچنان بازدارنده باشد و طرف مقابل ما احساس کند که تحریم تاثیرگذار نیست.

- در سال 90 حدود 119 میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم اما امسال این درآمد، 25 میلیارد دلار است؛ تقریبا کمترین درآمد نفتی از سال 94 به این طرف است.

- سال آینده وضع بهتری خواهیم داشت؛ هم از این نظر که فروش نفت ما محدودیت ندارد و هم اینکه تحریم های بانکی و پولی کاملا برداشته می شود؛ ضمن آنکه با هجومی که اکنون در دنیا به سمت ایران شروع شده است، هر روز 10 یا 20 شرکت به سمت ایران آمده اند.

- پیام من به ملت ایران امشب این خواهد بود باید همه برای یک جهش تولید و رشد اقتصادی و شکوفایی اقتصادی آماده شویم.

- در حال حاضر در یک دوران گذاری هستیم؛ توافق انجام شده و مراحل قانون در حال نهایی شدن است و بعد اجرایی شده و تحریم برداشته می شود که آثار برداشتن تحریم را هم در اقتصاد خواهیم دید.

- آینده بورس هم در آینده، آینده خوبی خواهد بود. البته امسال فراز و نشیبی داشته است که ما باید از این فضا برای شرایط ماه های آینده عبور کنیم.

- بسته سیاست اقتصادی که هفته آینده اعلام خواهد شد برای بانک های خوش حساب مشوق هایی را در نظر گرفته است تا منابع در اختیار آنها قرار گیرد.

- ما برای حل مسایل اقتصادی نیاز به برنامه بلندمدت داریم و خوشبختانه تمام وزارتخانه ها بخصوص وزارتخانه های اقتصادی، طرح های نیازمند سرمایه گذاری را آماده کرده اند و در این خصوص با شرکت های خارجی و بخش خصوصی داخلی در حال صحبت هستیم.

- از بخش خصوصی تقاضا داریم برای شرایط جدید خود را آماده کنند و در این شرایط باید حماسه جدید اقتصادی بیافرینیم.

- برای شرایط پساتحریم شرط ما این است که سرمایه باید وارد کشور شود و کشورها در انتقال تکنولوژی جدید با ما همکاری داشته باشند.

- بعد از رفع تحریم، فضای رقابت بین المللی باز می شود که از طرفی عاملی برای تحرک و از طرف دیگر موجب همکاری های بین المللی خواهد شد.

- یکی از شرایط برای حضور کارآفرینان خارجی این است که بخشی از بازار داخلی را (به آنها) می دهیم؛ به شرطی که با همکاری هم، بازار منطقه و بین المللی را بدست آوریم واین از شرایط ماست.

- باید همه ظرفیت های کشور را به فعلیت تبدیل کنیم و بتوانیم برای رونق تولید و اشتغال جوانان زمینه ها را فراهم کنیم.

- اگر کشور می خواهد در برابر قدرت های بزرگ نفوذناپذیر باشد راهش، قدرت واقتدار کشور است و باید بتوانیم امنیت اقتصادی و تسهیلات لازم را فراهم کنیم.

- به قول ها با عنوان نجات اقتصاد ایران و تعامل سازنده با جهان و احیای اخلاق پایبندم.

- با اقتصاد و سیاست خارجی درست و اخلاق و فرهنگی می توانیم شرایطی را بوجود آوریم که در همه زمینه ها موفق باشیم و آنچه در شان ملت است دست پیدا کنیم.

- اشتغال برای ما مهم است و لذا واحدهای صنعتی کوچک و متوسط از اولویت های ماست زیرا می توانند اشتغالزایی کنند.

- از اول سال در پیام نوروزی گفتم تمام تلاش ما برای رونق اقتصادی و برای صادرات غیرنفتی است و به آن تاکید داریم.

- روابط با کشورهای همسایه ها در زمینه اقتصادی بهتر از گذشته شده و صادرات غیرنفتی به کشورهای همسایه در حال افزایش است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: