April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۷۱۱۳۶
۱۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۹
0
مهم‌ترین هدف کمی برنامه ششم توسعه رسیدن به رشد اقتصادی هشت درصدی است که طبق برنامه ریزی ما هشت درصد آن از طریق کشاورزی، ٩.٣ درصد آن از طریق نفت،٩.٣ درصد از طریق صنعت، ٨.٨ درصد از طریق معدن، ٨.٣ درصد از طریق آب، برق و گاز ٨.٣ درصد، 8.3 درصد از طریق حمل‌ونقل، ارتباطات 19.3 درصد و ٥.٨ درصد از طریق سایر خدمات تأمین خواهد شد.
پول‌نیوز - رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور مهمترین هدف کمی برنامه ششم توسعه را رشد هشت درصدی دانست و اظهار کرد: این رشد هشت درصدی از محل بخش کشاورزی، نفت، معدن، صنعت، آب و برق و گاز، ساختمان، حمل و نقل، ارتباطات و سایر خدمات تأمین خواهد شد.

محمد باقر نوبخت در نشست خبری توضیح برنامه ششم توسعه که امروز دهم بهمن ماه برگزار شد، اظهار کرد: مهم‌ترین هدف کمی برنامه ششم توسعه رسیدن به رشد اقتصادی هشت درصدی است که طبق برنامه ریزی ما هشت درصد آن از طریق کشاورزی، ٩.٣ درصد آن از طریق نفت،٩.٣ درصد از طریق صنعت، ٨.٨ درصد از طریق معدن، ٨.٣ درصد از طریق آب، برق و گاز ٨.٣ درصد، 8.3 درصد از طریق حمل‌ونقل، ارتباطات 19.3 درصد و ٥.٨ درصد از طریق سایر خدمات تأمین خواهد شد.

وی در رابطه با ادغام وزارتخانه ها که در لایحه برنامه ششم توسعه مطرح شده بود، گفت: متاسفانه یکی از رسانه ها، پیش نویس برنامه ششم را منتشر کرد؛ البته توضیحاتی ارائه شد که در آنجا بخش شورای برنامه ریزی پیشنهادی را مطرح کرده بود؛ این پیشنهاد باید ابتدا در جلسه هیات دولت بررسی و سپس برای تایید نهایی به مجلس شورای اسلامی ارائه می شد، البته این موضوع مورد تایید دولت نیست و در برنامه ششم ادغام وزارتخانه ها تصمیم گیری نشده است.
به گفته نوبخت، برخی از رسانه ها به دلیل اطلاع رسانی، این موضوع را بزرگ جلوه دادند در حالی که این موضوع فقط یک پیشنهاد بود.

نوبخت در پاسخ به این پرسش که برخی از نماینده ها اعلام کردند ممکن است برنامه پنجم را برای مدت یک سال تمدید کنند، گفت: دولت انتظار دارد، از آنجایی که برنامه ششم در قالب اقتصاد مقاومتی است، تصویب شود؛ اگر این امر به تاخیر بیفتد، به مصلحت کشور نخواهد بود.

وی گفت: اقتصاد کشور با شرایط جدیدی مواجه شده به نحوی که اقبال زیادی برای سرمایه گذاری وجود دارد و این امر نیاز به برنامه دارد. سخنگوی دولت با بیان این که مجلس در تصویب برنامه ششم مختار است، اظهار داشت: اما بهتر است که برنامه ششم تصویب شود.

وی با طرح این پرسش که چرا لایحه برنامه ششم زودتر به مجلس ارائه نشد، گفت: این برنامه باید بر اساس سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری ارائه می شد، بنابراین کار تدوین آن از فروردین پارسال آغاز و تا مرداد همان سال به طول کشید و سپس پیش نویس سیاست های کلی برنامه به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد؛ اما کار تصویب آن در مجمع یک سال به طول کشید و درنهایت برنامه ششم، نهم تیرماه به سازمان مدیریت و برنامه ریزی بازگشت.

معاون رئییس جمهوری ادامه داد: باتوجه به این مساله باید اهداف کمی، کلی و راهبردی برنامه تدوین می شد و سازمان مدیریت و برنامه ریزی اقدامات لازم را انجام داد البته باتوجه به اهمیت این موضوع سازمان مدیریت و برنامه ریزی در نظر داشت برنامه ششم تا بهمن یا اسفندماه به اتمام برساند، به همین دلیل احکام دائمی را زودتر به مجلس ارائه دادیم اما از آنجا که برخی از نمایندگان مجلس مطرح کردند که دولت مایل نیست که این مجلس برنامه ششم را تصویب کند، بنابراین برای رفع شبهه برنامه را به صورت فشرده تدوین و به مجلس ارائه کردیم.

وی گفت: اگر مجلس طبق برنامه زمانبندی اقدامات را انجام دهد باتوجه به این که دو ماه بعد از سال 95 هم مسئولیت برعهده دارد، می تواند برنامه ششم را تصویب کند، بنابراین مجلس به راحتی می تواند 40 روزه برنامه ششم را بررسی و به تصویب برساند.

نوبخت درباره برنامه ششم نیز گفت: گفتمانی که بر برنامه ششم حاکم است، جامع نگر و مساله محور است ضمن این که سیاست های برنامه ششم همگام با اقتصاد مقاومتی و الگوی مطلوب توسعه تدوین شده است. همچنین رشد دانش و بهره وری و تعامل سازنده با جهان تم اصلی برنامه ششم است.

وی با بیان اینکه برنامه ششم در قالب چهار سرفصل قابل دسته بندی است، گفت: در سرفصل نخست، بحران های احتمالی آینده همانند آب، محیط زیست و صندوق های بازنشستگی، سرفصل دوم مکان محور و متمرکز به توسعه سواحل مکران در جنوب ایران، سرفصل سوم موضوع های خاص بخشی همانند رشد اقتصادی بخش معدن و صنایع معدنی، گردشگری، ترانزیت، حمل و نقل ریلی و ارتباطات مورد نظر است.

به گفته وی، در سرفصل چهارم نیز موضوع های فرابخشی مانند محیط کسب و کار، اشتغال، تامین منابع مالی برای اقتصاد کشور، بهره وری و توانمندسازی فقرا مورد توجه قرار می گیرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی با بیان اینکه لایحه دائمی توسعه که دارای 50 ماده است به مجلس ارائه شد، گفت: این مواد در برنامه های قبل همواره تکرار شده و برای جلوگیری از این امر تلاش شد به صورت یک جا به مجلس ارائه کنیم، بنابراین برنامه ششم عاری از احکام دائمی تکراری است و دولت 31 یا 32 ماده بیشتر به مجلس ارائه نکرده است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: