May 2024 14 / سه‌شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۷۲۶۱۲
۲۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۹
0
معاون‌کل سازمان توسعه تجارت با بیان این‌که این سازمان پیشنهاد اختصاص هزار میلیارد تومان مشوق صادراتی را در بودجه 95 ارائه داده است، گفت: صادرات مواد خام ایران در دوران تحریم 3.5 برابر شد و تحریم مانعی برای خام‌فروشی ایجاد نکرد، زیرا دنیا به این مواد خام نیاز داشت اما در برابر صادرات کالاهای فراوری‌شده و با ارزش افزوده ایرانی مقاومت نشان داد.
پول‌نیوز - معاون‌کل سازمان توسعه تجارت و مشاور وزیر صنعت، معدن وتجارت گفت: نباید منتظر سفارش خارجی‌ها برای تولید و صادرات باشیم، حال آن که ما باید مستمر و پی‌درپی در کشورهای خارجی حضور داشته باشیم و بازاریابی کنیم.

محمدرضا مودودی امروز شنبه در یک نشست خبری با بیان اینکه کشورهای جهان در مقابل صادرات کالاهای با ارزش افزوده ایرانی همیشه مقاوت می کنند، گفت: در 10 سال گذشته و سال 1383 که تحریم‌ها اعمال نشده بود، صادرات غیرنفتی ایران 10.5میلیارد دلار بود اما بعد از تحریم‌ها این عدد به 35 میلیارد دلار رسید که علت آن صادرات مواد خام بوده که تحریم ها مانعی برای صادرات آنها ایجاد نکرد چرا که دنیا در برابر صادرات کالاهای با ارزش افزوده ایرانی مقاومت نشان می دهد.

وی گفت: بسیاری از تجار ما تمایلی به سرمایه‌گذاری درکشورهایی همچون عراق و افغانستان که شرایط خاصی در منطقه دارند، ندارند حال آن که اگر وضعیت این کشورها تغییر کند و به ثبات برسند، کشورهای قدرتمند جهان با توجه به پشتوانه اقتصادی و تولیدی خود، بازار را در اختیار می‌گیرند.

مودودی ادامه داد: کشورهای پیشرو به دنبال بازارهای بالقوه هستند و اگر تجار ما رویکرد برونگرایی خود را تقویت نکنند، برندهای جهانی بزودی در همسایگی ما فعالیت خود را آغاز می‌کنند و فرصت نفس کشیدن را به صنایع جوان ما نخواهند داد، بنابراین ما باید از شرایط حاضر کمال استفاده را ببریم.

وی در ادامه در خصوص جوایز صادراتی نیز گفت: این جوایز هیچ وقت نتوانست صادرات مستمر را برای ایران در پی داشته باشد از این رو دولت تصمیم گرفت شرایط صادرات را تسهیل کند که متاسفانه این رویکرد نیز آنچنان که باید مورد توجه تجار ما قرار نگرفت.

مودودی در ادامه اظهار داشت: سازمان توسعه تجارت ایران یک هزار میلیارد تومان مشوق نقدی و غیرنقدی را برای اختصاص به بحث صادرات غیرنفتی در بودجه سال 95 کل کشور پیش‌بینی کرده است که در صورت موافقت نهایی دولت، در بودجه گنجانده خواهد شد.

وی افزود: براساس توافقنامه امضاء شده میان سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، سازمان توسعه تجارت و بانک توسعه صادرات، شش درصد از سود تسهیلات صادراتی به عنوان یارانه به صادرکنندگان پرداخت خواهد شد.

مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: براین اساس نرخ سود تسهیلات دریافتی 22 درصد به 16 درصد و 20 درصد به 14 درصد تقلیل خواهد یافت.

مودودی گفت: از طرفی 50 میلیارد تومان نیز به شکل غیرنقدی در بخش زیرساخت‌ها و فضای نرم‌افزاری هزینه خواهد شد که بخشی از آن برای راه‌اندازی خطوط منظم کشتیرانی و خط هوایی پرداخت شده است.

وی به برقراری خط منظم هوایی بین تهران و آستاراخان اشاره کرد و آن را یکی از نمونه‌های حمایت دولت از صادرات عنوان کرد و گفت: این خط از 4 اسفند استارت خواهد خورد و حمل و نقل هوایی نیز شامل یارانه خواهد شد، امیدواریم با این اقدام، تحرک لازم را در بخش خصوصی ببینیم نه اینکه باز هم شاهد از بین رفتن سرمایه‌گذاری‌ها و حمایت‌های دولت در بخش خصوصی باشیم چرا که دولت 25 درصد هزینه سفرهای هوایی این خط را تقبل کرده است.

معاون کل سازمان توسعه تجارت در ادامه به سفر خود در راس هیات اقتصادی به بنگلادش اشاره کرد و گفت: این کشور با حدود 170 میلیون جمعیت و پیشینه مذهبی و فرهنگی نزدیک به ایران، دارای منابع زیرزمینی چندانی نیست و وابستگی شدیدی به واردات دارد و خواهان دریافت اکثر محصولات صادراتی ما و پیوند تجاری بیشتر با ایران است.

وی گفت: کشش و پتانسیل لازم برای افزایش حجم تجارت با بنگلادش وجود دارد آنها در گام نخست خواهان سیمان و کلینکر از ایران هستند و با توجه به اینکه ما با مازاد کلینکر مواجه هستیم، می‌توانیم نیاز آنها را تامین کنیم.

مودودی اظهار داشت: مسئولان بنگلادش خواهان تامین گاز سی.ان.جی و ال.پی.جی از ایران بودند و بزودی وزیر انرژی این کشور در راس هیاتی به کشورمان سفر خواهد کرد.

وی گفت: محصولات پلیمری، صنعت غذا و قیر از دیگر موضوعات مورد علاقه بنگلادشی‌ها بود چرا که این کشور دارای رودخانه‌های فراوان است که نیاز به پل‌سازی و خدمات فنی مهندسی ایران دارد.

مودودی اظهار داشت: اگرچه ما بخش کوچکی از تجار خود را به این کشور اعزام کردیم اما استقبال خوبی از ما شد و هیات ایرانی در طول حضور در این کشور با 3 وزیر و سایر مسئولان دولتی و بخش خصوصی بنگلادشی دیدار داشت و شرکت‌های ایرانی موفق شدند با دست پر به کشورمان بازگردند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: