کد خبر: ۱۹۰۸۵۹
۰۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۸
0
پول‌نیوز - گروهی از محققان موفق به کشف راه جدیدی شدند که به واسطه آن بتوان سیب‌ را تا چندین هفته سالم و تازه نگه داشت.

این محققان از یک نوع پلاسما که به طور خاص طراحی شده و در بیمارستان‌ها برای ضد عفونی کردن زخم‌ها به کار برده می‌شود برای از بین بردن باکتری موجود در سطح سیب استفاده کردند.

آنها دریافتند هنگامی که از این پلاسما برای تمیز کردن سیب‌ها استفاده می‌کنند این میوه‌ها به مدت طولانی و قابل ملاحظه‌ای سالم و تازه می‌مانند.

میوه‌ها و سبزیجات عمدتا به دلیل وجود باکتری‌ها خیلی زود تازگی خود را از دست داده و به سمت خراب شدن می‌روند. به همین دلیل برای ماندگاری بیشتر آنها را در دمای پایین گاز نیتروژن یا بسته بندی‌های محکم نگهداری می کنند تا از  رشد باکتری‌ها جلوگیری کرده و طول عمر این محصولات را افزایش دهند.

محققان با استفاده از ابزار پلاسما، باکتری‌های سطح سیب که یک پوشش بیوفیلمی (زیست لایه‌ای) را بر روی آن ایجاد کرده‌اند را از بین می‌برند. اگر این پوشش بیوفیلم بر روی سطح سیب تشکیل شده و باقی بماند، طی مدت چند روز میوه‌ها خراب و فاسد خواهند شد. اما محققان با استفاده از این روش جدید توانستند تا این مدت زمان را به چندین هفته افزایش دهند.

زیست لایه (Biofilm) اجتماعی از سلولهای میکروارگانیسمی است که به یک سطح متصل شده‌اند.

با این حال، این ابزار جدید می‌تواند برنامه های کاربردی بیشتری داشته باشد. این تیم تحقیقاتی در حال حاضر در حال بررسی راه‌هایی هستند که بتوان از این ابزار در گروه‌های بیشتری از میوه ها و سبزیجات استفاده کرده و آنها را سالم و تازه نگه داشت.

نتایج این پژوهش درPhysics of Plasmas  به چاپ رسیده است.
منبع: ایسنا
برچسب ها: میوه ، سیب
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: