May 2024 12 / يکشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۹۱۱۹۴
۱۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۸
0
رییس جمهور در مراسم پنجاهمین سالگرد تاسیس شرکت ملی گاز از افزایش روزانه 140 میلیون متر مکعب به تولید گاز تا پایان امسال خبر داد.
پول‌نیوز - همایش پنجاهمین سالگرد تأسیس شرکت ملی گاز ایران صبح امروز - دوشنبه - با حضور حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری در پژوهشکده نفت آغاز شد.

معرفی توانمندی های صنعت گاز در سطح ملی و بین المللی، معرفی نقاط عطف صنعت گاز در طول پنجاه سال خدمت رسانی به مردم، تبیین جایگاه و نقش گاز در اقتصاد ملی، امنیت، بهبود محیط زیست و سبک زندگی و ایجاد یا افزایش توسعه و رفاه اجتماعی از جمله اهداف برگزاری این همایش است.

از دیگر محورهای این همایش نقش گاز در صرفه جویی های مالی صورت گرفته به واسطه جایگزینی آن با سایر سوخت ها، آشنایی با دلایل لزوم صیانت از منابع ملی به عنوان میراث متعلق به تمامی نسل ها، آشنایی با اهمیت صرفه جویی در جهت اجرای طرح های توسعه ای و سرمایه گذاری و استفاده از ظرفیت ها و مشارکتهای بخش خصوصی در راستای برنامه های توسعه ای و افق آینده صنعت گاز در نیم قرن دوم است.

چاپ و رونمایی از تمبر و فرش یادبود گرامیداشت پنجاه سالگی تاسیس شرکت ملی گاز و برپایی نمایشگاه عکس در محل همایش از جمله برنامه های جانبی این مراسم است.

در همایش پنجاهمین سالگرد تأسیس شرکت ملی گاز ایران بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت، محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت، محمد نهاوندیان رییس دفتر رییس جمهوری، محمدحسین عادلی دبیر کل کشورهای صادرکننده گاز، شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مدیران ارشد صنعت نفت حضور دارند.

مجید بوجارزاده سخنگوی شرکت ملی گاز از دیگر برنامه های این همایش را برگزاری میزگرد تخصصی با عنوان «چشم انداز صنعت گاز در نیم قرن آینده »با حضور مهندس عراقی معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی گاز و اعضای هیات مدیره این شرکت برشمرد.

وی یادآور شد: در ادامه این همایش فیلم مستند با عنوان «گاز،دیروز،امروز،فردا» با روایت داریوش فرهنگ و به تهیه کنندگی حسین طاهری به نمایش گذاشته می شود، همچنین کتاب تاریخ شفاهی گاز شامل گفت و گو با 50 نفر از مدیران سابق و حال حاضر صنعت گاز در معرض دید عموم قرار می گیرد.

افزایش روزانه 140 میلیون متر مکعب به تولید گاز تا پایان امسال

حسن روحانی، رییس جمهور در مراسم همایش پنجاهمین سالگرد تأسیس شرکت ملی گاز ایران ضمن تاکید بر استفاده از شرایط پسابرجام برای استفاده از فناوری های جدید گفت: تا پایان سال جاری روزانه 140 میلیون متر مکعب به تولید گاز اضافه خواهد شد.

وی افزود: فازهای 18، 19، 20و 21 پارس جنوبی به مدار خواهد آمد و امیدواریم تا پایان سال جاری روزانه حدود 140 میلیون متر مکعب گاز اضافه شود.

رییس جمهوری با بیان اینکه موضوع نفت و گاز همواره برای مردم جایگاه ویژه ای داشته است، گفت: مسئله نفت و گاز صرفا اقتصادی نیست و سرآغاز تولید آن در ایران کمی پس از پیروزی در انقلاب مشروطه همواره توام با سیاست بوده است.

روحانی با بیان اینکه نفت همواره در سیاست خارجی تاثیرگذار است، اظهار داشت: گاز هم در مرحله بعد وارد عمل شد و تاثیرات آن امروز از لحاظ انرژی پاک، حائز اهمیت بیشتری است.

وی مسئله گاز را عاملی برای ارتباطات با کشورهای مختلف بویژه همسایگان عنوان کرد و گفت: در دنیای امروز موضوع توسعه به انرژی اتصال دارد و در بخش انرژی از نفت و گاز دارای نقش اساسی است.

رییس دولت تدبیر و امید با تاکید بر اینکه قدرت هر کشور وابسته به خود اتکایی و خودکفایی در زمینه انرژی است به ویژه کشوری که بتواند به عنوان صادر کننده بزرگ نفت و گاز باشد، اظهار داشت: همواره چنین بوده که موضوع انرژی و نفت و گاز هم با قدرت، هم با توسعه و هم با سیاست سرو کار نزدیک داشته است.

روحانی افزود: در ماجرای هسته ای دیدید هنگامی که می خواست تحریم ها آغاز شود و از دید آنها تاثیرگذار باشد بر صنعت نفت پا گذاشتند و شروع به محدود کردن صادرات نفت کردند؛ این به معنای آن است که صادرات نفت در قدرت اقتصاد کشور و زندگی مردم تاثیرگذار است.

وی ادامه داد: آنها تحریم هایی را دنبال می کردند که به شدت در زندگی و رفاه مردم تاثیرگذار باشد و از سوی دیگر شروع به جلوگیری واردات بنزین کردند.

رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه خود اتکایی کشور در زمینه نفت، فراورده های نفتی بویژه بنزین و گازوئیل بسیار مهم است اضافه کرد: چند سال قبل هنگام زمستان وقتی به واردات گاز نیاز پیدا می کردیم از یک ماه مانده به زمستان اداهای خاص، برای قیمت تحویل و زمان از طرف کشور مقابل آغاز می شد.از همین رو استقلال یک کشور در ابعاد مختلف و خودکفایی در زمینه نیازمندی های اساسی مردم بویژه نفت و گاز بسیار اهمیت دارد.

روحانی تصریح کرد: اگر می گوییم انقلاب اسلامی و باید انقلابی باشیم ،استقلال در راس انقلاب است. انقلاب به معنای مستقل بودن ،دست نیاز ما به سوی کسی دراز نبودن ،با اراده خود تصمیم گرفتن؛ به رای مردم خود متکی بودن و فقط سر در برابر مردم خود فرود آوردن است.

رییس جمهوری ادامه داد: معنای انقلابی بودن این است؛ یعنی ملت آزاد دارای آزادی اندیشه و بیان و نقد و انتقاد.

روحانی گفت: امروز می بینیم مردم در فضای مجازی، سلیقه، اراده، نظر، نقد و انتقاد خود را نسبت به دولت وبرنامه هایش ابراز می کنند. زیبایی انقلاب و آزادی را امروز نه تنها در فضای حقیقی که در فضای مجازی هم به خوبی مشاهده می کنیم.

اصرار دولت بر فیلتر نشدن شبکه های اجتماعی

روحانی اضافه کرد: به همین دلیل این دولت اصرار داشت شبکه های اجتماعی باز بماند و فشارهای بسیاری را تحمل کرد تا شبکه های باز آزاد با پهنای باند مناسب در اختیار ملت ایران باشد. این یکی از اقدامات بسیار مهم دولت یازدهم بود تا مردم بتوانند مطلع و نظاره گر باشند ، نظر دهند، نقد کنند و نظرات خود را در کشور حاکم کنند.

وی تصریح کرد: یکی از مباحث قابل ملاحظه برای انقلابی و مستقل ماندن و خود اتکا بودن مسئله انرژی ونفت و گاز است که وزارت نفت بار سنگینی را بر دوش دارد و آمار و ارقامی که امروز اعلام شد، نشان می دهد مسیر تحول چگونه بوده است.

تولید و مصرف گاز در سال 96 به 284 میلیارد متر مکعب می رسد

رییس دولت یازدهم ادامه داد: در سال پیروزی انقلاب اعلام شد تولید و مصرف گاز سالانه 2.5میلیارد متر مکعب بوده است و برای سال 96 برآورد 284 میلیارد متر مکعب است. مقایسه این دو رقم نشان می دهد مسیر تحول در طول 37 - 38 سال گذشته چگونه بوده است؟

روحانی افزود: اینکه نشان داده شد جمعیت تحت پوشش گاز در سال 57 کمتر از یک درصد بود و امروز بیش از 90 درصد است و هدف گذاری در سال 96 نیز رسیدن به 95 درصد است که کار بسیار بزرگی است .

کاهش سوخت مایع نیروگاه ها به 9 درصد

وی با یادآوری هشدارهای شرکت گاز در زمستان مبنی بر احتمال قطع شدن گاز به دلیل افزایش مصرف، ادامه داد: اینکه برای نخستین بار به مردم گفته شد نگران قطعی گاز نباشید، بسیار مهم است. امنیت به مفهوم تیر وتفنگ نیست بلکه به معنای آسایش و آرامش مردم است. هنگامی که می گوییم در مصرف گاز دست ما باز است، تولید خوب است و نیروگاهها می توانند به جای سوخت مایع از گاز استفاده کنند، آرامشی در مردم ایجاد می شود.

رییس جمهوری با اشاره به نگرانی ها نسبت به هوای آلوده گفت: یکی از راههای مقابله با این موضوع این است که سوخت اغلب بنگاه های اقتصادی از مازوت و نفت به گاز تبدیل شود. اینکه مصرف سوخت مایع در نیروگاهها در سال 92 ، 43درصد و سال گذشته به 18 درصد کاهش یافت وامسال نیز به 9 درصد می رسد به معنای آرامش و امنیت است و اینکه مردم احساس می کنند نیروگاهای نزدیک خانه و شهر آنها دیگر موجب الودگی نیستند.

روحانی تصریح کرد: انرژی پاک برای ما سلامت، امنیت و آرامش می آورد.

افزایش 300 میلیون مترمکعبی تولید گاز در دولت یازدهم

وزیر نفت گفت: با تکمیل فازهای پارس جنوبی در دولت یازدهم در مجموع 300 میلیون مترمکعب در روز به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده می شود.

بیژن زنگنه نیز در این همایش از برنامه ریزی برای صادرات 200 میلیون مترمکعب گاز خبر داد.

وی همچنین از احتمال تصویب مدل جدید قراردادهای نفتی در جلسه روز چهارشنبه (پس فردا) هیات دولت خبر داد.

زنگنه افزود: پس از تصویب این مدل قراردادی در هیات دولت ، سایر مراحل اجرایی این قراردادها نیز نهایی می شود.

وی ادامه داد: در دور اول مناقصه های بین المللی پروژه های نفتی به یکباره چندین طرح معرفی نخواهد شد و این امر بتدریج انجام می شود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: