کد خبر: ۱۹۱۶۰۴
۱۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۳
0
سیف اعلام کرد سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های مربوط به یکسان‌سازی نرخ ارز در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد و قرار است این امر در سال جاری عملیاتی شود تا بانک‌ها مجاب شوند با ارز آزاد عملیات ارزی انجام دهند.
حال اقتصاد با نسخه جدید بانک مرکزی خوب می شود؟پول‌نیوز - برخی از کارشناسان معتقدند تصمیم اخیر رئیس کل بانک مرکزی برای یکسان سازی نرخ ارز ، اقدام اساسی و مثبت در جهت شفاف سازی اقتصادی، حمایت از تولید داخلی و جلوگیری از رانت خواری است.

حال اقتصاد با نسخه جدید بانک مرکزی خوب می شود؟ اخیرا ولی‌الله سیف اعلام کرد سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های مربوط به یکسان‌سازی نرخ ارز در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد و قرار است این امر در سال جاری عملیاتی شود تا بانک‌ها مجاب شوند با ارز آزاد عملیات ارزی انجام دهند.

در حال حاضر ممنوعیت‌های گذشته برای انجام عملیات ارزی برداشته شده و صادرکنندگان می‌توانند با اطمینان خاطر، ارزهایشان را به نظام بانکی عرضه کنند و در مقابل بانک‌ها هم می‌توانند از این ارزها برای گشایش اعتبار به منظور واردات محصولاتی که ارز آزاد دارند، استفاده کنند. این اقدام باعث می شود خطری که صادرکنندگان و وارد کنندگان در انجام فعالیت ها با ارز آزاد داشتند، کاهش یابد و فعالیت ها در بستر امن نظام بانکی انجام گیرد.

اما سوال اینجاست که این تصمیم چه اثراتی بر آینده صنعت ایران خواهد گذاشت؟

در همین خصوص الله وردی دهقانی، کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار بورس،بانک وبیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: چند نرخی بودن ارز منشا ایجاد رانت در اقتصاد کشور است، اگر از چند نرخی بودن ارزها فاصله بگیریم، علاوه بر افزایش شفاف سازی در اقتصاد از رانت خواری هم جلوگیری می شود و به دنبال آن همه به طور یکسان و با نرخ مشخص ارزها را خرید و فروش می کنند.

وی افزود: در این میان واردکنندگان با ارز مبادله ای و ارزان اجناس را وارد کشور می کند از طرف دیگر تولیدکنندگان داخلی با ارز آزاد مواد اولیه خود را خریداری می کند و همین مسئله موجب بالارفتن قیمت تمام شده محصولات تولیدی می شود. چنین تفاوتی در نرخ ارز به ضرر تولید کنندگان تمام می شود.

دهقانی تصریح کرد: به نظر می رسد تک نرخی کردن ارز یک اقدام و گام اساسی و مثبت در جهت شفاف سازی اقتصادی و حمایت از تولید داخلی و قیمت واقعی ارز است. از طرفی با تک نرخی شدن ارز به مرور زمان از روند رو به رشد قاچاق جلوگیری می شود.

این کارشناس اقتصادی در پایان عنوان کرد: بسیاری از اجناس داخلی به صورت قاچاق وارد کشور می شود که این به سیاست های ارزی و بانکی کشور بر می گردد اگر سیاست های ارزی ما از ابتدا واقعی بود رانت خواری و قاچاق در کشور وجود نداشت، متاسفانه ما با عملکرد اشتباه خود به عده ای اجازه رانت خواری می دهیم و به تولید و اقتصاد کشور ضربه وارد می کنیم.

تک نرخی شدن ارز موجب کاهش رانت خواری می شود

محمد تقی صالحی کارشناس صنعت کارشناس اقتصادی، بیان کرد: اگر ممنوعیت‌هایی که برای انجام عملیات ارزی وجود دارد از سوی بانک مرکزی برداشته و ارز تک نرخی شود به نوعی هم به نفع اقتصاد کشور خواهد بود و هم به نفع مردم به این دلیل که دست سوء استفاده گرانی که در پشت پرده رانت ایجاد می کنند، کوتاه می شود و به شفافیت اقتصادی اقتصادی کمک می کند.

وی اظهار کرد: در مجموع دولت از نظر سیاست های اقتصادی ضعیف عمل می کند و کشور ما در بسیاری از مسائل اقتصادی نسبت به کشورهای دیگر عقب است اما با توجه به سیاست های جدیدی که از سوی بانک مرکزی برای تک نرخی شدن ارز اعمال شد تا به موجب آن تنها ارزهای دولتی برای اقلام دارویی استفاده شود و مابقی از ارز آزاد استفاده کنند، موجب کاهش رانت خواری در کشور می شود.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: