May 2024 02 / پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۹۳۰۷۲
۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۴
0
با توجه به اتمام عملیات سکوهای 19A ،21 و 18B پارس جنوبی و راه اندازی عرشه های 19B، 20 و 17B تا پایان سال، 100 میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده می شود.
پول‌نیوز - مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: با توجه به آغاز عملیات هوکاپ و راه اندازی سکوهای 19A ،21 و18B پارس جنوبی با اتمام این عملیات و راه اندازی عرشه های 19B، 20 و 17B تا پایان سال، 100 میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده می شود.

علی اکبر شعبانپور افزود: به دلیل مشترک بودن میدان گازی پارس جنوبی، تمرکز فعالیت ها بر برداشت بموقع از میدان قرار دارد به همین دلیل تلاش می شود تا با راه اندازی این سکوها و اتمام فعالیت های باقیمانده در بخش فراساحل و سرعت بخشی در برداشت منابع گازی، سهم مردم ایران از این میدان گرفته شود.

وی اضافه کرد: هم اکنون عرشه فازهای 19A، 21 و 18B مراحل هوکاپ و راه اندازی را طی می کند و با اضافه شدن سه سکوی دیگر این فازها که هم اکنون با پیشرفت مناسبی در یاردهای خرمشهر و بندرعباس دردست ساخت است، معادل پنج فاز استاندارد ظرفیت تولید ایجاد می شود.

شعبانپور ادامه داد: طبق برنامه ریزی صورت گرفته با ورود این عرشه ها به بخش عملیات تولید، تا پایان امسال 100 میلیون مترمکعب معادل حدود پنج میلیارد فوت مکعب گاز به تولید کنونی افزوده خواهدشد و با انجام فعالیت های تکمیلی در مراحل بعدی این میزان برداشت گاز به 140 میلیون متر مکعب در روز خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه هر پروژه گازی پارس جنوبی شامل چهار مرحله اجرایی است و ساخت، نصب و راه اندازی سکوهای دریایی تنها یکی از چهار بخش اصلی این فرآیند است، درمورد بخش حفاری این سه سکوی درحال راه اندازی افزود: عملیات حفاری تمامی چاه های تولیدی سکوها به پایان رسیده و برای هرحلقه چاه، بطور میانگین 3،5 تا 4 کیلومتر حفاری انجام شده است.

شعبانپور ادامه داد: این چهار بخش پالایشگاهی مانند چهار جزیره بزرگ است که به بخش های کوچکتری تقسیم می شود و مجموع این بخش ها به عنوان اجزای یک طرح، پس از رسیدن به یکپارچگی، آماده برداشت و تولید گاز خواهد شد.

وی اضافه کرد: بطوری که پس از راه اندازی سکو، گاز از مخزن به قسمت عرشه ها وارد شده و به صورت سه فازی(آب، میعانات گازی و گاز)، وارد خط لوله دریایی شده و پس از انتقال به پالایشگاه خشکی و اتمام مراحل فرایندی، به میعانات گازی، گاز شیرین، اتان، پروپان و بوتان و گوگرد تفکیک شده تا زنجیره تولید یک طرح بزرگ گازی در پارس جنوبی تکامل یابد.

وی بیان کرد: همه خطوط لوله دریایی این سکوها اجرا شده و باید در دریا به عرشه ها و در خشکی نیز به پالایشگاه متصل شود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس افزود: در مرحله بعد نیز این خطوط توپک رانی و هیدروتست شده و درعمل فشار هیدرولیکی تست باید یک و نیم برابر فشار عملیاتی شود و پس از فعالیت های تکمیلی این خطوط آماده دریافت گاز از سکو خواهد شد.

شعبانپور وضعیت توسعه بخش پالایشگاهی فازهای 19، 17و 18 و 20 و 21 را بسیار مثبت ارزیابی کرد و افزود: رویکردهای توسعه در این فازها مبتنی بر اجرای بخش های زیست محیطی، پیش از راه اندازی طرح است که هم اکنون در زمینه پیگیری ساخت و آماده سازی واحدهای تصفیه فاضلاب صنعتی، کمپرسورهای احیای و کمپرسورهای OFF GAS واحد تثبیت میعانات گازی، ساخت و تکمیل واحد گوگرد سازی، و برنامه ریزی برای بازیافت و شیرین سازی گازهای فلر در پالایشگاه، نتایج خوبی به دست آمده است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: