کد خبر: ۲۱۱۸۶۹
۰۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۴
0
16 فروند هواپیمای «ایرباس 350» که در قرارداد آمده‌اند، مجهز به موتور «Trent XWB» رولزرویس هستند. این موتور کارآمدترین موتور هواپیمای بزرگ جهان و به‌طور خاص برای هواپیما طراحی شده است.
پول‌نیوز -  طبق تعهد اولیه در ژانویه 2016  در پاریس، ایران‌ایر و ایرباس قرارداد خرید 100 هواپیما را پس از 11 ماه امضا کردند، توافق‌نامه‌ای که در آن ایران‌ایر بزرگ‌ترین خرید خود پس از چهار دهه را به ثبت رساند. توافق‌نامه امضاشده توسط فرهاد پرورش، رئیس شرکت هواپیمایی ایران‌ایر و فابریس برژی، مدیرعامل و رئیس شرکت هواپیماسازی ایرباس شامل 46 فروند «ایرباس 320» و 16 فروند «ایرباس 350» می‌شود.

به گزارش روزنامه دنیای خودرو، محوریت ایرباس۳۲۰ در این قرارداد نشان می‌دهد ایران‌ایر روی پروازهای داخلی و منطقه‌ای خود حساب ویژه‌ای باز کرده است. این هواپیما در دو کلاس پروازی مسافرگیری می‌کند و ظرفیت مسافرگیری بین ۱۶۸ تا ۱۸۴ مسافر دارد. طبق این توافق‌نامه، نخستین پرنده ایرباس اوایل سال 2017 میلادی روانه آسمان کشور خواهد شد.

این هواپیماها که تحویل آن‌ها از هفته‌های آینده آغاز خواهد شد و در مدت‌زمان ۱۰ ساله به ناوگان کشور می‌پیوندند، در مقاصد کوتاه و سفرهای طولانی به‌کار گرفته خواهند شد. از نکات قابل‌توجه دیگر این قرارداد می‌توان به حذف کلی نام «ایرباس380» از این قرارداد اشاره کرد.

  استقبال رسمی «رولزرویس» از قرارداد

روز گذشته، شرکت قطعه‌سازی «رولزرویس» به‌طور رسمی از امضای قرارداد میان ایران‌ایر و ایرباس استقبال کرد. 16 فروند هواپیمای «ایرباس 350» که در قرارداد آمده‌اند، مجهز به موتور «Trent XWB» این شرکت نیز هستند. این موتور کارآمدترین موتور هواپیمای بزرگ جهان و به‌طور خاص برای هواپیما طراحی شده است. با بیش از 1600 واحد فروخته‌شده، این موتور پرفروش‌ترین موتور در میان موتور هواپیماهای پهن‌پیکر شناخته می‌شود.

از سوی دیگر، 38 فروند هواپیمای «ایرباس 330» این قرارداد مجهز به موتور «Trent 7000» هستند. این در حالی است که ایرباس‌های «320» سفارش‌داده‌شده توسط ایران‌ایر از موتور «Trent 700» این شرکت بهره می‌برند که هم‌اکنون دارای 60 درصد از سهم بازار در دنیاست.

در حال حاضر، در هر 16 ثانیه یک هواپیمای مجهز به موتورهای خانواده «Trent» رولزرویس در هر نقطه از جهان نشست‌و‌برخاست می‌کند. این شرکت قصد دارد با دو برابر کردن فعالیت خط تولید خود، میزان تولید موتور هواپیما را به 600 واحد در سال افزایش دهد و این موضوع موجب می‌شود در سال‌های آتی، موتورهای این شرکت برای نخستین‌بار بیش از 50 درصد از سهم کلی بازار هوانوردی دنیا را در دست بگیرند.

  اظهار نظر مسئولان دو شرکت

فرهاد پرورش، مدیرعامل شرکت هواپیمایی ایران‌ایر در مورد ثبت این قرارداد می‌گوید: «خوشحالم قرارداد وارد مرحله جدیدی شده و زمان تحویل گرفتن هواپیماها فرا رسیده است.

از دور جدید همکاری با ایرباس در جهت نوسازی ناوگان هوایی کشور بسیار خرسندم،  این معامله‌ای است که به نفع هر دو طرف تمام خواهد شد. ایران‌ایر این قرارداد را قدمی محکم به سوی حضور قوی و بیشتر در عرصه حمل‌و‌نقل هوایی بین‌المللی می‌داند. امیدواریم این موفقیت نشانه ای برای نمایش اهداف تجاری ایران و تمایل به همکاری و همیاری‌های بین‌المللی
باشد.»

فابریس برژی، مدیرعامل ایرباس در این زمینه می‌گوید: «هدف از ثبت قرارداد فروش هواپیما به ایران صرفا در نوسازی ناوگان این کشور خلاصه نمی‌شود. توافق کلی شامل آموزش خلبانی، عملیات فرودگاهی و مدیریت ترافیک هوایی است، پس می‌توان این قرارداد را قدم نخست و مهمی برای نوسازی کلی بخش هوانوردی تجاری ایران تلقی کرد.»

  آمریکایی‌ها، یک پای قرارداد!

این تعهدنامه در ماه سپتامبر و نوامبر موفق به کسب مجوز دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (اوفک) شده است. گفتنی است اخذ این مجوز برای محصولات حاوی 10درصد از تولیدات آمریکایی اجباری است. ایرباس همچنین با تعامل بسیار نزدیک با قانون‌گذاران اتحادیه اروپا، آمریکا و دیگر دولت‌ها موظف شده است خارج از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، معامله‌ای با ایران نداشته باشد.
 
این توافق که طبق قوانین قید‌شده در برجام، امضا شده است و از قوانین مرتبط با آن نیز پیروی می‌کند، شامل فروش هواپیماهای تجاری جدید و یک بسته کامل از خدمات هوانوردی می‌شود. این بسته شامل آموزش خلبان، تعمیر و نگهداری، حمایت از توسعه خدمات ناوبری هوایی، عملیات فرودگاهی و نظارت بر قانون‌های هوایی است.

  ایرباس؛ برندی مطمئن

به‌عنوان تولیدکننده پیشروی صنعت هواپیماسازی جهان، ایرباس طیف وسیعی از جامع‌ترین هواپیماهای مسافری در ظرفیت‌های 100 تا بیش از 600 صندلی را در خط تولید خود می‌بیند.
 این شرکت دارای مراکز طراحی و تولید بسیاری در فرانسه، آلمان، انگلستان، اسپانیا، آمریکا، چین، هند، ژاپن و خاورمیانه است. علاوه‌بر این، ایرباس بالاترین استاندارد پشتیبانی از مشتری و آموزش از طریق یک‌شبکه بین‌المللی گسترده را فراهم کرده است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: