May 2024 02 / پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۱۵۳۳۸
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۳
0
محمد سعیدنژادگفت : بعد از لغو تحریم‎ها شاهد بازگشت ۱۷ خط کشتیرانی به بنادر کشورمان هستیم و امکان رفت‌وآمد کشتی‎های ایرانی به همه بنادر مهم ازجمله بنادر اروپایی فراهم‌شده است و به‌صورت زمان‌بندی شاهد رفت‌وآمدهای هفتگی و ماهانه به این بنادر هستیم.
ورود 17 خط بزرگ کشتیرانی به بنادر کشورپول‌نیوز - مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: تحریم‎های بین‎‎المللی در بخش حمل‌ونقل دریایی در سه سطح، تحریم خطوط، تحریم‎های بیمه و تحریم‎های رده‎بندی و اپراتوری اعمال‌شده بود که با امضای برجام همه این تحریم‎ها برداشته‌شده و در حال حاضر در بخش حمل‌ونقل دریایی و بنادر هیچ محدودیت ویژه‎ای وجود ندارد.

محمد سعیدنژاد، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، در خصوص دستاوردهای رفع تحریم‎ها در این حوزه با بیان این مطلب گفت: بخش حمل‌ونقل و ازجمله حمل‌ونقل دریایی جزو اولین اهداف طرف‎های غربی برای زمین‌گیر کردن اقتصاد کشورمان بود و بخش حمل‌ونقل دریایی را خصوصاً برای قطع مبادلات کالایی و بالا بردن هزینه‎ها موردنظر داشتند چراکه بیشترین میزان حمل‌ونقل کالایی در اقتصاد ایران از طریق دریا انجام می‎شود.

وی با بیان اینکه خطوط کشتیرانی در این حوزه مورد سنگین‎ترین تحریم‎ها قرار گرفت، افزود: غربی‎ها در حوزه‎های خطوط، بیمه‎ای و اپراتوری این بخش مهم اقتصاد کشورمان را تحت تحریم قرار داده بودند، خوشبختانه با مطالعات دقیق کارشناسی که انجام گرفت در مذاکرات این مسائل به‌صورت ویژه موردتوجه قرار گرفت و بلافاصله بعد از امضای برجام همه تحریم‎های مربوطه در همه بخش‌ها برداشته شد و ما در حال حاضر در این زمینه‎ها هیچ‌گونه محدودیتی نداریم.

ورود ۱۷ خط بزرگ کشتیرانی به بنادر کشور

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشورمان با بیان اینکه در حال حاضر همه محدودیت‎ها در این حوزه برداشته‌شده است، گفت: بعد از لغو تحریم‎ها شاهد بازگشت ۱۷ خط کشتیرانی به بنادر کشورمان هستیم و امکان رفت‌وآمد کشتی‎های ایرانی به همه بنادر مهم ازجمله بنادر اروپایی فراهم‌شده است و به‌صورت زمان‌بندی شاهد رفت‌وآمدهای هفتگی و ماهانه به این بنادر هستیم.

سعیدنژاد با اشاره به اینکه یکی از مهم‎ترین مسائل و مشکلاتی که برای کشتیرانی و حمل‌ونقل دریایی کشورمان ایجادشده بود، مشکلات بیمه‎ای بود، گفت: مؤسسات رده‎بندی جهانی فعالیت خود را با همکاری شرکت‎های ایرانی آغاز کرده‎اند و مشکل بیمه کشتی‎های کشورمان به‌طور کامل رفع شده و به‌راحتی می‎توانیم از این امکان استفاده کنیم. تحریم‎های مربوط به اپراتوری هم رفع شده است.

خرید تجهیزات بنادر

سعیدنژاد با بیان اینکه یکی از مهم‎ترین دستاوردهای رفع تحریم‎ها در حوزه حمل‌ونقل دسترسی به خرید تجهیزات موردنیاز است، گفت: بعد از لغو تحریم‎ها به بازار رقابتی در این زمینه دسترسی پیدا کردیم و دیگر مجبور نیستیم از چند کشور یا شرکت خاص خرید کنیم. در همین زمینه یک محموله مهم تجهیزات صنعتی موردنیاز برای بنادر خریداری‌شده و در روزهای آینده وارد بندر چابهار می‎شود.

وی با اشاره به اینکه اقدامات انجام‌گرفته تازه شروع کار است، گفت: با رفع تحریم‎ها چشم‎انداز توسعه بنادر و صنعت حمل‌ونقل دریایی به‌طور خاص و صنعت حمل‌ونقل به‌طور عام بسیار روشن‌شده و امیدواریم با افزایش سرمایه‎گذاری در این بخش مهم و زیربنایی شاهد افزایش ظرفیت‏ها برای توسعه اقتصاد کشورمان باشیم.

فراهم شدن امکان جذب سرمایه‏ گذاری

سعید‎نژاد یکی دیگر از مهم‎ترین دستاوردهای لغو تحریم‎ها در حوزه حمل‌ونقل دریایی و بنادر کشورمان را فراهم شدن امکان جذب سرمایه‎گذاری خارجی عنوان کرد و به پایگاه اطلاع رسانی دولت گفت: بعد از لغو تحریم‎ها به‌شدت شاهد استقبال سرمایه‎گذاران خارجی هستیم. برای توسعه فاز ۳ بندر شهید رجایی اعلام نیاز کردیم که در حال حاضر ۹ شرکت بزرگ اروپایی برای انجام این کار اعلام آمادگی کرده‎اند و ما قدرت انتخاب بر اساس خواسته‎هایمان از بین این شرکت‎ها را داریم و مطالعات این مهم در دست اجرا است.

وی با بیان اینکه در این حوزه شاهد اتفاقات مهمی خواهیم بود به عملیاتی شدن سرمایه‏گذاری انجام‌شده از سوی هند در بندر چابهار به مبلغ ۱۵۰ میلیون دلار اشاره کرد و گفت: در حوزه ساخت، بهره‎برداری و انتقال نیز یک سرمایه‎گذاری ۸۵ میلیون دلاری در همین بندر از سوی هندی‎ها به‌زودی اجرایی می‎شود.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشورمان با بیان اینکه وقتی می‏گوییم ۱۷ خط کشتیرانی مهم در دنیا به بنادر کشورمان به‌صورت مستقیم واردشده‌اند به این معنی است که دیگر کالا باواسطه از بنادر کشورهای همسایه وارد نمی‎شود و این امر باعث کاهش هزینه‎ها می‎شود، افزود: لغو تحریم‎ها یک چشم‎انداز بسیار مثبت پیش روی توسعه صنعت حمل‌ونقل به‌طورکلی و صنعت دریایی و بنادر به‌طور خاص قرار داده است و خوشبختانه همه موانع هم در این بخش رفع شده است.
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: