May 2024 13 / دوشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۲۸۹۵۸
۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۴
0
پول‌نیوز - وزیر اقتصادی مکزیک گفت: در صورتی که آمریکا متعهد به پیمان نفتا نباشد، مکزیک با چین، برزیل و آرژانتین تعاملات تجاری خود را افزایش می دهد.

به گفته تحلیل گران اقتصادی سفر قریب الوقوع مقامات مکزیکی به چین، این پیام را به دونالد ترامپ مخابره می کند که اگر او پیمان تجارت نفتا را پاره کند، دومین اقتصاد بزرگ منطقه آمریکای لاتین یعنی مکزیک، گزینه های دیگری برای صادرات دارد.  

 البته عدم پایبندی به پیمان نفتا(توافقنامه تجارت آزاد آمریکای شمالی) از سوی آمریکایی ها، اقتصاد مکزیک را تحت الشعاع خود قرار می دهد و مکزیکی ها برای تنوع بخشیدن به برنامه های اقتصادی خود، به دنبال پیدا کردن شرکای جدید برای صادرات هستند.  

این در حالی است که در حدود ۸۰ درصد صادرات مکزیک روانه آمریکا می شود؛ البته ترامپ در مصاحبه ای با مجله «اکونومیست» گفت: خواهان کاهش شاخص کسری تجارت آمریکا-مکزیک به صفر  و به دنبال از سرگیری مذاکرات نفتا به گونه ای است که برای شرکت ها و کارگران آمریکای بهتر باشد، ضمن اینکه او این تهدید را هم کرد که اگر به هدف خود نرسد، به این توافقنامه پایان خواهد داد.  

همچنین «ایلدفونسو گوارجاردو»، وزیر اقتصاد مکزیک گفت: از چین بعنوان یک اهرم استراتژی ژئوپولتیکی استفاده خواهیم کرد که این، یعنی داشتن گزینه های مختلف مکزیک برای جایگزین کردن آمریکا است.

در همین حال این مقام مکزیکی خاطرنشان کرد که کشورش، بخشی از کل صادرات خود را به چین ارسال خواهد کرد و دو کشور، قصد رقابت با یکدیگر را دارند تا اینکه بخواهند مکمل همدیگر در تجارت باشند.  

البته «گوراجاردو» به این نکته اشاره کرد که چین یک تاجر آزاد نیست و مکزیک موفق شده تا چینی ها را ترغیب کند تا موانع تجاری را بر روی برخی از کالاها کاهش دهند و بر این اساس، انتظار می رود که این روند ادامه پیدا کند تا به رونق اقتصادی بیشتر بیانجامد.  

همچنین وزیر اقتصاد مکزیک گفت: بر روی «گسترش اصولی تعرفه های ترجیحی» با برزیل و آرژانین به منظور کاهش هزینه واردات از منطقه آمریکای جنوبی تمرکز کرده است و این موضوع، دسترسی بهتری را برای مکزیک برای رسیدن به بازارهای تولیدی آنها در پی دارد.

وی در پایان گفت: عقب نشینی آمریکا از پیمان نفتا، به عنوان بدترین سناریو برای ترامپ است و دست مکزیک را برای مذاکرات باز و توان این کشور را افزایش می دهد.

بر پایه این گزارش، سفر آینده مقامات مکزیکی به احتمال زیاد در ماه سپتامبر (شهریورماه) انجام گیرد.  

منبع: مهر
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: