May 2024 13 / دوشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۳۲۶۸۳
۲۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۳
0
کالاهای قاچاق ریسک بالاتری نسبت به کالاهایی دارند که از مجاری قانونی وارد کشور می شوند.
کالاهای قاچاق؛ از نابینا شدن نوعروس در آرایشگاه تا مسمومیت کودک 5 سالهپول نیوز؛ دکتر زهرا نظری مهر* - به این خبرها دقت کنید:

- زنی پس از استفاده از شامپوی... دچار ریزش شدید مو شد.

- در یک آرایشگاه، یک نو عروس بعد از آرایش چشم هایش نابینا شد.

- در سیستان و بلوچستان ، مردی بعد از خرید یک جفت کفش دست دوم به دلیل انتقال نوعی باکتری به پاهایش، ابتدا ناگزیر از قطع پا شد و نهایتاً درگذشت.

- کودک 5 ساله ای بعد از خوردن شکلات... دچار مسومیت حاد شد.
- ... .

این ها ، خبرهایی هستند که گاه و بیگاه در رسانه ها منتشر می شوند و البته بسیاری از اتفاقات مشابه نیز، هیچگاه رسانه ای نمی شوند.

کالاهای قاچاق، البته همه شان باعث کوری و مسمومیت و مرگ نمی شوند اما ریسک بالاتری نسبت به کالاهایی دارند که از مجاری قانونی وارد کشور می شوند.

کالاهایی که به طور قانونی وارد کشور می شوند، فرایندی خاصی را طی می کنند. مثلاً اگر یک ماده غذایی یا بهداشتی و آرایشی بخواهد وارد شود، ابتدا باید نمونه های کالا در سازمان غذا و دارو، آزمایش شود و اسناد تولید آن مورد بررسی قرار گیرد تا چنانچه مضر به سلامت نباشد، اجازه ورود یابد. کالاهای دیگر هم به فراخور حال، در نهادهای مرتبط بررسی می شوند.

ولی در خصوص کالاهای قاچاق، چنین فرایندی متصور نیست. ضمن این که گاه در پروسه ورود به کشور از مسیرهای طولانی کوه و بیابان و دریا و در سرما و گرما، نگهداری های لازم به ویژه در خصوص مواد غذایی و بهداشتی میسر نیست و لذا گاهی اوقات، حتی جنس دارای تاریخ مصرف معتبر نیز، مشکل زا می شود.

گذشته از این، کالاهایی که قانونی وارد می شوند، عمدتاً دارای وارد کننده مشخص هستند و عنداللزوم می توان پیگیری های لازم را انجام داد ولی کالای قاچاق، جنسی است که فروخته می شود و هیچ کس مسؤولیتی در قبالش نمی پذیرد.

این که گفته می شود با نخریدن کالاهای قاچاق، به اقتصاد کشورمان کمک کنیم، حرف درستی است اما واقعیت این است که کمک به اقتصاد ملی باید در وهله نخست از سوی تولید کنندگان داخلی با تولید با کیفیت و قیمت مناسب صورت گیرد و بعد مردم از آنها حمایت کنند. لذا اگر به خاطر تولید ملی هم به سمت کالاهای قاچاق نرویم، دستکم این یک گزینه عقلانی است که به خاطر حفظ سلامتی خود و خانواده خودمان هم که شده، اجناس قاچاق به ویژه در خصوص کالاهای غذایی، بهداشتی، دارویی و آرایشی را نخریم.

سلامت عزیزان ما، بسیار بیشتر از مابه التفاوت قیمتی است که ممکن است یک شکلات قاچاق با مشابه غیرقاچاقش داشته باشد.

*مدیر مسوول پول نیوز
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: