کد خبر: ۲۴۵۱۹۴
۰۷ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۵
0
مجلس این کشور با فتوا دادن مفتی‌‌های زن موافقت کرد.
پول‌نیوز - «سعد القوایی»، استاد حقوق سیاست در دانشگاه نایف، در این باره مدعی شد: مشارکت دادن زنان در فقه اسلامی و حضور آنها در فعالیت های علمی یکی از موضوعات کلیدی در پادشاهی سعودی بوده است.

در ادامه سنت‌شکنی‌ های اخیر عربستان سعودی درباره زنان، مجلس این کشور با فتوا دادن مفتی‌‌های زن موافقت کرد.

اعضای مجلس شورای عربستان صدور حکم فتوا از سوی مفتی های زن را در این کشور آزاد اعلام کرد. این حکم 107 رای موافق داشت و به 45 سال حق انحصاری مردان در عربستان برای صادر کردن حکم فتوا خاتمه داد. مفتی های زن در عربستان با حکم پادشاهی انتخاب می شوند.

این پیشنهاد از سوی یکی از اعضای مجلس شورای عربستان و در چهل و نهمین نشست آن مطرح شد. سپس با موافقت اکثریت اعضا از ریاست مرکز تحقیقات و پژوهش های عربستان که تنها نهاد رسمی آل سعود برای تصمیم گیری درباره فتوا است، خواسته شد بخشی مستقل برای بانوان اختصاص دهد.

زنان عضو مجلس شورای عربستان در ماه مارس درخواست خود را برای خارج کردن انحصار صدور فتوا از سوی مردان مطرح کرده بودند. به عقیده آنها نباید صدور فتوا به حکم مردان محدود شود، و باید از نظر زنانی که تحصیلات خود را در احکام فقه به پایان رسانده اند نیز در این زمینه استفاده کرد.

مجلس شورای عربستان حتی خواستار در نظر گرفتن کمک هزینه ای برای افتتاح یک مرکز مستقل برای ایجاد یک مکانیسم در سازماندهی فتوا شد. تصمیم این مجلس استقبال متخصصان حقوق و فقه اسلامی را همراه با اکثریت مردم عربستان به دنبال داشت.

«سعد القوایی»، استاد حقوق سیاست در دانشگاه نایف، در این باره مدعی شد: مشارکت دادن زنان در فقه اسلامی و حضور آنها در فعالیت های علمی یکی از موضوعات کلیدی در پادشاهی سعودی بوده است.

این درحالی است که زنان عربستانی در حال حاضر نیز از برخی حقوق اولیه اجتماعی محروم هستند؛ اما به موجب سند توسعه اقتصادی آل سعود موسوم به سند 2030، این کشور پادشاهی در راستای چشم پوشی بر روی بسیاری از سنت های گذشته خود برآمده است تا با مشارکت دادن زنان در مسائل اجتماعی سریع تر به اهداف توصعه اقتصادی خود برسد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: