April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۵۰۸۱۹
۲۴ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۲
0
سید رضا نورانی گفت: ایران یکی از قطب های تولید کیوی درجهان است، وقتی کشوری تولیدکننده بزرگ یک محصول است نمی تواند واردکننده آن هم باشد.
نیازی به واردات میوه نداریم/ ایتالیا کیوی ما را صادر می‌کندپول‌نیوز - رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی بابیان اینکه اگرقراراست کیوی وارد شوددیگر نباید تولید انجام شود،گفت: وقتی برای صادرات میوه کاری انجام نشده، چرا باید توافق نامه واردات امضا شود.

سید رضا نورانی در واکنش به مباحث مطرح شده مبنی بر واردات کیوی از نیوزیلند به ایران، اظهارداشت: ایران یکی از قطب های تولید کیوی درجهان است، وقتی کشوری تولیدکننده بزرگ یک محصول است نمی تواند واردکننده آن هم باشد.

وی اضافه کرد:چون نیوزیلند در نیم کره جنوبی قرار گرفته، فصل تولید کیوی آن با ایران شش ماه فاصله دارد و  در شش ماه از سال تولید کیوی ندارد، آنان قصد داشتند مراوداتی انجام دهند که بتوانند کیوی ایران را وارد و  با برند نیوزلند به کشورهای دیگر صادر کنند.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران ادامه داد: درحال حاضر نیز چندین هیات ایتالیایی به ایران  آمده اند، کیوی می خرند،  به ایتالیا می برند و با برند خودشان صادر می کنند چون امسال وضعیت تولید این کشور در بحث کیوی مناسب نیست بنابراین این بحث فقط در مورد نیوزیلند مطرح نبوده است و شاید  این اتفاق رخ دهد که نیوزیلند هم بیاید و از ایران کیوی بخرد.

نورانی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: وقتی در پیک تولید قرار داریم و تولید در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد، واردات یک دهن کجی است.

وی درباره اینکه کمیسیونر کشاورزی اروپا برنامه ایران برای واردات کیوی را قطعی خوانده و اعلام کرده این توافق نامه از فوریه سال گذشته به امضا رسیده است، افزود: چنین قراردادی، بی احترامی به تولیدکنندگان است.

نورانی در واکنش به پیشنهاد اروپایی ها برای صادرات میوه تازه به ایران در فصل غیرتولیدی کشورمان گفت: این بحث برای زمانی است که تولید ما کم باشد یا تولید نداشته باشیم، امسال وضعیت تولید اکثر میوه ها از جمله مرکبات و سیب مطلوب است و نیازی به واردات نداریم.

وی ادامه داد: آیا مسئولان  برای صادرات میوه کاری انجام داده اند که حالا توافق نامه واردات امضا می کنند؛ واردات که کاری ندارد هر کسی می تواند آن را انجام دهد.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ادامه داد: اگر تولید نباشد، اشتغال زایی نیست، ارز آوری نیست و اگر قرار است ارز نفتی را بدهند میوه وارد کنند و در مقابل تولیدکنندگان قرار بگیرند اقدام نادرستی است و باید جلوی آن را گرفت.
منبع: مهر
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: