May 2024 14 / سه‌شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۵۹۵۴۱
۰۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۲:۱۷
0
سرمایه گذاری عربستان در خط لوله گاز «تاپی»پول‌نیوز - معاون نخست‌وزیر ترکمنستان گفت که عربستان سعودی سرمایه‌گذاری قابل ‌توجهی در ساخت‌وساز پروژه خط‌لوله گاز ترکمنستان-افغانستان-پاکستان-هند (تاپی) انجام خواهد داد.

به نقل از تایمز آو سنترال ایشیا، ماکسات بابایف، معاون نخست‌وزیر ترکمنستان و مسئول بخش سوخت و انرژی، در جلسه ۱۹ ژانویه کابینه خود گفت که عربستان سعودی سرمایه‌گذاری قابل ‌توجهی در ساخت‌وساز پروژه خط‌لوله گاز ترکمنستان-افغانستان-پاکستان-هند (تاپی) انجام خواهد داد.

طبق گفته بابایف، این سرمایه‌گذاری‌ها به دنبال توافقات به دست آمده در دیدار رییس‌جمهور ترکمنستان از عربستان سعودی در می ۲۰۱۶ انجام می‌شود. بانک توسعه سعودی صندوق‌هایی را به پروژه تاپی تخصیص داده است.

او نه میزان این سرمایه‌گذاری را مشخص کرد و نه در مورد شرایط انجام این توافق توضیحی داد.

آژانس اطلاع‌رسانی دولتی تی‌دی‌ایچ گزارش داد: رییس‌جمهور ترکمنستان، قربان‌قلی بردی‌محمدوف در پیامی به سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی، از سرمایه‌گذاری فراهم شده توسط صندوق‌های توسعه سعودی برای ساخت خط‌لوله تاپی تشکر کرد.

طبق اعلام این آژانس اطلاع‌رسانی دولتی به جز عربستان سعودی، امارات متحده عربی هم به سرمایه‌گذاری در پروژه تاپی علاقمند است. یک هفته پیش دیدار بین بردی‌نیاز میاتیف، معاون وزیر خارجه ترکمنستان و شیخ عبداله بن زاید النهیانف، وزیر امور خارجه  و همکاری بین‌المللی امارات متحده عربی، در امارات متحده عربی برگزار شد.

در ۲۰ دسامبر ۲۰۱۷ رییس‌جمهور بردی‌محمدوف با شیخ عبداله بن زاید النهیانف در عشق آباد دیدار کرد و رسانه‌های محلی گزارش دادند که سرمایه‌گذاران عرب به پیاده‌سازی خط‌لوله تاپی علاقه نشان داده‌اند.

در عین حال به گزارش تولونیوز، وزارت معادن و سوخت افغانستان هم هفته گذشته اعلام کرد که ولت افغانستان گام‌های لازم برای پیاده‌سازی خط‌لوله تاپی در این کشور را برداشته است.

این وزارتخانه اعلام کرده است که عملیات ساخت‌وساز خط‌لوله تاپی در افغانستان احتمالا در فوریه آغاز خواهد شد.

طبق این پروژه با یک خط‌لوله ۱۸۱۴ کیلومتری گاز ترکمنستان به افغانستان، پاکستان و هند منتقل می‌شود.

افغانستان سالانه ۵۰۰ میلیون دلار تعرفه انتقال از این پروژه دریافت خواهد کرد.

منبع: مهر
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: