May 2024 01 / چهارشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۹۰۶۹۳
۲۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۹
0
سیاست های تعرفه ای آمریکا باعث شده برخی شرکت‌ها تولید خود را از چین خارج کنند ولی به جایی نمی برند که دونالد ترامپ ترجیح می دهد.
شرکت‌های آمریکایی مستقر در چین به آمریکا برنمی‌گردندپول‌نیوز - نتایج یک نظرسنجی نشان داد یک سوم شرکت های آمریکایی که در چین حضور دارند تحت فشار سیاست های تعرفه ای ترامپ تصمیم گرفته اند خطوط تولیدشان را از چین خارج کنند، ولی فقط ۶ درصد آنها قصد دارند به آمریکا برگردد.

سیاست های تعرفه ای آمریکا باعث شده برخی شرکت‌ها تولید خود را از چین خارج کنند ولی به جایی نمی برند که دونالد ترامپ ترجیح می دهد.

نتایج یک نظرسنجی نشان داد یک سوم شرکت های آمریکایی که در چین حضور دارند تحت فشار سیاست های تعرفه ای ترامپ تصمیم گرفته اند خطوط تولیدشان را از چین خارج کنند ولی فقط 6 درصد آنها قصد دارند به آمریکا برگردد.

جنگ تجاری بیش از 250 میلیارد دلار از صادرات چین را برای آمریکایی‌ها گران‌تر کرده است_از کمربندهای چرمی گرفته تا یخچال و موتورسیکلت. اختلال در روابط دو قدرت بزرگ تجاری جهان باعث شده سازنده های دستگاه های الکترونیکی، تولید کنندگان ماشین آلات صنعتی و برندهای مد تصمیم بگیرند بخشی از خطوط تولید خود را منتقل کنند.

بسیاری شرکت ها بیشتر فعالیت های خود را در چین نگه می دارند چون یک بازار داخلی بزرگ است و مزیت هایی دارد که جای دیگری پیدا نمی شود. ولی آن دسته از شرکت‌ها که در حال جابجایی هستند، به آمریکا نمی روند. در عوض به دنبال انتقال کسب و کارشان به سایر کشورهای آسیایی هستند.

در جدیدترین نظرسنجی توسط دو اتاق بازرگانی آمریکا در چین یک سوم شرکت هایی که حضور داشتند گفتند که تولیدشان را از چین خارج میکنند. ولی فقط 6 درصد آنها قصد دارند به آمریکا برگردند.

آسیا نه آمریکا

در برخی صنایع، عوارض باعث تسریع جابجایی کسب و کارها از چین به جنوب شرق آسیا شده است. جایی که کار ارزان تر است.

استیو مدن که بر کیف های دستیش 10 درصد عوارض وضع شده است، می گوید بخش قابل توجهی از تولیدش را به کامبوج و کشورهای دیگر می‌برد. این شرکت در حال حاضر 85 درصد کیف هایش را در چین می سازد که این رقم در سال آینده به 50 تا 60 درصد کاهش می یابد.

برندهای تکنولوژیکی هم رو به سوی جنوب شرق آسیا دارند. معاون رئیس بخش مشتریان گروه نیوکینبوی تایوان که قطعات الکترونیکی توشیبا و سامسونگ را می سازد گفت شرکت‌هایش درخواست انتقال به خارج از چین را دارند.

تولید کنندگان صنعتی بزرگ هم ضربه خورده اند چون بسیاری از تولیداتشان مشمول عوارض جدید شده‌اند.

ترک کردن چین آسان نیست

بسیاری شرکت ها تمایل به ترک چین ندارند. این کشور منافع بسیاری برای صنایعی دارد که در سراسر آسیا پخش شده اند.

هارلی سیدین، رئیس اتاق بازرگانی آمریکا در جنوب چین گفت بسیاری از کالاهایی که شرکت‌های آمریکایی از چین وارد می‌کنند باید دقیقا مطابق با نیازها باشد. احتیاج به تجهیزات خاص و کارگران آموزش دیده دارد. این زنجیره‌های تولید در کوتاه مدت تنظیم نمی شوند.

چین نسبت به سایر کشورهای جنوب شرق آسیا جاده ها، بنادر و شبکه‌های نیروی بهتری دارد. چین زیرساخت‌های قوی دارد.در برخی کشورهای آسیایی مثل فیلیپین و ویتنام زمین های اطراف کارخانه اصلا پیشرفته نیستند. از صفر شروع کردن در کشورهای دیگر قدم بزرگی است.

مدیران اجرایی تخمین می‌زنند ساخت یک کارخانه جدید دو سال طول بکشد. بعد نوبت می‌رسد به چالشهای مدیریت سازمانهای محلی و آموزش کارکنان جدید برای رسیدن به استانداردهای شرکت.

این کار طول می کشد. یک شبه انجام نمی شود.

باید افراد زیادی را استخدام کرد. انبارهای زیادی را اجاره کرد و کامیون های زیادی خرید.

کسب و کارهایی که به خارج از چین می‌روند، مشکل دیگری هم دارند: پیدا کردن کارخانه ای که بتواند قبولشان کند.

ولی وقتی نوبت به تولیدکنندگان مستقر در آمریکا می رسد، علاقه چندانی وجود ندارد.
منبع: تسنیم
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: