April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۰۲۳۳۶
۱۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۰
0
برچسب تراریخته روی محصولات نتیجه نظارت وزارت بهداشت
پول‌نیوز - گروه صنعتی مینو در واکنش به خبری با موضوع تولید پفک تراریخته نوشت: در سال ۹۷ تمامی شرکت‌ها در ایران ملزم به درج عنوان تراریخته به‌روی محصولات خود شده‌اند.

به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران چندی پیش، رسانه‎ای اقدام به انتشار خبری مبنی بر درج برچسب تراریخته بر روی بسته بندی یک برند معروف اسنک های موسوم به پفک نمکی کرد. با توجه به اطلاع رسانی نادرست و مطالب خلاف واقعی که قبلا توسط این رسانه در تقابل با فناوری تولید محصولات برتر تراریخته منتشر شده بود و تکرار ادعاهای خلاف واقع در خبر اخیر، انتشار این مطلب به موج شایعات، علیه محصولات تراریخته دامن زد.

گروه صنعتی مینو در واکنش به این خبر با موضوع تولید پفک تراریخته و نمایش تصویری از پفک نمکی مینو پاسخ داد. متن کامل جوابیه به شرح زیر است.

گروه صنعتی مینو هم‌اینک پفک را در چهار کارخانه پارس مینو، مینو خرمدره، مینو شرق و مینو فارس تولید می‌کند و به هیچ عنوان از مسیر استانداردهای قانونی عدول نکرده و از مواد اولیه استاندارد و باکیفیت برای تولید پفک نمکی خود استفاده کرده است. تأکید گروه صنعتی مینو بر رعایت استانداردها آن‌چنان دارای اهمیت است که توسط مصرف کنندگان وفادار بارها و بارها به کاهش شوری پفک و کم بودن غلظت رنگ اعتراض شده است اما چون نمک و رنگ خوراکی به‌کار برده‌شده می‌بایست در حد استاندارد باشد، هیچ گاه، حتی با وجود درخواست مکرر مصرف کنندگان، از رعایت اصول استاندارد تخطی نکرده و همواره تولید محصولات سلامت‌محور را سرلوحه کار خود قرار داده است به‌گونه‌ای که پفک نمکی مینو به‌عنوان یک فرآورده حجیم‌شده بر پایه غلات جزو معدود محصولات این گروه غذایی است که تمامی فاکتورهای آن مطابق با استاندارد ملی شماره ۲۸۸۰ می‌باشد.

ترکیبات محصول پفک نمکی مینو شامل ۶۲ تا ۶۵ درصد بلغور ذرت است که با نیروی مکانیکی اکسترودرها ــ نیروهای مکانیکی کمترین تأثیر را بر روی ساختار مواد اولیه از جمله بلغور دارد ــ شکوفا شده و سپس بر روی آن ۳۵ تا ۳۸ درصد لعاب که شامل روغن، پودر پنیر، رنگ خوراکی، شیرخشک و نمک می‌باشد، در دمای تقریبی ۴۵ درجه پاشش می‌گردد.

در ارتباط با تراریخته بودن محصول، به‌اطلاع می‌رساند که تمامی محصولات تولیدی در سراسر جهان که بخشی از ترکیبات آنها دانه و یا روغن سویا، ذرت، کلزا، کانولا و پنبه‌دانه باشد، تراریخته و یا اصلاح ژنتیکی می‌باشند، چرا که اصولاً از پایه و اساس این محصولات با اصلاح ژنتیکی به کاشت انبوه رسیده‌اند و تمام بذرهای موجود این محصولات اصلاح‌شده هستند! از این رو در حال حاضر بخشی از ترکیبات تمام محصولات شیرینی و شکلات، اسنک، روغن‌های مایع، جامد و نیمه‌جامد (بدون پالم)، تن ماهی و بخش اعظمی از تولیدات شرکت‌های تولید کننده مواد غذایی که مردم ایران و جهان روزانه آنها را مصرف می‌کنند، از دانه، روغن و بلغور سویا، ذرت، کلزا، کانولا و پنبه‌دانه تشکیل می‌شوند که همگی آنها محصولات تراریخته هستند.

درج عبارت «تراریخته» در ایالات متحده آمریکا که قطب اصلی تولید کننده این مواد است بلامانع می‌باشد، اما از سال ۲۰۱۶ اتحادیه اروپا تمام شرکت‌های تولیدی کشورهای این اتحادیه را ملزم به قید عنوان «تراریخته» بر روی محصولات کرد و در ایران نیز در سال ۱۳۹۷ تمامی شرکت‌ها ملزم به درج عنوان  تراریخته بر روی محصولات خود شدند و طبق دستورالعمل وزارت بهداشت مکلف به قید این عنوان بر روی محصولات هستند.

بی‌شک، گروه صنعتی مینو که بارها التزام عملی خود را به قوانین جاری کشور و شفاف‌سازی برای مصرف کنندگان اثبات کرده است، این موضوع را نیز کتمان نکرده و با تأیید بخش‌هایی از گزارش آن خبرگزاری، اعلام می‌کند هیچ شرکت تولید کننده پفک، اسنک، اسنک‌پف و فرآورده حجیم‌شده بر پایه غلات در ایران وجود ندارد که  از قاعده «تراریخته» مستثنی باشد و می‌بایست در جهت تبعیت از دستورالعمل ابلاغی وزارت بهداشت، این عنوان را درج کند و چنانچه هر تولید کننده دیگر نیز از این عنوان بر روی محصولات خود استفاده نکند تخلف انجام داده است و نهادهای نظارتی بی‌شک می‌بایست در این زمینه ورود کنند؛ اما بر اساس تحقیقات صورت‌گرفته توسط این شرکت، بیش از ۹۰ درصد شرکت‌های تولید کننده فرآورده‌های حجیم‌شده بر پایه غلات، عنوان «تراریخته» (اصلاح ژنتیک‌شده) را بر روی محصولات خود یا به‌صورت چاپ روی لفاف یا به‌صورت جت پرینت درج کرده‌اند؛ و مابقی نیز در چاپ جدید لفاف‌ها می‌بایست این عبارت را درج نمایند. اما متأسفانه خبرنگار محترم آن رسانه بدون بررسی میدانی از دیگر محصولات مشابه، این محصول را برای بهره‌برداری خبری استفاده کرده است.

بیان این نکته برای مصرف کنندگان پفک نمکی مینو ضروری است که گروه صنعتی مینو با هدف اثبات صداقت خود به مصرف کنندگان در اقدامی حرفه‌ای و رعایت حقوق مصرف کنندگان این عنوان را درج کرده است و به این نکته ایمان دارد که این حق مصرف کنندگان عزیز است تا از ترکیبات محصول اطلاع داشته باشند؛ اما ایمان داشته باشید «پفک نمکی مینو» بالاترین استانداردهای رسمی کشور را داراست.

در مورد استفاده از خوراک دام در محصولات اسنک‌پف، دو «برند» که پیش‌تر مراجع رسمی و ذی‌صلاح کشور آن را اعلام کردند، می‌بایست به‌اطلاع عموم عزیزان خواننده برسانیم که این دو شرکت هیچ ارتباطی با گروه صنعتی مینو ندارند و تخلف صورت‌گرفته توسط آن‌ها با برخورد مراجع رسمی روبه‌رو شد؛ البته این موضوع هیچ ارتباطی با بحث ذرت تراریخته ندارد که شایسته بود در این گزارش به آن پرداخته نمی‌شد تا مخاطب این احساس را نکند که شرکت مینو در این زمینه تخلف کرده است.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: